Næste udgave af Virtual Manager er klar!

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 2. juni 2011, 16:09

Det er nu snart to måneder siden [url=/forums/topics/852358-ny-statusside-forbedret-layout-og-mere]den nuværende udgave[/url] af Virtual Manager blev udgivet. Det er ingen hemmelighed, at mine kollegaer og jeg var meget tilfredse med denne udgivelse. Noget tyder på at, I brugere generelt har samme opfattelse. Vi har i maj kunne måle en pæn stigning i antallet af managers på Virtual Manager. Faktisk var tallet for maj det højeste i 8 måneder. Fantastisk!

Vores tilfredshed med udgivelsen gav os blod på tanden til at lave noget endnu bedre. Kort efter udgivelsen gik vi derfor igang med at arbejde på næste udgivelse. Vi er nu omsider klar til at fortælle dig om hvad næste udgave vil indholde.

I den nye udgivelse har vi primært fokuseret på følgende:
[list]
Klubhus
Bedre navigation/brugervenlighed
Lønforhandling
Vifarank-udvikling
[/list]Jeg vil her gennemgå hver af disse punkter.

[b]Klubhus[/b]
Overblik-siden (siden du kommer til ved at trykke på Kontor) er værdifuld fordi den skaber et overblik over din klubs nuværende situation. Den inkluderer meget overordnede ting så som balance, vifarank, placering i ligaen og den slags. Men hvad med de mere "fodbold-nære" og hverdags-agtige ting såsom trætte spillere, skader, karantæner, træning, den næste kampe o.l.? Jeg taler om ting som i den virkelige verden foregår i klubbens klubhus. Disse informationer er svære at danne sig overblik over. I dag kræver det at man besøger fysio-siden, klubspiller-siden, trænings-siden, taktik-siden m.f. for at være sikker på, at alt er tiptop. Hvorfor ikke gøre det nemmere, at få overblik over den slags vigtige informationer? Det bliver det nu med klubhuset!

[url=http://img810.imageshack.us/img810/7537/daclubhouse.png]Se et screenshot her![/url]

Klubhuset er ny side som giver dig et overblik over dine skader, trætte spillere, karantæner og så hjælper den dig med at huske dine daglige/ugentlige pligter (træning, ungdomsspiller-træk).

Herudover forbedrer klubhuset navigationen på Virtual Manager. I den nuværende version ligger fx "Træning" som underpunkt til "Min klub". Det gør den fordi "Træning" har noget med "Min klub" at gøre. Men hvad med fx "Kontrakter"? Det har jo også noget med min klub at gøre, så hvorfor er denne ikke også under "Min klub"? Det virker ikke særlig intuitivt. Det problem bliver nu løst.

Klubhuset introduceres som et selvstændigt topmenu-punkt og underpunkterne til "Min klub" flyttes over som underpunkter til klubhus-siden. På den måde falder alle brikkerne på plads: Kontor-topmenu-punktet indeholder alle de "kontor-agtige" ting som økonomi, kontrakter o.lign. Klubhus indeholder alle de ting der normalt sker i et klubhus: træning, taktik, fysioafdeling og lign.

Min klub-knappen vil fortsat være i topmenuen. Den linker som den altid har gjort til din klubs profilside.

[b]Bedre navigation/brugervenlighed[/b]
Vi mener, at det er vigtigt, at brugervenligheden og navigationen er i top i Virtual Manager. I sidste udgivelse fokusede vi på netop dette, og dette resulterede i en pæn stigning af brugere. I denne udgivelse har vi fortsat hvor vi slap. Vi har tilføjet side-navigation til klub-siderne, spiller-siderne og alle klubhus-siderne (træning, taktik osv.).

Dette løfter hele oplevelsen ved at klikke rundt på Virtual Manager. Alt føles lidt mere "lækkert" og intuitivt. I forb. med at tilpasse de forskellige sider til at bruge den nye side-navigation har vi også optimeret på layoutet hist og her.

Her kan du se screenshot af nogle af de forbedrede sider:
[list]
[url=http://img709.imageshack.us/img709/9841/daplayer.png]Spiller-profilen[/url]
[url=http://img805.imageshack.us/img805/7088/daclub.png]Klub-profilen[/url]
Klub-spillere-siden gjort mere overskuelig ved at udelade alle egenskaber og i stedet kun vise egenskabs-summen (du kan dog få vist alle egenskaber med et klik). [url=http://img820.imageshack.us/img820/3699/daclubplayers.png]Se screenshot[/url].
Trænings-siden har fået tilføjet et superkort resumé af din træningsstatistik. [url=http://img853.imageshack.us/img853/8566/datraining.png]Se screenshot[/url].
Klub-info-sidens måde at vise trofæer er blevet optimeret. [url=http://img848.imageshack.us/img848/643/daclubinfo.png]Se screenshot[/url].
[/list][b]Lønforhandling[/b]
Løn-systemet i Virtual Manager bliver i den nye udgave mere interessant. I stedet for bare at "godkende" hvad din medarbejder/spiller kræver i løn, får du nu muligheden for at forhandle dig frem til en bedre/dårligere aftale.

Når du vil forlænge kontrakt med en spiller vil han komme med et udkast til et løn-niveau og kontraktperiode. Han vil desuden have en bestemt tolerance, der angiver hvor meget han er villig til at forhandle. Du har herefter muligheden for at ændre kontrakt-perioden og forhandle lønnen. Jo mere du ændrer kontraktperioden fra det spilleren ønsker, des højere bliver dagslønnen. Fx vil en kræve mere for 21 dage hvis han helst vil forlænge i 14 dage. Du har mulighed for at forhandle lønnens størrelse på to måder: normal eller aggresiv. Med normal forhandling har du større chancer for at få ham til acceptere en lønnedgang, men lønnedgangen vil være meget lille. Forhandler du aggresivt er der en lille sandsynlighed for en stor lønnedgang - og en stor sandsynlighed for en lønstigning.

Mens forhandlingen står på vil spilleren svare på dine handlinger som vist på [url=http://img692.imageshack.us/img692/7282/dacontractsnegotiations.png]dette screenshot[/url].

Det er også muligt at acceptere spillernes/medarbejdernes krav med det samme, hvis ikke du gider bruget tid på forhandling. Vi har også lavet en knap du kan bruge hvis du bare ønsker at forlænge med de valgte spillere/medarbejdere i så lang tid som muligt.

Generelt vil løn-niveau ligge ca. på det samme som det gør i dag. I en fremtidige version har vi planer om, at lade spillernes/medarbejdernes udkast til løn-niveau tage udgangspunkt i hvor meget deres klub tjener. På den måde vil super-profitable klubber komme til at betale noget mere i løn - ligesom i virkelighedens fodbold-verden.

[b]Vifarank-udvikling[/b]
Det bliver nu nemmere at følge udviklingen i vifarank. Nederst i højre hjørne af overbliks-siden vil der nu blive vist en graf der viser din vifaranks udvikling. [url=http://img268.imageshack.us/img268/7251/daoverview.jpg]Se screenshot her[/url].

[b]Hvornår?[/b]
Vi er p.t. ved at lægge sidste hånd på værket. Går alt efter planen vil vi uploade den nye version søndag nat, så alt er klart når du logger på mandag morgen.

Vi er superstolte af de forbedringer vi har lavet i denne udgivelse og glæder os til at se den i aktion :)

EDIT: Forresten kommer "Vis alle-funktionen" også tilbage til shout-boksen :)