Justeringer til medarbejdersøgning

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 7. november 2023, 14:53

Den nye medarbejdersøgning har nu været live i tilstrækkelig lang tid til at vi kan vurdere dens effekter og kigge på justeringer.

Formålet med den nye medarbejder-søgning var at:

 • Imødekomme de mange klager vi fik ind over at visse klubber hamstrede de bedste medarbejdere og delte dem ud til venner
 • Gøre det umuligt at støvsuge medarbejderlisten med scripts
 • Fordele medarbejderne på en mere fair måde
 • Fjerne kedsomheden ved at klikke sig igennem hundredvis af sider med søgeresultater

Den nye medarbejder-søgning har IKKE til formål at:

 • Servere den perfekte medarbejder på et sølvfad ved første forsøg
 • Lave flere "guld-trænere"
 • Ændre fundamentalt på medarbejder-systemet

Hvordan virker den?

Hvor man førhen søgte blandt næsten 300.000 medarbejdere, fungerer den nye medarbejdersøgning ved at vi udvælger ca. de 20% bedste og lægger dem i en jobsøger-pulje, som vi trækker fra, når du laver et jobopslag.

På den måde undgik vi at lave den helt store omskrivning af medarbejdersystemet her og nu.

Så, det er altså fundamentalt set det samme medarbejdersystem - blot med de 80% dårligste filtreret fra, og med en måde at søge på, der gør det umuligt for nogle få at få en unfair fordel ved at bruge scripts.

Resultater indtil videre

For at vurdere hvordan det er gået med den nye søger, har vi trukket nogle statistikker ud om hyringer af medarbejdere før efter den blev udgivet, og her er hvad vi fandt ud af.

Trænere

Antallet af træner-hyringer er faldet med ca. 10%. Til gengæld er gennemsnittet af (markspillertræning + målmandstræning + ungdomspillertræning) på de hyrede steget fra 47,65 til 49,72.

Det vil sige at aktiviteten er nogenlunde stabil, men at I nu samlet set finder bedre trænere end førhen. Faldet i hyringer kan skyldes en kombination af at det kan tage lidt længere tid af finde en træner, og det at folk ikke længere kan "handle" trænere frem og tilbage, eller hamstre dem for at dele ud til venner.

Spejdere

Antallet af spejder-hyringer er faldet med ca. 70%.

Det er tydeligt tegn på at noget er gået galt i forhold til spejdere, og det er noget vi vil forsøge at forbedre med dagens forbedringer.

Forbedringer

I dag har vi indført et par forbedringer i systemet.

1. Vi har fjernet et stort antal spejdere fra søgepuljen, som "kun" var gode i egenskabsbedømmelse

Fordi I så sjældent laver talentspejderrapporter med fokus på egenskaber, har vi fjernet et stort antal spejdere, som var med i puljen pga. høj egenskabsbedømmelse.

Faktisk er det kun 0,8% af rapporterne, som har fokus på egenskaber, hvilket betyder at spejdere som på papiret er gode, fordi de har høj egenskabsbedømmelse, i virkeligheden kun er fyld og gør det sværere at finde dem med god potentialebedømmelse.

Førhen kom spejdere med i puljen hvis de havde minimum 36 i potentialebedømmelse + egenskabsbedømmelse, eller mindst 18 i een af dem.

Fremover kommer de stadig med i puljen hvis de har 18+ i potentialebedømmelse.

Men, for at komme med på baggrund af egenskabsbedømmelse skal denne være mindst 20, og de skal samtidig have mindst 36 i motivation+disciplin.

Dette har fjernet mange tusinde spejdere fra puljen, svarende til ca. 1/3.

Dette burde hjælpe med at rette op på situationen med det store fald i spejder-hyringer.

Efter denne ændring vil fordelingen af spejdere i jobsøgerpuljen se således ud:

 • 82,9% har over 18 i potentialebedømmelse
 • 24,9% har 20 i potentialebedømmelse
 • 10,8% har under 18 i potentialebedømmelse, men kommer med pga. de ovennævnte kriterier for egenskabsbedømmelse, motivation og disciplin.

2. Vi har fjernet 23% af de dårligste trænere fra jobsøgerpuljen

Indtil nu har kriteriet for at komme med i puljen for en træner været at han skal have mindst 45 i (markspillertræning + målmandstræning + ungdomspillertræning), eller have over 19 i 2 ud af 3 af disse stats.

For at komme med på baggrund at totalet, skal det nu være 47 i stedet for 45.

Kriteriet for at komme med hvis han har over 19 i 2 af statsene er uændret.

Denne ændring fjerner ca. 23% af trænerne fra puljen.

3. Avis- og TV-annoncer er nu hurtigere

Avis-annoncer afsluttes nu 1 time hurtigere, og TV-kampagner afsluttes 2 timer hurtigere. TV-kampagner stiger samtidigt i pris fra 15.000 credits til 17.500 credits.

Denne ændring betyder at:

 • Avis-annoncers ansøgere/time stiger fra 0,67 til 0,8 - en stigning på 19,4%
 • TV-kampagners ansøgere/time stiger fra 0,83 til 1,25 - en stigning på 50,6%

4. Du kan nu afvise ansøgninger fra medarbejdere

Vi har tilføjet muligheden for at afvise ansøgere med det samme, i stedet for at vente på at de forsvinder automatisk.

5. De vigtige stats på nyoprettede medarbejdere er øget med gns. 2, så de nu er et tilfældigt tal mellem 10 og 20, hvor de før var mellem 8 og 20.

Denne ændring blev allerede indført for en del uger siden, men jeg har ikke haft lejlighed til at nævne det. Da det kun gælder nyoprettede, vil effekten af denne ændring tage nogen tid for at indtræffe.

