Forbedret udregning af Stadion-Credits

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 23. november 2011, 11:25

I vores forrige blog-post om overgangen til det nye stadion-system skrev vi følgende:

Klubber med større stadions har, pga. mængderabat, betalt mindre per sæde end klubber med små stadions, og dette vil vi naturligvis medtage i vores beregninger [for hvor mange Stadion-Credits du får udbetalt].

Det er ikke helt korrekt. Både store og små klubber har haft lige stor adgang til mængde-rabatter. Dog viser en analyse vi har foretaget, at større klubber oftere har valgt større pakker og derved har opnået en lavere pris per sæde end mindre klubber.

Hertil kommer, at vi for et års tid siden fjernede muligheden for at vælge nogen af de største stadion-udvidelses-pakker. Statistisk set betyder dette, at jo ældre din klub er, jo større er sandsynligheden for at du har fået billigere sædepriser fordi du har haft muligheden for at købe meget store pakker med meget store rabatter.

Derfor fastholder vi, at det er mest fair, at klubber med større stadions får udbetalt færre Stadion-Credits per sæde simpelthen fordi de statistisk set har givet mindre for dem. Ud fra de tal vi har til rådighed vil vi forsøge at finde den mest fair sammenhæng mellem sædepris og antal sæder.

Alternativet, at man gav det samme beløb per sæde til alle klubber, vil betyde at klubber med større stadion vil tjene store summer på denne overgang mens klubber med stå stadion ikke ville. Og det håber jeg alle kan se er dybt urimeligt.

Og forstå mig ret; naturligvis skal man tjene penge på sine investeringer - men det giver bare ikke mening, at man oveni dette også skal tjene penge på teknisk konvertering i spillet.