Farvel til drop-down-menuen!

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 8. november 2012, 09:05

Som nogle af jer kan huske er det ca. 1,5 år siden vi tog de første skridt imod at aflive vores "drop-down-menu" (den menu der folder sig ud når du fx holder musen over "Social" i topmenuen). Grunden til at den skulle aflives var dels, at den ikke fungerede særlig godt på tablets og smartphones, og dels, at den er unødvendigt forvirrende - især for nye brugere ([læs evt. mere i dette blog-indlæg]((/blog/383)).

Men det med at lave sådan en ændring er desværre ikke noget man "bare lige" gør. Vi har løbende lavet en række mindre forberedende ændringer, som alle har været i tråd med den store langsigtede plan om at komme af med drop-down-menuerne. Senest har vi omdesignet Hjælp-siden sådan, at den ikke længere kræver drop-down-menuen.

Vi er derfor glade for nu endelig at kunne meddele at drop-down-menuen omsider er væk. Hvis du ikke har lagt mærke til det, så er det allerede online! Hurra!

I forb. med omstruktureringen har vi tilpasset nogle af de gamle sider, så de passer til det nye format. Eksempler på disse er fx bud-, auktions- og spillersøgnings-siderne der alle har fået et nyt look.

Denne forbedring giver følgende fordele:

  • Bedre optimeret til touch-enheder. Konceptet om at "holde en mus over noget" fungerer ikke rigtigt på touch-enheder. Og da touch-enheder bliver mere og mere anvendt til at spille Virtual Manager på, reagerer vi naturligvis på dette. Den nye menu fungerer meget bedre på sådanne enheder. I den forbindelse bør jeg også nævne, at den nye kampsimulator (som er under udvikling) også medfører en ny taktik-editor som understøtter touch!
  • Ensformig navigation. Før denne opdatering brugte vi mange forskellige menu-typer: Social (i topmenuen) brugte fx dropdown. Klubhus brugte en venstre stillet side-navigation. Cups-siderne brugte en tabmenu. Nu kører alt med samme strømlinede design hele vejen igennem.
  • Nemmere for nybegyndere. De mange forskellige menu-systemer har uden tvivl været med til at forvirre nye brugere unødvendigt meget. Og som virksomhed vil vi gerne fokusere på de nye brugeres velbefindende for at have kunder nok til at fokusere på de rigtig sjove ting (fx kampsimulator). Så dét, at nye brugere nu får det nemmere, kommer alle til gode på sigt - også de erfarne brugere :-)

Som altid med ændringer som dette vil der være nogle fejl. Vi står klar til at tage imod jeres fejlrapporter - så skriv endelig hvis I oplever noget mærkeligt med det nye design.

Tag og brug en time eller to på at lære det nye menu-system at kende og smid så en kommentar om hvad I synes - vi vil meget gerne høre fra jer :-)