Den næste store opdatering af spillet

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 22. maj 2012, 10:45

Af og til er det en god idé at stoppe helt op, og spørge om det man har gang i er en god idé. Det gjorde vi for to-tre måneder siden. På daværende tidspunkt var vi i gang med vores mobil-app-prototype (beskrevet yderligere i dette blog-indlæg). Skulle vi fortsætte med at arbejde på denne eller var vores tid bedre brugt på noget andet?

Baseret på vores egen intuition og den bruger-feedback vi har fået via forslags-siden opstillede vi de mest interessante projekt-idéer:

  • Mobil-app
  • Stadion-editor version 2
  • Ungdomsakademi
  • Ny kamp-simulator

Jeg vil gerne fortælle jer lidt om hvordan vi besluttede hvilken af disse projekter vi skulle fokusere på.

Mobil-app

Det er vidst klar for de fleste hvad fordelene ved at have et Virtual Manager-app er. Vi bruger vores smartphones mere end nogensinde før. Og det kunne derfor være fedt med en udgave af Virtual Manager specielt designet til dette format.

Fra vores arbejde med vores app-prototype lærte vi, at det ville kræve en enorm stor indsats at lave et godt Virtual Manager-app. Alle funktioner i spillet ville skulle redesignes og reimplementeres. Og vi skulle helst lave én implementation for hver mobil-platform (Android, iPhone osv.).

Vi eksperimentede med at lave ét web-app som kunne køre på næsten alle smartphones. Som forventet blev produktet ikke helt så godt som hvis det var lavet som et "rigtigt app".

Vi overvejede at hyre et konsulent-firma til at lave det hele for os. Det overvejer vi stadig i dag, men vi er tilbageholdende da vi ved, at app'et aldrig vil blive lavet med så meget kærlighed som hvis vi selv gjorde det. Og det ville kunne mærkes i det endelige produkt.

Vi vil meget gerne lave et app. Men set i lyset af den enorme indsats der kræves, tænkte vi, at vores tid formentlig ville kunne bruges bedre på andre projekter.

Stadion-editor version 2

Det var tydeligt, at mange brugere syntes om den grafiske ansigtsløftning stadion-systemet fik tilbage i december. Vi havde derfor planlagt en forbedret version hvor det ville være muligt at anlægge veje, vegetation og meget andet. Vi fik en masse feedback via forummet, og det fik os til at tvivle på idéen. En del brugere hævdede, at spillet ville komme til at minde for meget om et "bygge-spil".

Vi vil stadig gerne lave stadion-editorens version 2, men vi har erkendt at fordelene målt i forøgelse af gameplay ikke er så store som først antaget.

Ungdomsakademi

Ser man på forslags-siden er det tydeligt at mange brugere ønsker, at vi laver et decideret ungdomsakademi i spillet. Vi tror også selv, at det kunne være rigtig fedt at have med. Men vi har endnu ikke fundet et godt design til denne funktion. Der er flere gode bud på forummet, men vi synes ikke det er helt godt nok.

Ungdomsakademiet som koncept lyder rigtig fedt - men hvis ikke vi har en konkret design som er sjovt og spændende så kan det være lige meget. Derfor er vi stadig i tænkeboks på dette område.

Ny kamp-simulator

Vores nuværende kampsimulator har været kritiseret af mange. Den har mange mangler og vi har brug for en ny og forbedret udgave. Og når man tænker på hvor central en del af spillet at kamp-simuleringen er, så må man sige, at det er noget vi bør prioritere højt.

Vi er sikre på, at vi med en ny kampsimulator kan gøre det meget sjovere og mere interessant at overvære kampe i Virtual Manager.

Herudover vil en ny kampmotor fremadrettet tillade en masse spændende potentielle forbedringer:

  • Landsholds-turneringer (EM, VM osv.)
  • Dramatisk forbedret taktik system (fx "Skift til formation B i 67. minut hvis jeg er bagud med to mål")
  • Live-ændringer af taktik
  • Arkivering af særlige kampe

Den nuværende kampsimulator er programmeret på en måde som gør den forholdsvis svær at lave løbende forbedringer på. Med en ny moderne simulator vil vi meget nemmere løbende kunne lave rettelser og tilføjelser.

Det vil være en stor opgave at lave en ny simulator, men det er bestemt muligt at gøre indenfor en rimelig tidsperiode.

Og vinderen er...

Det er aldrig nemt at vælge hvad man skal fokusere på fremadrettet. Der er oftest rigtig mange spændende ting at arbejde på. Ovenstående er bare et lille udsnit af de overvejelser vi har gjort os.

Vi besluttede os at vores tid var bedst brugt på at lave en ny kampsimulator.

Dette blog-indlæg er allerede for langt, så jeg vil runde af her. Jeg vil inden længe skrive et blog-indlæg der fortæller om vores visioner for den nye simulator :-)