Horisont (september 2011)

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 2. september 2011, 20:48

Det er ved at være meget længe siden vi sidst har haft en "Horisont" fra os udviklere. Til jer der ikke ved det, så er Horisont en type nyhed vi udviklere skriver engang imellem hvor vi fortæller om hvad vi arbejder på og hvad vi gerne vil have tilføjet til spillet over de kommende mange måneder.

Den kommende måned

Som de fleste måske har kunne regne ud, ud fra forrige nyhed, så er vi i fuld gang med arbejde en "stadion-editor".

Stadion-editor-idéen er flere år gammel og er noget vi gerne har ville lave længe. Og nu synes vi omsider tiden var klar. Ønsket om stadion-editoren har ligget øverst i flere bruger-undersøgelser, så vi glæder os til den dag vi kan udgive denne feature. Den giver dig mulighed for at se og udbygge dit stadion. Du starter med en gammel pløjemark og skal herefter opgradere forskellige elementer. Du kan fx opgradere, langside 1 og 2, hjørnerne, banen osv. uafhængigt af hinanden.

Større tribuner giver større kapacitet, og bedre bane give færre skader. Og så ser et Level 5 stadium naturligvis bare superlækkert ud :P

Udover at opgradere stadionet's enkelte elementer, skal du også sørge for at reparere dem løbende for at holde alting i god stand.

Det vil blive muligt for andre brugere at se dit stadion via din klubprofil.

Første version af stadion-editoren vil kun indeholde mulighede for at opgradere tribune og bane.

Anden version vil gøre det muligt at tilføje ting som fx veje, træer, bus-station, restauranter, pølsevogne, parker osv. Det gør det muligt at personificere dit stadion - du kan designe det præcist som du ønsker.

Jo mere du kan tilbyde dine fans på og omkring dit stadion, jo flere tilskuere får du på dit stadion. Og jo mere tjener du per kamp.

Vi håber at kunne have version 1 færdig i løbet af september, men vi udgiver den først når den er færdig - så vi garanterer ingenting. Umiddelbart efter denne udgivelse vil vi gå i gang med førnævnte version 2.

Her kan du se et preview selvom vi er langt fra færdige:

Preview

På sigt

Som jeg har været inde på flere gange, så er det ikke nogen hemmelighed, at vi over det seneste lange stykke tid har fokuseret rigtig meget på layout, navigation og brugervenlighed. Det har vi gjort fordi vi mente, at det var vigtigt at løfte Virtual Manager på det område. Det er simpelthen nødvendigt hvis man skal overleve som spil - det skal føles lækkert at bruge spillet.

Når det så er sagt, så er det jo naturligvis ikke udseende der i sidste ende skaber spilleglæden. Det er funktionerne og gameplayet. Derfor er vi glade for at sige, at vi nu er kommet så langt med brugervenlighed, layout og udseende, at vi klar til at ligge det i baggrunden og fokusere mere på funktionalitet.

I første omgang kommer stadion-editoren som vi ved mange af jer har efterspurgt i årevis. Og dernæst har vi en masse spændende ting på vores todo-liste som vi gerne har ville lave længe. Nogle af disse er fx:

