Nedetid torsdag den 14. november

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 12. november 2013, 14:19

Siden sidst

Hvis nogen undrer sig over, hvorfor der har været småt med nyheder på det sidste, så er det fordi vi de sidste mange uger har kæmpet en brav kamp, for at forberede sitet og vores servere på udrulningen af den nye kampsimulator.

De, som har spillet Virtualmanager i lang tid, kan måske huske dengang tilbage i 2007, da vi udrullede Vman 2.0, og skiftede fra den gamle tekst-baserede kampmotor til den vi har i dag.

Dengang fungerede kampafviklingen ganske katastrofalt i den første uge, med forsinkelser på flere dage - og der gik adskillige måneder bagefter, hvor nedbrud og forsinkelser var næsten daglig kost.

Sådan en katastrofe vil vi gøre alt for at undgå, så denne gang foregår det med livrem og seler. Det betyder dog også at alting tager meget længere tid, fordi vi er nødt til at gå ekstremt forsigtigt til værks.

Derudover har vores servere så gamle versioner af deres styresystemer, at de har strittet imod alle forsøg på at opdatere diverse software og installere værktøjer, som kunne gøre hele processen nemmere. Det har givet os en del grå hår efterhånden.

Kæmpe simulator-test og server-opgraderinger

Vores plan er, at vi i mindst 1 uge vil lade den nye kampsimulator køre en hel sæsons ligakampe som test, ved siden af den gamle. På den måde sikrer os at vi kan klare presset, og at alt fungerer efter planen.

Bare rolig, alle skader, karantæner, energitab, point osv., som opnås i de ekstra kampe, vil IKKE blive gemt, og absolut ikke have nogen indvirkning på spillet.

For at denne kæmpe-test kan lade sig gøre, har vi måttet låne en ekstra server til kampafvikling, og vores database skal have udvidet diskpladsen til det dobbelte, for at der er plads til kampe fra både den gamle og den nye kampsimulator på samme tid.

Nedetid

Indtil videre har vi kunnet undgå nedetid, men på torsdag er vi nødt til at lukke sitet ned, for at færdiggøre udvidelsen af databasens diskplads.

Derfor vil sitet blive lukket ned torsdag d. 14. november, ca. kl 07:30. Efter vi har lukket sitet ned, tager vi komplet backup inden vi begynder at pille, hvilket tilføjer ca. halvanden time til hele processen. Vi forventer at kunne åbne igen omkring kl. 12:00.

  • Alle auktioner, som ender i dette tidsrum, vil blive forlænget med 4 timer.

  • Alle liga-kampe, som skulle afspilles i tidsrummet, har vi allerede flyttet.

Efter opgraderingen

Når opgraderingen er færdig, vil vi overvåge sitet intenst for at sikre os at alt er gået godt.

Når det er konstateret vil vi uploade den nyeste version af kampsimulatoren, som bla. har fået tilføjet skader og udskiftninger, og en lang række små ændringer og optimeringer.

Derefter vil vi gøre den nye server klar til at afvikle kamp, så vi kan få gang i den store test-sæson så snart som muligt. Mere info om det vil følge senere.