Ungdomsholds-betaen er slut

Bubbles, FC Sunnyvale 5. august 2020, 16:50

Så er dagen endelig kommet hvor ungdomshold er blevet til en regulær del af spillet.

Seniorhold har nu plads til 22 spillere, som i "de gamle dage" (20 uden licens), og alle med licens kan oprette et ungdomshold.

Derudover anvender alle spillere nu det nye humørsystem. Hvis du ikke har været med i betaen, så husk at komme ind og kigge på dine spilleres humør-side, som er et vigtigt værktøj til at hjælpe dig med at håndtere humør.

Resten af året vil der være en række mindre opgaver på programmet. Derudover har hverken jeg eller Bang (vores freelance udvikler) holdt ferie siden jul, så vi trænger også snart til at holde en lille pause.

Herunder er nogle af de ting, vi kommer til at arbejde på resten af året (ikke nødvendigvis i denne rækkefølge):

Balancering af ungdomshold og humør

Mit indtryk er at vi har fundet en ret god balance. Selve humørtabet er ca. det samme som før, men det er lidt sværere at holde spillerne glade, fordi vi har fjernet det gamle trick med at give dem 1 minuts spilletid for at stille dem tilfredse.

Det er ikke meningen at man skal kunne have 42 spillere, som alle er i maks humør og 100% energi hele tiden og samtidig vinde alle sine kampe. Man skal ikke kunne det hele på samme tid, og man skal være tvunget til at foretage nogle prioriteringer - ellers bliver spillet trivielt nemt.

Når vi overvejer balanceringen, er det også vigtigt at huske på at man ikke spiller mod computeren, men mod andre managers. Så hvis et bestemt aspekt i spillet bliver sværere, så bliver det også sværere for konkurrenterne. Ligeledes, hvis vi gør en del af spillet trivielt nemt for dig, så bliver det også trivielt nemt for dine konkurrenter - og så har du ikke vundet noget.

En vigtigere overvejelse er nok om der er noget ved balancen, som gør at der går for megen administration og molbo-arbejde i det - det er heller ikke sjovt.

Så nu skal alle I managers have tid til at samle erfaring med ungdomshold og det nye humørsystem som en integreret del af spillet, og så vil vi løbende vurdere om der skal justeres.

Opdatering af manualen

Manualen er efterhånden meget forældet, og der er en masse information, som er direkte forkert, fordi spillet har ændret sig siden den blev skrevet.

Derfor går jeg snart i gang med at opdatere og udvide manualen, og når jeg kommer så langt, vil jeg høre jer ad om der er noget særligt, I ønsker at få dokumenteret.

Implementation af det reklamefri abonnement

COVID-19 har også haft en stor indvirkning på Virtualmanager, fordi omsætningen på reklamebannere er faldet drastisk. Virksomheder verden over bruger simpelthen langt færre penge på reklamer for tiden. Omsætningen er faktisk faldet så meget, at hvis jeg ikke havde brugt alt den tid jeg gjorde sidste år på at reducere vores faste omkostninger, så ville vi lige nu køre med underskud.

Det gør det endnu mere presserende at vi bliver mindre afhængige af reklamer, og får implementeret det reklamefrie abonnement, som jeg har fortalt om tidligere.

Oprydning i bug-systemet, så vi kan komme til at bruge det regelmæssigt igen

Bugsystemet er blevet noget rod, og vi udviklere har ikke brugt det i lang tid.

Det betyder selvfølgelig ikke at bugs ikke er blevet rettet, men blot at vi har fået rapporterne ind via andre kanaler: forum, vores crew, support-systemet, vores automatiske fejl-logning, og fra vores trofaste bug-moderator.

Det er selvfølgelig bedre at vi igen får fejlrapportering samlet på eet sted, men det kræver at vi får ryddet op.

Mange af de ting, som har ligget i bugsystemet i lang tid, er typisk fejl som kun en enkelt manager har oplevet, og som ikke kan genskabes eller findes nogen beviser for i systemet. Den slags er praktisk taget umuligt at udrede. Når vi støder på den slags, vil vi fremover have mere fokus på at tilføje mere logning af forskellige hændelser, således at vi har ordentlig, håndgribelig information til rådighed, hvis noget lignende rapporteres igen.

Opsplitning af taktik-indstillingen "Spillestil"

Da vi lavede den nye kampsimulator blev flere af de gamle indstillinger samlet som "pakkeløsninger" under indstillingen "Spillestil". Jeg brød mig ikke om det dengang, og gør det heller ikke nu. For hvad hvis man f.eks gerne både vil lave lange afleveringer og foretage lange afslutninger? Det kan man ikke få lov til i dag.

Derfor vil jeg kigge på at få fjernet "Spillestil" og i stedet tilføje separate indstillinger for ting som hvor bredt man spiller, hvor lange afleveringerne skal være, og hvor lange afslutninger spillerne vil forsøge.

Jeg tror faktisk ikke at det vil blive en kæmpestor opgave, for alle disse indstillingsmuligheder af spillernes adfærd findes allerede i simulatoren: de er blot samlet i pakkeløsninger i forhold hvilken "Spillestil" der er valgt.

I samme ombæring vil jeg også sørge for at hver taktikindstilling bliver nøjagtigt forklaret, enten i manualen eller måske direkte i taktik-editoren.

Yderligere opgradering af vores underliggende software og forberedelse til mobilvenligt design

Siden sidste år har vi ad flere omgange opgraderet vores underliggende software, og er kommet rigtigt godt med.

Inden vi går i gang med at implementere mobilvenligt design så jeg gerne at vi er 100% opdateret med det aller nyeste, så vi har et godt fundament at arbejde videre på. Jeg tænker at vi nok tager hul på det i efteråret.