Humør-estimering og andre nyheder

Bubbles, FC Sunnyvale 13. maj 2020, 14:58

Siden sidste blog har vi i udviklingsafdelingen haft travlt med at få krydset opgaver af listen, og her i dag har vi lagt større opdatering op.

Opdatering af vores framework og optimeringer

Vi har endnu en gang været i gang med at opdatere det framework, som spillet kører på, så vi nu er på Rails 5.2. Denne opdatering var væsentligt nemmere end opdateringen fra 3.2 til 4.2, som vi udførte sidste år, så det var en vi kunne flette ind mellem andre opgaver.

Derudover har vi smuttet et par optimeringer ind sidste uge, som blandt andet barberede en 7-8 minutter af sæsonopdateringen i søndags.

Spillernes statistik inddelt pr. trup

I sidste uge re-designede vi spillernes statistik-side, og viser nu spillernes statistik fordelt på senior- og ungdoms-hold.

Det er nyttigt i de tilfælde hvor en spiller skifter trup, eller når du bruger dine ungdomsspillere i seniorholdets taktikker.

Vi overvejer lige nu, om vi gøre noget lignende på spillernes Historie-side, også.

Humør-estimat

Spillernes humør-side har fået en ny sektion, hvor vi på en graf forsøger at estimere hvordan spillernes humør vil udarte sig i fremtiden.

Det er vigtigt at pointere at det kun er et estimat, med visse begrænsninger:

  • Der tages ikke højde for ind- og ud-skiftninger.
  • Hvis spilleren er i startopstillingen, antager vi at han får i gennemsnit 92 minutters spilletid.
  • Hvis spilleren ikke er i startopstillingen, antager estimeringen at han slet ikke spiller med.
  • Der tages ikke højde for om taktikken, spilleren står i, er ugyldig (for få spillere), og derfor ikke vil blive brugt.

Det du ser på siden nu, er første version, og mangler finpudsning. Det meste af arbejdet med at implementere denne funktion indtil nu, har været fokuseret på at sikre at vi kan lave denne udregning på en måde, der ikke bliver for tung.

Grafen vil inden længe blive udbygget, således at tool-tips'ene viser lidt mere info, f.eks omkring hvilken kamp der er tale om, og hvor mange point op eller ned, den bevæger sig.

Derudover vil vi også snart bruge denne udregning på Assistentmanager-siden, til at vise hvornår spillernes humør stiger eller falder med 1 niveau næste gang.

Standardisering af ungdomsspillere til 23 år

Vi har indført en række justeringer, som standardiserer ungdomsbegrebet til 23 år.

Det betyder at aldersgrænsen for ungdomshold er øget til 23 år, og at U21-landshold bliver til U23.

Der vil også ske en ændring i træning, som betyder at trænernes egenskab "Ungdomsspillere" fremover vil blive brugt, når de træner spillere til og med 23 år. Førhen var det kun op til 20 år. Denne ændring vil først ske mandag den 18.maj kl. 12:00, således at I har tid til at forberede jeres træning.

Ungdomshold har nu 20 spillerpladser

Antallet af truppladser på ungdomsholdet er øget fra 18 til 20 - så er der bedre plads, nu hvor de 23-årige også har lov til at spille på ungdomsholdet. Du vil også kunne skåne spillernes energiforbrug en smule, ved at have et par ekstra udskiftere i truppen.

Opgavelisten svinder ind

Her i den seneste tid har mit fokus været på at kode på livet løs, på de opgaver, der har stået på min liste, så jeg er kommet bagud med at læse tråden i ungdomshold-beta-forummet.

Men, nu er alle opgaverne snart krydset af, og når den er tom, vil jeg vende tilbage til beta-forummet og samle op på de ting, I har skrevet og foreslået den seneste tid.... og så er jeg sikker på at opgavelisten nok skal blive fyldt op igen ;)