Overgangen til det nye stadion-system

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 21. november 2011, 16:43

Som du sikkert er klar over, så er vores nye stadion-system snart klar. Du kan evt. læs mere om hvad denne opdatering indebærer i dette blog-indlæg.

I det nye system er dit stadions kapacitet bestemt af hvilke udvidelser/opgraderinger du har lavet til hver sektion af dit stadion. Fx giver en level 3 syd-tribune et bestemt antal tilskuere.

I forbindelse med skiftet til dette nye system, er vi nødt til at konvertere alle nuværende stadions til dette nye system. En sådan konvertering er umulig at gøre 100% fair for alle - der vil altid være nogen der får lidt mere end andre. Men vi har gjort vores bedste for at gøre det så fair som muligt på en måde som også giver mening fremadrettet efter konverteringen.

Stadion-Credits

Når vi på mandag går over til det nye system vil vi forsøge at udregne hvor meget du har betalt for hele dit nuværende stadion gennem tiden. Da vi ikke har gemt præcist hvor mange Credits hver klub i spillet har brugt på deres stadion, er vi i stedet nødt til at komme med et kvalificeret gæt via nogle snedige matematiske formler. Dette gæt vil primært vil være baseret på hvor stort dit stadion er. Klubber med større stadions har, pga. mængderabat, betalt mindre per sæde end klubber med små stadions, og dette vil vi naturligvis medtage i vores beregninger.

Hvis dit stadion ikke er på 100% i tilstand vil evt. omkostninger til reparation blive fratrukket beløbet. Dette er mest fair da alle starter på 100% i det nye system.

Resultatet af beregningen udbetales til din klub som såkaldte "Stadion-Credits". Hvis vi fx vurderer, at du har brugt 2.500.000 Credits på dit stadion gennem tiden, så får du udbetalt 2.500.000 Stadion-Credits.

Disse særlige Credits kan kun bruges på at opbygge dit nye stadion i det nye system. Når du er løbet tør for Stadion-Credits kan du fortsætte med at købe opgraderinger for dine normale Credits hvis du vil.

Hvis du ikke har brugt dine Stadion-Credits inden 90 dage vil de automatisk blive brugt på tilfældige stadion-opgraderinger.

Måske lavere kapacitet i det nye system

I modsætning til det nuværende stadion-system vil det nye have et "hårdt" max i kapacitet. Hvis du opgraderer til level 6 i alle tribuner, så kan dit stadions kapacitet ikke øges yderligere (hvert fald ikke i første version af stadion-editoren). Og da vi ønsker at bibeholde de proportionelle forskelle mellem de nuværende stadion-kapaciteter betyder det, at nogle klubber ikke får nok Stadion-Credits til at købe lige så mange pladser som de havde før konverteringen.

Dette påvirkes yderligere af, at opgraderings-priserne i det nye stadion-system bliver dyrere jo større dit stadion er. Det er modsat i dag, hvor rige klubber med store stadions belønnes med billigere sæde-pris. Opgraderingspriserne betyder også, at jo mindre dit stadion er, des større er sandsynligheden for, at du rent faktisk får en højere kapacitet end med det gamle system. På den måde bliver de svageste tilgodeset.

Gammel kapacitet gælder frem til d. 2/12

Når du bygger dit nye stadion vil dele af det være uanvendeligt. Hvis du fx opgraderer din syd-tribune vil denne være ubrugelig mens opgraderingen står på. For at undgå, at dette giver problemer vil vi anvende din klubs "gamle" stadion-kapacitet frem d. 2. december.

Dette betyder, at du kan opgradere og bygge uden at skulle bekymre dig om, at det påvirker dine entreindtægter.

Efter d. 2. december vil dit stadions kapacitet blive bestemt ud fra hvor stort et stadion du har fået bygget i den nye stadion-editor.

Hurtigere opgraderinger frem til d. 2/12

I den nye stadion-editor tager det tid at gennemføre en opgradering. For at gøre overgangen nemmere vil opgraderings-tiderne være reduceret til 10% af det normale frem til d. 2. december.

Hamstreri

Nogle klubber har diskuteret hvorvidt man kunne opnå en økonomisk fortjeneste ved at udvide sit stadion inden denne opgradering. Så for en god ordens skyld vil jeg gerne sige, at det ikke kan betale sig at spekulere i. Antallet af udbetalte Credits per sæde falder i takt med at kapaciteten stiger i en sådan grad, at det ikke kan betale sig at udvide. Vi forsøger naturligvis at ramme det så præcist at det heller ikke bliver en stor "økonomisk straf" hvis man fx skulle finde på at udvidede voldsomt lige inden konverteringen til det nye system.