Kommentar til kritik af de nye stadion-priser

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 5. december 2011, 12:41

Siden det nye stadion-system blev udgivet har der været en del kritik af den tilhørende pris-model. Noget generaliseret går krtikken således:

De progressivt stigende sædepriser er ikke ordenligt gennemtænkt og gør det sværere at komme frem i spillet end tidligere.

Den kritik vil jeg gerne kommentere på.

Grunden til vi lavede den progressive sæde-pris var for at gøre det sværere at øge sin indtjening jo længere man kom i spillet. Det nedsætter hastigheden hvormed indtjeningen øges i takt med at din klub vokser sig større. I forhold til det gamle system har mindre klubber nu nemmere ved at gøre sit stadion større mens større klubber har sværere ved det.

Generelt medfører dette en mindre difference i indtjeningen hos mindre og større klubber. Herved mindskes fordelen ved at have brugt lang tid på spillet - og fordelen ved bare at være dygtig til spillet øges tilsvarende.

Det er rigtigt, at denne ændring isoleret set også betyder, at de største klubber kommer til at sidde tungere på "magten". Det er nu dyrere end nogensinde før at få bygget det allerstørste stadion. Men den ulempe vil vi gerne tage med, hvis der til gengæld bliver mere lighed generelt i hele spillet. Netop denne øgede lighed gør, at der vil være flere udfordrerer til magten. Dette neutraliserer i en vis grad den fordel de største klubber har fået. Desuden skal man huske på, at de klubber der i dag har de helt store stadion har betalt lige så meget for dem, som alle andre kommer til.