Server-problemer søndag aften

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 26. december 2010, 20:42

Her til aften kørte vi for første gang det nye sæsonopdaterings-system uden at lukke sitet ned. Vi tog dog for en sikkerhedsskyld en sikkerheds-backup før vi gik i gang, og var derfor nødt til at lukke sitet ned i en periode på ca. 25-30 minutter.

Da backup'en var gennemført åbnede vi sitet og kørte sæsonopdateringen. Den kørte næsten perfekt og man kunne løbende følge med på [url=/season_update]denne side[/url].

Grunden til jeg siger "næsten perfekt" er, at der skete én fejl: Alle der har fået et sponsorat, har fået en notifikation, der siger, at de ikke har fået et sponsorat. Denne fejl blev allerede rettet i sidste uge, men fejlrettelsen er af en eller anden grund ikke lagt op på alle servere. Det er fikset nu - og vi håber derfor du vil se bort fra fejl-notifikationen.

Herudover var der også en mindre fejl der gjorde, at nogle managers har fået vist en "mærkelig liga" (med alt for mange klubber) på deres status-side. Fejlen var kun synlig mens sæsonopdateringen behandlede liga-flytningerne. Dette sørger vi naturligvis også for at få fikset.

På et tidspunkt i løbet af opdateringen måtte vi desværre lukke en webserver ned for at kunne give sæsonopdaterings-systemet nok hardware-resourcer. Dette medførte uheldigvis en længere række af uheldige bivirkninger. Blandt andre ting, gik endnu en webserver ned fordi den ikke kunne klare presset.

Resultatet af dette gjorde, at dele af sitet var utilgængelige i perioden 19:00 - 20:00. Har du oplevet tab som direkte følge af disse server-problemer beder vi dig skrive til vores [url=/support]support[/url] for at få udbetalt en kompensation. Beskriv venligst hvad du har mistet samt hvordan og hvornår det skete. Jeg er meget ked af, at de der har mistet værdier skal til at igennem dette. I kan være helt sikre på, at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at undgå, at det sker igen.

Jeg har personligt analyseret vores systemer mens opdateringen kørte og vil naturligvis sørge for, at intet af ovennævnte problemer sker igen næste søndag.

Jeg er godt klar over, at det fra dit synspunkt måske kunne virke som om, at vi ikke gør noget for at fikse de tilbagevende "søndags-problemer". Men selvom det måske ikke har set sådan ud, så har vi de seneste måneder arbejdet en hel del på at forbedre problemet og vi er nu næsten i mål. Jeg håber du fortsat kan bære over med os, mens vi gør arbejdet helt færdigt.

Trods problemerne med nedetiden er jeg glad for, at vi i dag for første gang har kørt en hel sæsonopdateringe igennem uden at holde sitet lukket - og det håber jeg også du er :)

Vi regner med at sæsonopdateringen kan køre helt uden pause i løbet af de næste par uger.