Vores langsigtede planer

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 12. maj 2010, 18:14

Når vi laver større ændringer i Virtual Manager gør vi det altid, som et led i en større plan. Vi har en idé om hvad vores brugere elsker ved Virtual Manager nu - og på baggrund af det, danner vi os en idé om hvad vi kan gøre for at gøre spillet endnu bedre.

De ændringer vi løbende laver i spillet er altså hver især byggesten til at komme tættere på vores forestilling om det perfekte spil. Kender man ikke til denne forestilling, kan en af disse byggesten (en ændring eller ny feature i spillet) virke som en forringelse af spillet, da det kan være svært at se hvad ændringen skal gøre godt for før flere byggesten kommer på.

Fx havde en del brugere svært ved at se det smarte i den nye talentspejder da vi ændrede denne for et års tid siden. Det skyldes i stor stil, at folk ikke kendte til vores langsigtede plan. Nu da vi også har ændret spillersøgnings-siden, begynder flere managers at forstå hvad vi er ude på.

Sandheden er, at ændringen i spillersøgningen i grove træk allerede var besluttet, da vi ændrede talentspejderen. Vi burde bare havde været bedre til at kommunikere vores hensigt, så flere ville forstå hvad det gode ved ændringen var.

I dette indlæg vil jeg prøve at gøre rede for vores langsigtede plan med spillet, så du i højere grad kan forstå hvordan spillets kommende ændringer og nye features passer ind i det store billede :)

Jeg vil gerne understrege at nedenstående er langsigtede planer. Det betyder, at det ikke er noget vi har besluttet at gøre - og det er ikke noget der kommer til at ske i en nær fremtid. Der er tale om overordnet strategier og således ikke "enkelte" features (såsom stadion-editor og lign. - dem snakker vi om en anden dag :)).

Sæt dig godt til rette, fordi vi har en masse at fortælle ;)

[b]Stats-reduktion for ældre spillere[/b]
I dag står mange klubber overfor valget mellem at købe gamle spillere og vinde kampe - eller købe unge spillere og opbygge fremtidens stærke hold. Det er svært at have en trup med både gamle og unge - og forklaringen bunder i måden hvorpå stats udvikles henover en spillers karriere. I dag øges en spillers stats henover hele hans karriere hvilket betyder, at det altid er de ældste der er i de bedste. Se blot på spillets landshold - langt de fleste spillere er over 33 år.

Vi tror på, at vi kan forbedre den overordnede spil-oplevelse dramatisk ved at gøre den generelle stats-udvikling mere realistisk. Unge spillere skal være bedre fra start, og ældre spillere skal tabe deres stats løbende i takt med at de bliver gamle.

Resultat af en sådan ændring vil fx være, at det bliver sandsynligt at se fx en 22årig i startopstillingen på landsholdene eller på de bedste klubber i spillet - ligesom man ser det fra tid til anden i virkelighedens fodbold og at de bedste spillere i spillet bliver i aldersgruppen 26-32 fremfor 33-36.

[b]Ændring af spillerlønninger[/b]
Som de fleste er klar over, er der i Virtual Manager i dag en ret stor inflation. Det betyder, at der ryger mange flere Credits ind i spillet end der ryger ud. Det medfører, at priserne på spillere stiger i hastigt tempo. Det er et problem.

Den største kilde til dette problem er, at de største klubber i spillet tjener utroligt meget. Deres største udgift - spillerlønninger - er lille set i forhold til deres omsætning. Da de ikke har flere træningsanlægs-opgraderinger at købe, bruger de i stedet deres overflod af penge på nye spillere. På denne måde bliver de store klubbers Credits kanaliseret ned i rækkerne og ud i hele spillet. Herved stiger priserne på alle spillere i spillet.

Hertil kommer, at det ikke er særlig realistisk, at en given spiller altid kræver det samme uanset hvor meget en klub tjener. Hvis fx alle klubberne i Superligaen i virkeligheden begyndte at tjene styrtende med penge, ville det være et spørgsmål om tid før gennemsnits-spillerlønningerne i denne liga også steg.

Det gør det utroligt nemt at blive på toppen når først man er der, og tilsvarende svært at komme op på toppen.

Vi har altså følgende tre problemer:
[list]
Stor inflation i spillet - priserne stiger
Nemt at blive på toppen - og svært at komme op på toppen
Urealistiske lønkrav fra spillerne
[/list]
Disse tre problemer kan løses ved at forbedre vores lønningsmodel. Vores plan er, at gøre spillernes lønkrav mere intelligente, så de bliver mere som i virkeligheden. Hvis alle klubber i 1. division i Grækenland skovler mange penge ind, så vil spillerne med den nye model også kræve mere.

På den måde kan vi nedsætte inflationen i spillet, gøre det sværere at blive på toppen og desuden få mere realistiske lønningskrav.

Det skal naturligvis fortsat være de bedste klubber der tjener mest - de skal bare ikke tjene så meget som de gør p.t.

[b]Variabelt karriereforløb[/b]
I dag kan man med ret stor sikkerhed forudsige om en given spiller bliver landsholdsspiller efter hans første 5-10 træninger. Dette faktum medfører, at den primære vej til succes i spillet er, at fange de unge super-talenter fra deres "fødsel" og træne dem indtil de er klar til førsteholdet. Vi ønsker ikke at fjerne denne mulighed, men vi mener, at der sideløbende burde være andre måder at opnå succes på.

Derfor er vores hensigt på dette område, at gøre spilleres trænings-evne langt mere variende henover deres karriere. Fx kunne en spiller på 15 år der træner fantastisk i hans unge år, gå helt kold når han bliver 20. Omvendt, kunne man også være heldig, at se sin en af sine mellemgode spillere eksplodere i trænings-evne som 20årig og ende på landsholdet som 25årig.

Overordnet er idéen at gøre alle spilleres fremtid mere usikker - ligesom det er i den virkelige verden. Der vil på denne måde blive flere veje til succes - i stedet for som nu, hvor en sikker men langsommelig vej er, at hyre et hold af unge spillere og træne dem i 12 måneder.

[b]Overordnet[/b]
Overordnet vil vi gerne gøre Virtual Manager til et spil, hvor der skal være mange veje til succes. Det skal være muligt og interessant at eksperimentere, og finde sine helt egne veje til succes. Sådan gør vi spillet endnu mere underholdende :) Herudover skal der altid være udfordring og spænding - også hvis du ligger i top 10 ;)

Vi vil naturligvis løbende informere når/hvis nogen af ovenstående ændringer bliver aktuelle!

Vi håber du nød at læse om vores fremtidsplaner, og hører vi som altid meget gerne på dine kommentar :)