U23 VIFA rang

Bubbles, FC Sunnyvale 29. august 2020, 06:42

U23 VIFA rang

Efter ungdomshold har fået deres eget liga-system, giver det også bedst mening at de får deres egen separate VIFA rangliste.

Det har de fået her til morgen, og det betyder at det nu er nemt at sammenligne ungdomshold og se hvem de bedste er, ved at kigge på U23 VIFA ranglisten.

Liverpools Year's ungdomshold har æren af at være det først ungdomshold på nummer 1 på U23 VIFA ranglisten.

U23 World Cup

Seniorholdenes World Cup har altid været for de 256 bedste hold i spillet, og har derfor haft et VIFA-krav på 256 eller bedre.

Dette har indtil videre være umuligt at genskabe i U23 World Cup, fordi ungdomsholdene ikke før har haft deres egen rangliste. Det har betydet at U23 World Cup har været fyldt op, og nogle af de ungdomshold, som burde være kvalificeret, ikke har kunnet få en plads.

Men, nu hvor U23 VIFA er rullet ud, har vi samtidig justeret U23 World Cup, således at man også der skal have en VIFA rang på 256 eller bedre.

Her i første omgang har vi også øget antallet af pladser til 512 midlertidigt. Det er for at sikre at de som er kvalificeret, men endnu ikke har en plads, kan melde sig til med det samme, uden at skulle vente indtil de hold, som ikke længere er kvalificeret, bliver fjernet fra cuppen.

Indikator for ugyldige taktik-justeringer

I de sidste par uger har vi også haft travlt med at tackle de gamle bug-rapporter.

I den forbindelse (og i årenes løb) har vi erfaret at mange managers tror at der er fejl i taktik-justeringer. Men, vi har aldrig kunnet konstatere nogen fejl i systemet, som trods alt har mange år på bagen.

2 ting skal være opfyldt for at en justering kan foretages:

  1. ALLE forudsætninger skal være opfyldt
  2. ALLE handlinger skal kunne udføres

Det er især den sidste del, som mange managers ikke rigtigt forstår. Hvis bare 1 af handlingerne ikke kan udføres, så bliver justeringen ikke udført.

Det er især når der i justeringen indgår en indskiftning af en spiller, som er ugyldig fordi spilleren f.eks allerede er eller har været på banen tidligere i kampen at folk bliver forvirrede. Det kan også være hvis man forsøger at tage en spiller ud, som allerede har forladt banen pga. skade, udvisning, eller en anden udskiftningsregel som er blevet udført tidligere.

Derudover gælder det, at hvis en justerings-regels forudsætninger på et tidspunkt er opfyldt, og alle handlinger ikke kan udføres, så bliver denne justering deaktiveret resten af kampen. Så selvom den måske senere hen godt kunne udføres, så bliver den det ikke.

En justeringsregel kan også kun bruges 1 gang. Hvis den en gang er udført, vil den ikke blive det igen resten af kampen.

Desuden kan justeringer ikke foretages midt i et højdepunkt, så hvis du f.eks sætter dem til at ske i 89. minut, så er det ikke sikkert at de kan nå at blive udført.

Når der er så mange fejlrapporter, som skyldes misforståelser, så bliver det også næsten umuligt at fange reelle i systemet, hvis der skulle være nogen, da de forsvinder i støjen. For at afhjælpe det lidt har vi for nyligt tilføjet en indikator, der viser hvis en regel aldrig vil blive udført, pga. en forkert eller manglende opsætning.

Indikatoren kan selvfølgelig ikke vide hvad der kommer til at ske i dine kampe, så den kan naturligvis ikke fange situationer, som f.eks når en udskiftning tidligere i kampen gør en anden regel ugyldig. Jeg håber dog det hjælper lidt, da den i hvert fald fanger de tilfælde hvor en spiller, som indgår i en justering, har forladt truppen og derfor gør hele justeringen ugyldig.

På et senere tidspunkt kunne jeg også godt tænke mig at implementere en form for logning under kampen, som man bagefter kan læse for at forstå præcis hvorfor en bestemt justering ikke er udført.