Nye opdateringer og plan for ungdomshold

Bubbles, FC Sunnyvale 22. april 2020, 17:13

For tiden koder vi på livet løs på ungdomshold, men jeg tænkte at mange af jer måske godt kunne tænke sig en form for overblik over hvor vi er på vej hen.

Seneste opdateringer

Lad os først se på hvad der er lavet for nyligt. Siden sidste blogindlæg er der kommet en lang række store og små opdateringer.

En del af arbejdet er skjult for jer, da det drejer sig om rettelser og optimeringer af baggrunds-jobs, sæsonopdatering osv., men udover det har vi lavet bla. disse ting:

 • En lang række mindre rettelser af f.eks layout-fejl på sider relateret til ungdomshold
 • Forbedret designet af ungdomsholds-sektionen på klubhistorikken
 • Fuld ligastilling i tabellen på ungdomsholdssiden
 • Ungdomsholdets spillere markeres med trøjefarve og ikon på træningsøvelser
 • En ny assistentmanager-side
 • Du får en advarselsnotifikation, når du logger ind, hvis du har så få spillere i seniortruppen, at du risikerer at blive smidt ud af ligaen (fordi nogle managers troede at det var nok, hvis bare seniortruppens taktikker var fyldt op med spillere fra ungdomsholdet)
 • træningsstatistikken, kan der nu filtreres på de forskellige trupper, og ungdomsspillere markeres med ikon
 • I stedet for at man kun man rykke en ungdomsspiller ned på ungdomsholdet 1 gang, kan man nu gøre det igen efter 14 dage

Humør

Det er ikke udelukket at der kommer yderligere justeringer til humørtabet. Først er det dog vigtigt at vi har implementeret alle de værktøjer vi kan, for at give jer overblik over spillernes humør. Det nytter ikke noget at lave ændringer i algoritmen, hvis I ikke har værktøjerne til at overskue effekterne.

Den nye assistentmanager-side, har en ny sektion, som viser spilletid, humør, og den resulterende træningseffekt for alle spillere i en enkelt tabel.

Derudover arbejder jeg på en måde af estimere spillernes fremtidige humørændringer ud fra hvilke kampe, de står i startopstillingen til. Det vil blive sat ind på bla. assistentmanager-siden, og vil muligvis kunne bruges til at advare dig, hvis en spiller snart bliver utilfreds. Så vil du bedre kunne planlægge og fordele spilletid til dine spillere.

Hvis du pt. har svært ved at holde nogle af spillernes humør oppe, så husk på at i det nye humørsystem giver cup-kampe og venskabskampe fulde humørpoint. Et par venskabskampe i lavt tempo vil hjælpe gevaldigt på reservespillernes humør.

Meningen med det nye humørsystem, overordnet set, er at vi fortsat skal sikre at spillerne rent faktisk kommer på græs, og ikke kun træner løs i adskillige år uden at spille en eneste kamp.

Det skal dimensioneres sådan at det ikke bliver trivielt nemt at holde 40 spillere maksimalt glade 100% af tiden. Det er ikke meningen at man skal kunne - i hvert fald ikke uden en ekstra indsats med f.eks at arrangere venskabskampe og sørge for at fordele spilletiden.

Det skal dog heller ikke blive en sur pligt, så der er det op til os at sørge for at I får gode værktøjer til at håndtere humøret, og at vi holder øje med om der skal justeres noget ved algoritmen.

Ungdomscups

Det er på tide at ungdomsholdene får deres egne cups, så det går vi i gang med at implementere i næste uge. Der vil blive 1 national cup i hvert land, og en World Cup for de bedste ungdomshold.

Afslutning af beta-perioden

Lige nu ved jeg ikke præcis hvornår vi kan kalde beta-perioden for afsluttet. Der er stadig en del ting, jeg gerne vil have implementeret inden da.

Men hvad vil der ske, når betaen slutter?

 • Alle beholder deres ungdomshold - der er altså ingenting der bliver slettet.
 • Alle klubber, også dem uden ungdomshold, går over til at bruge det nye humørsystem
 • Alle seniorhold får samme antal spillerpladser, som betatesterne har nu, altså 22 (hvis man har licens). 22 var det oprindelige antal pladser for nogle år siden, men det blev øget til 25 og derefter 30 som en slags fattigmands-ungdomshold.

Ungdomsliga

Jeg bliver mere og mere overbevist om at vi bør flytte ungdomsholdene ud i deres eget ligasystem, i stedet for at de spiller imod seniorhold.

Det vil være en del mere fair at ungdomsholdene altid spiller imod ligeværdige, og det bliver federe hvis man kan måle sit ungdomshold imod andres, og stræbe efter 1. division.

Arbejdet med at implementere ungdomsligaerne, vil først starte senere på året, nogen tid efter betaen er afsluttet og vi har haft tid til at arbejde på nogle andre opgaver, der er på TODO'en.