Hvad går vi og nørkler med?

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 5. juli 2012, 11:54

Jeg syntes det var tid til at I fik en opdatering på vores fremskridt med den nye kampsimulator. Selvom vi stadig har langt igen skrider arbejdet frem og kampsimulatoren bliver federe for hver dag der går.

Mht. spillernes kunstige intelligens og bevægelse, så er her nogle af de seneste tilføjelser:

  • Spillerne er meget bedre til at modtage en aflevering end i den gamle kampmotor. Ham, der afleverer, sigter foran modtageren, som så vil løbe fremad for at nå bolden når den rammer jorden. Det ser rigtigt fedt ud.
  • Der er dommer på banen. Han gør ikke så meget lige nu men han forsøger at placere sig i nærheden af bolden, uden at gå i vejen. Det lykkes ikke altid ;)
  • Nu kan spillerne vende i en anden retning end den retning de løber. Det lyder måske ikke så spændende, men matematikken bag det er ret langhåret, og det er nødvendigt for at målmanden f.eks kan bevæge sig baglæns eller til siderne, mens han altid har øjnene på bolden. I den gamle kampmotor var det slet ikke nødvendigt, da alle spillere alligevel bare var en rund ludo-brik og man ikke kunne se hvilken vej de vendte.
  • Det er muligt at skrue en bold - fysikken til en skruet bold er implementeret, og det ser rigtigt godt ud, men spillerne ved endnu ikke hvornår det er smart at forsøge det. At lære dem det bliver bliver en stor opgave i sig selv.
  • Spillerne aner stadig ikke at der er noget der hedder indkast eller nogen anden dødboldsituation for den sags skyld ;) En af de næste opgaver på tavlen er at gøre sådan at kampsimulatoren understøtter afbrydelser i spillet, såsom dødboldsituationer, jubelscener, streakere, dommerkendelser osv.

Al denne avancerede intelligens kommer til at bruge meget mere beregningskraft end den gamle kampmotor. Den gamle var meget begrænset af at vi skulle kunne afvikle op mod 700.000 kampe hver uge på en enkelt server, men vi er opsat på at det ikke skal begrænse os denne gang, om det så betyder at vi skal købe flere servere.

Efter vi viste en demo på YouTube fik vi at vide at mange synes spillerne så lidt for små ud. Derfor har vi den seneste uge fået ny og større spiller-grafik fra vores grafiker, og vi er meget glade for resultatet.

Vi er også så småt begyndt på at lave den nye taktik-editor, som bliver nødvendig, for at kunne understøtte alle de nye taktik-muligheder i den nye kampsimulator.

Her lægger vi utroligt meget vægt på at den skal give finkornet kontrol til de managers, som virkelig ønsker at finpudse taktikken til hver enkelt kamp, men samtidigt være nem og indbydende for helt nye brugere. Vi tager hver enkelt taktik-indstilling fra den gamle op til genovervejelse, og nogle indstillinger vil blive fjernet, mens nye bliver tilføjet. Det altafgørende for vores beslutninger er at spillet bliver så underholdende som overhovedet muligt.
Den nye taktik-editor får selvfølgelig også understøttelse for mobile enheder helt fra starten, hvilket mange har savnet i den gamle.

Jeg undskylder hvis denne post blev lidt lang og nørdet, men vi laver så mange fede ting for tiden, at det er svært at begrænse sig :) Alle her på Virtual Manager-kontoret kunne snakke i timevis om de ting vi hver især sidder og arbejder på, men vi vil forsøge at lukke det ud i mindre doser i den kommende tid.