Bedre udskiftninger

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 9. maj 2014, 16:45

I denne uge blev vi færdige med en temmelig stor opdatering til den måde, de automatiske udskiftninger udvælger en passende spiller på.

Der er 4 forskellige situationer, hvor systemet automatisk sætter en spiller ind:

  • I det øjeblik en spiller bliver skadet under en kamp, og du ikke selv har sat en udskiftningsregel.
  • Lige før kampstart, hvis en spiller i startopstillingen er skadet eller har karantæne.
  • Når en spiller i startopstillingen forlader din klub pga. salg eller pension.
  • Hvis din taktik er ugyldig, og vi er nødt til at lave en helt ny opstilling for dig.

Førhen er valget af spiller blevet foretaget på baggrund af en ret simpel evaluering, som ikke altid var optimal. Dette er nu ændret således, at vi i alle 4 situationer bruger vores nye udvælgelses-algoritme, som tager højde for præcis de samme ting som kampsimulatoren.

Den nye udvælgelse tager højde for ting som spillerens stats i forhold til den rolle hans skal udfylde på banen, hans favoritplacering og hans energi på udvælgelsestidspunktet. Det betyder, at systemet nu altid vælger den bedste erstatning, når en af dine spillere mangler fra startopstillingen.

Bemærk dog: Udvælgelsen vil altid først hente spillere fra de reserver, du har sat i taktikken, også selvom de ikke er de bedste i hele din klub. Det er kun i tilfælde af at der slet ikke er flere reserver tilbage, at den vil begynde at kigge på resten af spillerne i din klub.

Dette gør vi for at sikre, at du selv har kontrol over hvilke spillere du gerne vil have sat ind.

Botklubber - nu med navne

I de nederste ligaer sætter vi rutinemæssigt botklubber ind. Botklubbernes formål er at holde en plads i ligaerne, som nye Virtualmanager-brugere kan overtage, når de starter i spillet.

Før vi havde botklubber, skulle nye brugere vente helt til næste sæsonopdatering, før de kunne komme i gang med at spille kampe.

Botklubberne har dog altid haft temmeligt kedelige navne, og for de helt nye klubber i de nederste ligaer har liga-tabellerne nok set noget dystre ud. Derfor gav vi botklubberne navne i denne uge.

Det var faktisk en ret sjov opgave, og det tog kun en enkelt eftermiddag at lave. Vi gik simpelthen ind på det amerikanske National Geospatial-Intelligence Agency's hjemmeside og snuppede en liste over stednavne i de lande vi har i spillet. Vi udvalgte så op til 10.000 navne fra hvert land og skrev en lille algoritme, som kan tage et tilfældig stednavn og bruge det som udgangspunkt for et klubnavn.

Her er et par eksempler på ligaer med mange bot-klubber, som ser væsentligt pænere ud, nu hvor der ikke længere står "Bot 1234567" over det hele:

7. division, pulje 19, Danmark

7. division, pulje 2, Frankrig

7. division, pulje 1, Tyskland

7. division, pulje 1, Skotland

Hvis man klikker på en klub, og der står "Har aldrig været online", og der ikke er nogen manager, så er det en bot.

Det var alt for denne uge

God weekend til alle!