Sponsorlogoer og nemmere at finde medarbejdere

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 9. september 2022, 15:07

Sponsor-logoer

Sponsorerne har nu fået logoer, og det giver lige et ekstra pift til det nye sponsorsystem.

Nemmere at finde gode medarbejdere

For 2,5 år siden ændrede vi chancen for at en pensioneret spiller ville blive lavet om til en medarbejder fra 66% til 20%.

Det gjorde vi for at nedbringe det enorme antal medarbejdere i databasen, som den gang var i nærheden af 1,5 millioner. Det var et absurd højt antal, som var langt over hvad, der er nødvendigt.

Effekten af ændringen har langsomt gjort sit indtag i årene siden, men det betyder at det i dag er blevet noget sværere at finde gode medarbejdere.

Vi burde egentlig have øget genereringen af medarbejder-egenskaber den gang for at kompensere for det lavere antal. Men, det har vi gjort i dag, således at medarbejdernes vigtigste egenskaber er en del højere når de oprettes.

Vi har også tvangspensioneret næsten 300.000 arbejdsløse medarbejdere blandt de dårligste i alderen 36 til 62.

De bedste medarbejdere har vi ikke rørt ved, hvilket betyder at de vil være nemmere at finde.

Disse ændringer er et quick-fix med henblik på at afhjælpe situationen lige nu og her, men det er stadig planen at medarbejder-systemet skal have en omskrivning, som jeg har skrevet om tidligere.

Kortere match pre-execution tid

Fordi vi programsætter kampe på tidspunkter hvor minuttallet går op i 5, skal kampene simuleres i "klumper". Hvert 5. minut er der en ny stor klump af kampe, der skal afvikles. Dette kan ikke gøres øjeblikkeligt, for det tager 2-3 sekunder at afvikle hver kamp.

Derfor har vi helt fra starten gjort det sådan at vi begynder at afvikle kampene op til 2 minutter før tid, for at mindske ventetiden og klager fra dem, som forventer at kampene var klar lige på sekundet.

De 2 minutter blev fastsat for omkring 10 år siden, og var en fornuftig middelvej, da klumperne dengang tog 4-4,5 minutter at afvikle.

Men på det seneste har vi hørt flere klage over at alle deres kampe bliver afviklet tidligere end programsat, så det har vi undersøgt.

Der viste sig at være noget om snakken, for undersøgelserne viste af vi i dag færdigafvikler klumperne på ca. 1,5 minutter.

Da de 2 minutter blev fastsat havde vi 1 stor, dyr "monster-server" til at afvikle kampene, og den var spændt til bristepunktet. Vi havde også en del flere kampe, som skulle afvikles.

Der er sket meget med CPU-kraft siden da, og i dag har vi i stedet 5 små servere til afviklingen, som tilsammen har meget mere kraft end den gamle.

Så de 2 minutter er ikke længere tidssvarende, for det betyder at det i dag er ALLE kampe, som bliver afviklet før tid. Derfor har vi nu sat det ned til kun 30 sekunder, hvilket betyder at klumperne vil være færdig ca. 1 minut efter det programsatte tidspunkt.