Virtual Manager i 2020 og 2021

Bubbles, FC Sunnyvale 22. januar 2021, 14:33

Med jul og nytår veloverstået synes jeg det er tid til at kigge tilbage på året der gik, og på hvad vi har planlagt for 2021.

Året der gik

Opkøb

2020 var året hvor jeg løftede sløret for nyheden om at det efter lang tids arbejde var lykkedes mig at opkøbe Playonic.

Virtual Manager var sandt at sige lidt af et håndværkertilbud, for besparelser i årenes løb havde ført til at der var opbygget en enorm "teknisk gæld". Og, fordi vi havde ligget under en stor virksomhed havde vi også store udgifter til ting, der ikke bidrog til udviklingen.

Derfor gik de første 6-7 måneder efter opkøbet med at opgradere tonsvis af gammel software, rydde op i vores gamle kode, og gå hele økonomien efter i sømmene. Jeg indførte besparelser på de trælse faste udgifter såsom husleje, serverdrift, administration osv., så vi ikke behøvede at spare på udviklingen.

Ungdomshold

I foråret 2020 gik den store beta-test af ungdomshold i gang, og i de efterfølgende måneder blev funktionen finpudset og der blev løbende tilføjet ekstra funktionalitet, såsom:

I august sluttede betatesten, og alle fik adgang til ungdomshold.

Resten af 2020

Efter afslutningen af beta-testen brugte vi en masse tid på finpudsning og på at rode med teknikken bag. I september fik vi endelig tid til at holde lidt sommerferie.

Derefter gik det meste af efteråret med at få styr på endnu flere tekniske udfordringer i maskinrummet, og klare en række administrative opgaver. Det er den slags ting som løbende dukker op, og som ikke kan undgås. Når der er stille på bloggen, kan I godt antage at det er den type opgaver, vi har travlt med.

Vi har også en del af denne slags opgaver her i januar.

Op til december fik vi dog afsat tid til at lave en julekalender, og dermed vende tilbage til den gamle tradition med at lave noget nyt julespas (næsten) hvert år. Det håber jeg at vi kan fortsætte med fremover.

Planerne for 2021

Reklamefrit abonnement

I februar 2020 skrev jeg om planerne om at introducere et reklamefrit abonnement.

Baggrunden for indlægget var at indførelsen af GDPR i 2018 havde ført til et pludseligt og kraftigt fald i de reklameindtægter, som Virtual Managers økonomi desværre er afhængig af.

Kort efter det indlæg blev problemet kun endnu værre. Da corona-nedlukningerne startede rundt om i verden, gik bunden ud af reklamemarkedet fordi mange virksomheder gik i panik og holdt op med at annoncere.

Det er virkelig ærgerligt at vi er afhængige af en indtægtskilde, som er så ustabil, så det har længe været et ønske at vi kunne lave et reklamefrit abonnement. Jeg vil også meget hellere tjene penge på at lave fede ting i spillet, som I synes er pengene værd, i stedet for at tjene dem på at genere jer med reklamer. Derfor håber jeg virkelig at det reklamefri abonnement bliver en succes.

Oprindeligt var det meningen at ungdomshold kun skulle være tilgængeligt for dem med Vman-PRO, men inden vi implementerede det, lagde jeg det op til diskussion i forummet.

Vi havde en rigtigt god diskussion, hvor mange forskellige synspunkter kom frem. Nogle syntes det var fint hvis ungdomshold blev en del af Vman-PRO, mens andre hellere ville have at det kun skulle kræve almindelig licens. Resultatet blev at jeg besluttede at ungdomshold skulle være tilgængelig for alle med almindelig licens.

Det betød dog at vi kom til at mangle noget i Vman-PRO-pakken, for en af konklusionerne fra forum-diskussionen var også at der var en del som ikke ville ḱøbe det reklamefri abonnement, hvis det ikke indeholdt noget ekstra.

Derfor arbejder vi i øjeblikket på at implementere Vman-PRO med en håndfuld ekstrafunktioner. Det bliver bla. at man kan omdøbe sit ungdomshold og at automatiske kontraktforlængelser ikke koster klip. Resten af funktionerne vil jeg lade være en overraskelse. De er kosmetiske, men stadigvæk ret fede.

Flere software-opgraderinger

Vi skal ikke ende i den situation, som vi stod i da jeg overtog virksomheden, hvor vi var mange år bagud med opdateringer, og skulle i gang med et kæmpestort og risikofyldt arbejde med at få opgraderet softwaren.

For at være på forkant med udviklingen vil vi derfor her i starten af året afsætte 3-4 uger til at få opgraderet det framework, som spillet er skrevet i, til nyeste version.

Flere af de nye funktioner i frameworket vil også gøre den næste opgave en smule nemmere.

Mobilvenligt website

Næsten 70% af vores sidevisninger kommer nu fra mobil, så det er på høje tid at Virtual Manager bliver gjort mobilvenlig.

Forsiden er den eneste mobilvenlige side, vi har. Vi kan se på vores statistikker at vi spilder en masse reklamekroner på at tiltrække nye brugere, som først efter at have lavet en konto, opdager at resten af spillet ikke er lavet til mobil - og så smutter med det samme.

Der er rigtigt mange som spiller Vman i årevis, når de først er kommet i gang, og som godt kan tolerere at det ikke fungerer så godt på mobil. Men, hvis førstehåndsindtrykket er dårligt, så når nye brugere aldrig at opdage spillets kvaliteter og give det en chance.

Det er helt naturligt at folk falder fra, når de har spillet i lang tid, men hvis vi ikke kan få nye brugere ind og erstatte dem, så dør spillet lige så stille. Det er altså kritisk vigtigt at vi får sat gang i dette arbejde.

Der er heller ingen funktion som vil gavne så mange brugere, som et mobilvenligt design. Det bliver redt fedt at kunne lave noget, som vil gavne alle brugere - om de spiller i 1. division eller 7., om de har spillet i 5 år eller 5 dage, om de er handelsklub eller talentudvikler, og om de logger ind flere gange om dagen eller 1 gang om ugen.

Dette bliver den vigtigste opgave for os i 2021. Det kommer til at tage lang tid at tilpasse hver eneste side i spillet til mobil, men vi vil arbejde på at finde en måde at rulle det ud til de mest besøgte sider først, og så løbende opdatere resten.

Andre opgaver

Arbejdet med at tilpasse hver eneste side til mobil kommer sandsynligvis til at vare hele 2021, og muligvis længere.

Men, det vil nok være lidt kedeligt hvis det er det eneste, der kommer i år. Derfor vil vi løbende prøve at afsætte tid til at flette nogle mindre forbedringer ind i planen.

Det vil f.eks være mindre "quality of life"-forbedringer rundt omkring i spillet. Derudover er der en masse ting, jeg håber vi får tid til at kigge på, såsom en overhaling af sponsorsystemet, bedre afspilningskontroller i kampviseren, og forbedringer til taktikker og kampsimulering.

Så det er ikke fordi vi kommer til at kede os i 2021.