  • Ny forbedret kampmotor: mere realistisk, større mulighed for "rigtige taktikker", bedre "3d-følelse" (dvs. bolden kan forlade jorden i kampviseren)
  • Ny kampviser - måden at vise kampene på skal optimeres i takt med at kampafviklingen gøres bedre
  • Bedre taktik-editor: Det skal være muligt at sætte straffe- og frisparks-skytter, det skal være muligt at definere taktik i tilfælde af en bestemt situation opstår. På den måde kan du sætte meget mere "intelligente taktikker". Fx vil du kunne skifte om til en ny formation hvis én midtbanespiller får rødt kort - men kun hvis der er mindre end 20 minutter igen og du i øvrigt er foran med to mål. Eller også vil du måske bare sikre dig, at dit hold går i defensiven hvis de fører og der er mindre end 10 minutter igen. Man skal kunne krydse disse "regler" på kryds og tværs helt frit.
  • Landshold: Landsholdskampe, landsholdsturneringer og demokratisk valg af landsholdstræner. Ungdoms-akademi: Vi ved endnu ikke hvordan dette helt præcist kommer til at fungere eller se ud, men vi gerne gøre "ungdomsspiller-delen" af spillet mere interessant og udfordrende. Stats-reduktion for ældre spillere: I dag er de bedste spillere i spillet de ældste. Det skal laves om så det bliver mere som i virkeligheden hvor ældre spillere ikke er de bedste.
  • Talentspejder: Talentspejderen skal gøres hurtigere end han er i dag, så han bliver mere brugbar. Herudover overvejer vi at gøre det muligt at søge i alle spillets spillere via ham. Mobil-app: Det skal være muligt at spille Virtual Manager fra sin smartphone.
  • Handels-oversigts-side: En side der skaber overblik over klubbens handler, auktioner o.l. - lidt ligesom Min klub-siden binder alle min-klub-punkterne sammen i en oversigt. Der vil på siden desuden vises en graf over hvornår der er mange online - og der vil være forslag til hvordan det er en god idé at sætte sine spillere på auktion for at få mest ud af det.

Listen er reelt set 10 gange så lang - men ovenstående er nogle af de ting vi synes er vigtigst.

Problemet med denne liste er, at hver feature tager temmelig lang tid at udvikle hvis den skal laves ordenligt - og det skal den! Det er jo Virtual Manager vi snakker om! I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at vi hverken forventer eller formår at lave samtlige ting på ovenstående liste indenfor en nær fremtid. Vi vil hellere lave færre features i højere kvalitet - end at sjuske igennem med at få alle tingene lavet hurtigt.

Derfor er det vigtigt, at starte med den mest efterspurgte feature først. Og hvilken er det så? Ja, se det er et spørgsmål I kan svare på. Vi har før lavet spørgeskema-undersøgelser hvor vi spurgte hvilke features folk var mest interesseret i at vi arbejdede på. Problemet med disse er bare, at resultaterne af disse undersøgelser hurtigt blier forældede - og i øvrigt er de også temmelig omstændige at sætte op. Derfor er de ikke blevet udsendt så ofte som de burde.

Det må vi kunne gøre bedre! Vi har planer om at lave en decideret "forslags-sektion" her på Virtual Manager. På samme måde som behandlingen af bugs blev optimeret dramatisk da vi gik fra at bruge bug-forummet til fejlrapport-systemet, så vil vi nu lave lign. transition for idéer/udviklings-forummet.

Vi vil lave et system der fra bunden er designet til at præsentere og udvælge de bedste idéer. Vi har endnu ikke detaljerne på plads men det kommer ca. til at virke således:

  • Brugerne kan fortsat indsende idéer via idéer/udvikling-forummet.
  • Et crew-medlem vil udtage de bedste idéer og tilføje dem som et "forslag" på forslags-siden.
  • Alle brugere kan til enhver tid gå til forslags-siden og se alle forslag.
  • Alle brugere med vman-licens vil hver måned få tildelt 10 nye forslags-point. Man kan max have 10 forslagspoint - så hvis du i forvejen har 3 point, så får du kun tildelt 7 point.
  • Man kan bruge sine forslags-point på at stemme på et forslag. Du bestemmer selvom du vil bruge alle dine point på ét forslag - eller om du vil sprede dem udover flere forslag du synes om.
  • Hver måned vil alle forslag miste 10% af deres point. Dette gør at listen i højere grad vil være "live" og et udtryk for jeres nuværende ønsker.
  • På forslags-siden vil man desuden også kunne se hvilke forslag der er under udvikling lige nu.

Med sådan et system bliver det nemmere for os at få overblik over hvilke idéer I brugere synes bedst om. Hvis der en idé som mange efterspørger, så vil det være et spørgsmål om tid inden den kommer op på listen. På den måde kan vi gøre flest mulige glade så hurtigt som muligt :)

Jeg håber I synes om vores planer og vil som altid gerne høre jeres kommentarer :)