En ny værdiudregner

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 13. februar 2015, 17:04

Når vi ruller de nye træningsprogrammer ud, vil de gamle spillerstats endeligt forsvinde helt.

Det betyder også at den gamle spillerværdi-udregner, som i dag er baseret på de gamle egenskaber, skal laves om. Det vil jeg gerne fortælle lidt om.

Den gamle værdiudregner er ikke specielt præcis. Algoritmen er meget gammel, og selvom den baserer sig på handelsdata, har den en del svagheder.

Vi har faktisk lavet en bedre værdiudregner for et par år siden. Den blev lavet for at understøtte automatisk opdagelse af snydehandler med vores Cheat Hunter værktøjer.

Dengang besluttede vi at CH-værdiudregnerens tal faktisk var lidt for præcise, og at det ville tage for meget af udfordringen ud af spillet, hvis man kunne se dem. Det gælder især for helt unge spillere, som ikke har trænet ret mange gange. Derfor er dens tal skjult for alle, inklusive crewet.

Den nye værdigudregner vil være baseret på CH-værdiudregnerens fremgangsmåde, men den vil ikke have adgang til nogen skjulte tal eller information, som en almindelig manager ikke selv har.

Derfor skulle den gerne komme til at give et lidt mere retvisende billede af en spillers markedsværdi, men uden at afsløre for meget.

Der vil gå nogen tid før alle vores managers vænner sig til at vurdere spillerne 100% ud fra de nye egenskaber og de nye træningsresultater, hvilket vil have indvirkning på handelspriserne.

Det betyder at der sikkert går en periode på et par måneder før der er indsamlet nok handelsdata, hvor køberne har besluttet hvad de vil byde, ud fra de nye egenskaber og nye træningsresultater.

Efterhånden som disse data bliver mere og mere stabile, vil den nye værdiudregners tal også blive det.

God weekend!