Den nye server

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 6. september 2010, 11:57

Siden [url=/forum/topics/775028]vi fik vores nye server[/url] for et par uger siden, har vi løbende arbejdet på at øge hastigheden her på sitet. Jeg her redegøre for arbejdet.

[b]Den nye server[/b]
Den nye server viste sig desværre, at skulle drille en del. Til ikke-nørderne kan man sige, at den faktisk bare "gik i stå" kort efter vi fik den.

Til nørderne derude kan jeg sige, at maskinens boot loader (vi har valgt grub) "pludselig" ikke ville initializere operativ-systemet efter et genstart. Systemet kunne altså ikke starte op overhovedet. Vi forsøgte at løse dette ved at boote via en boot cd, og om-konfigurere (og sidenhen reinstallere) diskens boot loader. Vi fik nogle obskure fejl og måtte til sidst opgive at lave nogen som helst ændringer i master boot record'en.

Vi forsøgte så at installere et helt nyt system (Linux Debian). For at være helt sikre på at have slettet master boot record'en (som boot loaderen bruger), reformaterede vi disken inden reinstallationen. Til vores store overraskelse viste det sig, at maskinen alligevel ikke ville lade os installere en ny master boot record. Vi fjernede så hele raid'et og genopbyggede det (raid 1+0). Selv da, ville installationen ikke installere en boot loader. Det var i øvrigt selv samme installation som en uge forinden uden problem havde installeret boot loaderen.

I går aftes forsøgte jeg så at installere Ubuntu på maskinen - og denne gang lykkes det at få boot loaderen korrekt installeret!

Det korte af det lange er, at vi kæmpet en del med at få systemet til at fungere 100%, og det ser nu endelig ud til at vi er i mål efter utallige problemer.

[b]Andre optimeringer[/b]
Foruden arbejdet med den nye server har vi også optimeret sitet på andre områder. Disse optimeringer har (selv uden den nye server - som jo ikke har fungeret) gjort, at vi har kunne håndtere flere online brugere på én gang (før blev nogle brugere afvist, hvis serveren ikke kunne håndtere flere). Dette har så desværre haft den bagdel, at hver enkelt bruger har oplevet at siden endnu langsommere fordi serverne skulle servicere endnu flere brugere.

[b]Konklusion[/b]
Vi er meget kede af, at sitet har kørt så ringe som det har. Og vi stopper ikke med at optimere på det før det kører godt på alle tidspunkter af ugen - også søndag aften.

Lige nu og her er vi spændte på omsider at få vores nye maskine i gang og se hele setup'et under pres i eftermiddag hvor der formentlig kommer mange online :)