Brainstorm på nyt lønningssystem

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 15. april 2011, 02:02

Selvom layoutet og brugervenligheden er blevet forbedret dramatisk over de seneste opdateringer af Virtual Manager, så er vi stadig ikke helt færdige med dette arbejde. Men vi er dog kommet så langt, at vi nu sideløbende så småt er klar til igen at tage de lidt grovere arbejdshandsker på og fokusere på at lave deciderede ændringer/tilføjelser til spillet.

I arbejdet med at udvælge hvilke idéer vi vil arbejde videre med, kigger vi efter ændringer der gør spillet mere udfordrende og spændende samtidig med, at det ikke gør spillet mere komplekst for de brugere, der ikke ønsker, at spillet skal være komplekst. Herudover er vi også interesseret i at give managers, der ønsker at bruge mange timer på spillet om ugen, lidt mere at lave når de er på siden. Dette skal dog balanceres på en sådan måde, at de managers der bruger 10 timer i spillet om dagen ikke får en urimelig stor fordel i forhold til de managers, der bruger 2 timer om ugen.

Jeg vil i dette indlæg fortælle dig om én af de idéer vi mener møder ovenstående kriterier: et nyt forhandlings-baseret lønningssystem. Vi har endnu ikke besluttet om denne funktion vil være med i den kommende udgave af Virtual Manager, men vi vil meget gerne allerede nu høre din feedback på vores idé så vi kan lave den så fed som muligt.

Det er næsten et år siden, at jeg første gang [url=/forums/topics/739642-vores-langsigtede-planer]nævnte[/url], at vi ville omlægge lønningssystemet. Dengang belyste jeg hvordan en ændring af lønningssystemet ville gøre spillet mere interessant. Overordnet set vil et nyt lønningssystem kunne hjælpe på følgende tre problemer:
[list]
Der er stor inflation i spillet (kan bekæmpes med højere lønninger for klubber der tjener mange Credits)
Det er nemt at blive på toppen - og svært at komme op på toppen (gode spillere er MEGET nemme at holde på)
Urealistiske lønkrav fra spillerne (spillernes krav er ikke baseret på hvor meget klubben tjener)
[/list]
[url=/forums/topics/739642-vores-langsigtede-planer]Læs evt. hele indlægget fra dengang for flere detaljer[/url]. Dengang var vores forslag udelukkende at spillernes lønningskrav skulle være mere intelligente. Dvs. at spillere ville kræve mere hvis de spillede i en liga hvor alle klubber tjente styrtende med penge - fuldstændig som i virkeligheden.

Det synes vi stadig er en god idé. Men vi tror faktisk at vi nemt kunne gøre det endnu mere underholdende at vedligeholde sine spilleres kontrakter. Tænk hvis alle kontrakter var baseret på et kontrakt-udspil fra spilleren. Spillere kunne fx komme med et udspil der sagde følgende: Jeg vil gerne forlænge min kontrakt i x dage for Y Credits/per dag. Antallet af dage ville - som i virkeligheden - være baseret på hvor gammel spilleren er og hvor glad han er for at være i klubben. Gamle spillere vil have større sandsynlighed for at anmode om en kort kontrakt, mens unge spillere måske hellere vil have en længere kontrakt. Herudover vil spillerens humør også spille ind. Er han glad for at være i klubben vil det naturligvis påvirke kontrakt-perioden positivt og omvendt. I sjældne tilfælde kan det være at spilleren er så utilfreds (eller gammel), at han/hun slet ikke ønsker at forlænge overhovedet.

Dagslønnen kunne bestemmes ud fra hvor meget spilleren gætter på han ville kunne få i en anden klub hvis han skiftede samt hvor godt han har det i sin nuværende klub. Hvis spillere af samme kaliber som ham får en meget høj lån, så vil han også selv forlange en løn i dette niveau. Hvis han har det godt i klubben (højt humør) vil han muligvis slække lidt på kravet.

Når du bliver præsenteret for et udspil fra spilleren kan du vælge at sige OK og forlænge kontrakten med det samme. Men du vil også have mulighed for at forhandle med spilleren.

Når en spiller kommer med et udspil vil du kunne se en måler for spillerens tolerance. Denne angiver hvor forhandlingsvillig han er. Når du forhandler er din opgave at få dagslønnen ned og kontraktperioden op (eller ned hvis du ikke ønsker at beholde ham i lang tid). Du bestemmer selv hvor offensiv/krævende du vil være i din forhandling. Måske foreslår du at kontrakt-perioden skal være dobbelt så lang, eller måske bare et par dage ekstra. Eller måske ønsker du, at lønnen skal være 20% lavere eller måske bare 5% lavere.

Jo større ændringer du kræver af spilleren, des mere falder spillerens tolerance - og des større er sandsynligheden for, at han kræver endnu højere løn eller kortere/længere kontrakt-periode. Tilsvarende kan du også være heldig, at han går med til dine krav. Du kan forsøge at forhandle så mange gange du vil, så længe spilleren fortsat er interesseret i at lave en aftale.

Hvis spillerens tolerance ryger helt i 0% trækker han sit tilbud tilbage og du vil ikke længere kunne forlænge kontrakt med spilleren. Det kan dog fortsat være, at du er så heldig at han kommer med et nyt udspil inden hans kontrakt udløber.

Hvis du mener at spilleren er helt umulig at forhandle med, kan du også selv vælge at forlade forhandlingsbordet. Ved at komme tilbage et par dage senere vil spillerens tolerance ofte være steget en smule, og du vil således øge dine chancer for at presse ham yderligere på hans krav. På denne måde kan det ofte være en god idé at indlede forhandlinger tidligt.

Ovenstående idé er stadig på tegnebrættet men vi vil gerne høre hvad du synes om den og om du har nogle idéer til hvordan vi kan gøre den endnu bedre.