Ny statusside, forbedret layout og mere!

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 4. april 2011, 14:56

Siden vi udgav version 2.4.1 i starten af februar har vi sideløbende med vedligeholdelse og fejlrettelser arbejdet på den næste udgave af Virtual Manager. Jeg vil i dette indlæg fortælle lidt om hvad den udgave bringer til spillet :)

Virtual Manager ER et rigtig godt spil. Det mener jeg, at man kan konkludere når vi ser på hvor mange der spiller spillet og hvor mange der betaler for spillet. Desværre har vi måtte erkende, at Virtual Manager kan være enormt forvirrende for nye brugere. Ja faktisk, så opgiver langt de fleste inden de kommer i gang. I denne udgivelse har vores primære fokus derfor været, at øge sandsynligheden for at nye brugere af spillet kan forstå spillet og i det hele taget finde rundt. Det gode er, at de ændringer vi laver for at imødekomme dette behov ikke kun kommer nye brugere til gode - alle brugere får glæde af forbedringerne.

Herunder følger en liste over alle forbedringer.

Ny top-navigation

Vi har rykket rundt på topnavigations elementer. Kontor-knappen rykkes helt ud til venstre (foran Min klub og Handel) og linker nu direkte til status-siden. Dette har flere fordele:
[list]
Vi kan nu fjerne underpunktet "Status" fra Min klub-toppunktet (færre knapper gør det nemmere at finde den side man gerne vil til)
Det er nu hurtigere at komme til status-siden. Man skal ikke ned i undermenu for at finde et link til siden.
Det giver mere mening, at "Kontor" linker til Overblik-siden end til Post-siden (som det er tilfældet i den nuværende version).
Vi følger den generelle hjemmeside-konvention om at man kommer til sin "hjem-side" ved at klikke øverst til venstre i navigationen.

Kontor-undermenu

Undermenuen til Kontor-topmenupunktet findes i dag som en dropdown-menu der kommer frem hvis man holder musen over Kontor. I den kommende udgave af Virtual Manager er underpunkterne til Kontor flyttet ud i siden af skærmen som vist her. Årsagerne til denne ændring er nogenlunde de samme som fik os til lave "side-navigation" på forummet:

  • Topmenuen (Min klub, Handel, Kontor osv.) er vandret. Ved at gøre under-menuen lodret opnår vi en bedre visuel adskillelse mellem dem.
  • Vi gør læse-bredden (afstanden øjet skal vandre når du skifter til en ny linje) kortere. Ved at placere menuen i venstre betyder det, læse-bredden bliver kortere, og det bliver derved nemmere at skabe sig overblik over en bestemt side.
  • Sandsynligheden for at du vil gå fx fra én kontor-side (fx stadion) til en anden kontor-side er højere end, at du vil gå fra en kontor-side til fx en underside på "Handel". Ved at føre navigationen ud til venstre bliver det på den måde gennemsnitligt nemmere/hurtigere at komme derhen hvor man gerne vil, da layoutet ikke længere kræver, at man går op i topmenuen for at få fremkaldt en dropdown-menu.
  • Den nye menu-type virker langt bedre på "touch-enheder", som fx iPad, Android og iPhone.[/list]

Ny status-side

Status-siden er i sin nuværende form én af de aller mest forvirrende sider i hele spillet. Især for nye brugere. I den kommende version har vi fremhævet det vigtigste og skåret det mindre vigtige helt fra. For eksempel mener vi ikke, at det er vigtigt at få vist kampe du allerede har spillet. Disse er jo allerede blevet præsenteret for, da du loggede ind (via Kampe siden sidst-siden). Med samme logik har vi fjernet andre knap så vigtige elementer og er nået frem til en mere sparsom status-siden som er meget nemmere at overskue. Og så er siden omdøbt til "Overblik" da dette ord bedre beskriver hvad siden handler om. Du kan se et smugkig på den nye Oversigts-side her.

Øvrige undersider til kontorer

Næsten alle de øvrige kontor-undersider har fået en ansigtsløft der gør dem nemmere at overskue, forstå og bruge. Her kan du se nogle af de nye layouts:

Bonus!!!

Udover layout-forbedringerne har vi endnu en lille bonus-ændring til jer: det bliver med den nye version muligt for klubber uden licens at uploade logo og bannere! :D

De næste versioner

Som du måske har opdaget introducerer denne nye udgave en uheldig "forskellighed" i topnavigationen: Kontor-topmenu-punktet bruger en venstrestillet under-navigation og de andre topmenu-punkter (Min klub, Handel osv.) bruger stadig en dropdown-menu. Ideelt set skulle vi allerede nu have konverteret alle sider til at bruge side-menuen, men da dette er en meget tidskrævende proces har vi valgt at udskyde dette til næste udgivelse.

Og til jer "gamle klubber" kan jeg i øvrigt fortælle, at vi også håber på at kunne inkludere et "bedrifts-system" i en af de næste udgaver. Dette skal give jer en masse udfordringer - hvem har fx vundet Super Cup'en 5 gange i træk? :D Mere info om dette følger på et senere tidspunkt.

Vi forventer at være færdige med den nye version i løbet af en uges tid. Vi håber du kan li' ændringerne. Smid en kommentar og fortæl os hvad du synes :)