Hvad går vi og roder med?

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 7. marts 2014, 11:34

Jeg ved, at der er mange, som gerne vil høre, hvad vi går og laver, og måske synes der er lidt stille her på bloggen.

Siden sidst

Den sidste måneds tid har vi været nødt til at arbejde på en række kedelige (men nødvendige) opgaver i Virtualmanagers "maskinrum". Det er ting som opgradering af vores Ruby-on-Rails installation, som er det system, hele Virtualmanager kører på - det er nødvendigt (men ofte tidskrævende) at holde den slags opdateret, så vi undgår stabilitets- og sikkerheds-problemer.

Vi har også arbejdet med systemer til indsamling af statistik omkring præcis hvordan brugerne anvender Virtualmanager. Det er utroligt vigtigt at vi kan få objektiv data omkring disse ting, da vi ved at det mindretal, som kommenterer på forum, ikke er repræsentativt for hele Virtualmanagers brugerskare.

Det er faktisk kun ca. 6% af de aktive klubber, som skriver på forum. De 94%, som aldrig kommenterer, skal også tilgodeses, og det kræver at vi finder ud af hvordan de spiller spillet.

Med gode, objektive data, kan vi f.eks undersøge præcis hvor langt en ny bruger kommer i nybegynderkurset, og hvor de evt. falder fra. Vi kan også undersøge hvor meget og hvordan, de forskellige features i spillet anvendes - både før og efter vi implementerer rettelser og ændringer.

Det kan også give os information omkring hvor hurtigt, en klub arbejder sig opad i ligaerne og bygger faciliteter, så vi kan fintune ting som sværhedsgrad og indtægter. Alt i alt giver det os meget bedre indsigt i spillet, så denne slags statistik bliver en vigtig del af arbejdet fremover.

Derudover er vi også begyndt på arbejdet med at få skrottet en af vores ældste web-servere, og få skiftet den ud med en virtuel server.

Kort sagt, så har vi arbejdet med en masse ting, som ikke er særligt spændende at fortælle om, og derfor har der været stille på bloggen.

Ny spilleroversigt

Vi har hørt fra mange sider, at spilleroversigten ikke var særligt overskuelig - hovedsageligt pga. at værdi og transfer status beløb var forkortede. Derfor har vi pillet lidt ved siden for at få plads til de fulde beløb. Vi er stadig ikke 100% tilfredse med dens udseende, da det var nødvendigt at presse og formindske en del elementer, men nu har vi i hvert fald første udkast implementeret.

Crew-dag

Sidste weekend afholdte vi crew-dag her på Freeway's kontor i Viborg.

Når vi afholder crew-dag, inviterer vi vores frivillige supporterer, cheat-hunters, ombudsmænd, osv. til at diskutere emner som crew-værktøjer og reglement - alt sammen for at optimere den måde det frivillige arbejde forløber på, og hvordan vi administrerer ting som anti-snyd og det sociale element i spillet.

Trods lidt forsinkelse pga. tekniske vanskeligheder havde vi en hyggelig og meget produktiv dag.

Ugentlig opdateringer fremover

Vi ved, at nogle managers har det med at blive lidt nervøse omkring spillets udvikling, hvis vi ikke skriver hyppige opdateringer.

Hidtil har jeg kun skrevet i bloggen, når der var noget nyt, spændende eller super-vigtigt at fortælle - mest fordi det kræver meget mere arbejde, end man skulle tro.

Når jeg vil lægge et blog-indlæg op, skal jeg skrive det både på både dansk og engelsk, være utroligt påpasselig for at udtrykke mig præcist, og forsøge at forudse hvilke formuleringer, som kan misforstås. Derudover skal jeg passe utroligt meget på min tegnsætning, for ellers får vi klager (utroligt, men sandt).

Den største arbejdsbyrde kommer dog efter, jeg har lagt et blog-indlæg op. Efter et blog-indlæg er skrevet, er jeg nødt til at afsætte resten af min arbejdsdag på at håndtere kommentarerne - både de danske og engelske. Der sker ofte det, at en enkelt person misforstår noget jeg har skrevet, eller gør en forkert antagelse - og skriver det i kommentarerne. Hvis jeg så ikke sidder klar til at korrigere og præcisere øjeblikkeligt, så spreder den forkerte antagelse sig som en steppebrand, og kommentarerne løber løbsk. Og da jeg kun er ved tasterne i normal kontortid, er der rig mulighed for at de kan løbe endnu mere af sporet når jeg holder fyraften. Derudover ved vi vist alle, hvor slemt det kan stå til med kommentarer fra anonyme personer på internettet - bare se hvor mange kræfter YouTube har måttet lægge i at få bare en lille smule styr på deres kommentarer.

Samtidigt har vi statistik, som viser at det kun er omkring 1,4% procent af brugerne, der nogensinde skriver i blog-kommentarerne. Det giver absolut ingen mening at så få brugere lægger beslag på så megen udviklertid.

Derfor forsøger vi nu et nyt tiltag. Fremover vil jeg skrive et blogindlæg, mindst 1 gang om ugen, hvor jeg fortæller hvad vi har arbejdet på siden sidst. Det vil som regel ske torsdag eller fredag, også selvom der ikke er sket noget spændende. Til gengæld har vi fjernet muligheden for at kommentere. Det giver mig mulighed for at skrive langt oftere, uden at det skal tage en hel arbejdsdag.

Næste uge

I næste uge fortsætter arbejdet med servere og software. Vi vil også give kampmotor-bugs endnu en omgang opmærksomhed, da der stadig sker mærkelige ting i kampene ind imellem.

God weekend

Det var alt for nu! Jeg vender tilbage med et nyt blog-indlæg om en uges tid.