Hvor god skal en medarbejder være?

Desværre er der nogle enkelte på forum, som næsten får det til at lyde at en træner som ikke har 20 i både ungdomsspillere og markspillere er ubrugelig.

Det passer simpelthen ikke, og det gør det umuligt for os at lave noget som helst i spillet, uden at vi får højlydte klager fra dem, der aldrig bliver tilfredse medmindre vi forærer dem alle de 20/xx/20-trænere, de vil have, på et sølvfad.

Jeg vil gerne prøve at komme det til livs med et par eksempler på hvilken indvirkning træneren har:

Eksempel 1, træning af en voksen markspiller:

 • 18 i markspillertræning giver 3,72% i bonus
 • 19 i markspillertræning giver 4,19% i bonus
 • 20 i markspillertræning giver 4,65% i bonus

Så hvis man må "nøjes" med en træner, der har 19 i markspillere i stedet for 20, så går man kun glip af 0,46% i bonus.

Eksempel 2, træning af en markspiller under på 23 eller under:

 • 18 i markspillertræning og 18 i ungdomsspillere giver 7,20% i bonus
 • 18 i markspillertræning og 19 i ungdomsspillere giver 7,63% i bonus
 • 18 i markspillertræning og 20 i ungdomsspillere giver 8,06% i bonus

 • 19 i markspillertræning og 18 i ungdomsspillere giver 7,71% i bonus

 • 19 i markspillertræning og 19 i ungdomsspillere giver 8,15% i bonus

 • 19 i markspillertræning og 20 i ungdomsspillere giver 8,59% i bonus

 • 20 i markspillertræning og 18 i ungdomsspillere giver 8,22% i bonus

 • 20 i markspillertræning og 19 i ungdomsspillere giver 8,67% i bonus

 • 20 i markspillertræning og 20 i ungdomsspillere giver 9,11% i bonus

Så det at gå på kompromis med 1-2 i trænerens stats har kun en minimal ulempe. Hvert point under 20 er kun ca. 0,5% dårligere.

Den type, der mener at 0,46 procentpoint gør forskellen mellem en god og en ubrugelig træner, er det man i spilverdenen kalder for en min-maxer.

En min-maxer er besat af at optimere hvert eneste tal og faktor i det spil, de spiller, men det kan resultere i at de ødelægger nydelsen ved spillet for sig selv. Og endnu værre end det, så kan deres klager give andre brugere et forkert og negativt indtryk af spillet og jage dem væk.

Nogle spil egner sig godt til min-max'er-mentaliteten. Det kan f.eks være den type spil, hvor udfordringen består i at optimere en fabrik af en art. Men, det kræver at spillet er designet til det, helt fra bunden, og har det som hoved-fokus. I sådan et spil skal der være tonsvis af forskellige brikker at flytte med, således at man kan lave uendelige variationer og prioriteringer og forskellige rigtige løsninger.

Det har vores træningssystem i nogen grad allerede i form af de mange indstillinger i træningsprogrammerne, men, hvis man forsøger at min-maxe på den træner man har, så er der kun 1 absolut bedste valg: en træner med 20 i ungdomsspillere og 20 i markspillere. Og, fordi man ikke selv kan skabe sådan en træner - men kun vente på at han sender en ansøgning - føles denne del frustrerende for en min-maxer.

Førhen har de kunnet "få deres fix" ved at lave scripts til at støvsuge vores database, eller lignende, men det har aldrig været en tiltænkt måde at spille spillet på.

Jeg kan nok ikke overbevise dem, der insisterer på at 20/xx/20-trænere er de eneste, der dur, men for alle jer andre, burde de ovenstående eksempler vise at det ikke er værd at stresse over det, hvis man f.eks må nøjes med træner med 1-2 point under 20 i de vigtige stats. Der er masser af andre ting, der har større indvirkning på ens klubs success.

Hvad sker der med medarbejdere i fremtiden?

Den langsigtede plan er stadigvæk at medarbejdersystemet skal have en omskrivning på et tidspunkt.

Det har jeg skrevet om før i bloggen, men kort fortalt, så er planen at vi går væk fra at medarbejdere oprettes i forbindelse med spiller-pension og havner en pulje, som alle klubber er fælles om.

En af de ting, der gør det umuligt at have en endelig, fastlagt balancering af medarbejder-stats, er at de medarbejdere, der oprettes i dag, stammer fra spillere der er trukket som ungdomsspillere for flere år siden. Det gør at antallet altid svinger, og har flere års forsinkelse. Hvis vi i stedet opretter deres stats i det øjeblik, de sender en ansøgning, kan vi lave en fast balancering, hvor de resultater du ser ikke er afhængigt af hvor mange spillere, der blev oprettet for flere år side, og heller ikke af om andre klubber har hyret alle de gode.

Derudover skal deres egenskaber genovervejes, og det skal f.eks gøres således at den absolut perfekte medarbejder ikke findes. Det skal være sådan at man bliver tvunget til at foretage en prioritering.

Det skal også være muligt at opkvalificere medarbejdere på en eller anden måde, som skal designes således at man f.eks bliver nødt til at overveje om man vil have en, der er rigtigt god her og nu, eller om man vil investere mere langsigtet og bruge tid på at træne ham op.

Disse ting har til formål at gøre hyring og brug af medarbejdere mere involveret og varieret. Som en bonus vil det også give min-maxerne flere knapper at trykke på.

Den store omskrivning er dog ikke planlagt inden for den nærmeste fremtid.

Giv jeres feedback her: Feedback: Justeringer til medarbejdersøgning