Sportsånd og kampsimulator

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 1. august 2014, 14:42

I denne uge blev jeg gjort opmærksom på et eksempel på et meget usandsynligt kampresultat.

Kampen endte 1-1, på trods af at hjemmeholdet stillede med en overordentligt overlegen spillertrup.

Som et eksperiment, satte jeg serveren til at køre den samme kamp igen 1000 gange, for at indsamle statistik. Resultatet blev:

  • Hjemmeholdet: The Danish Vikings - total stats: 8549 (69%)
  • Udeholdet: MacIver FC - total_stats: 3864 (31%)
  • Resultater: 999 hjemmesejre / 1 uafgjort / 0 udesejre
  • Totale mål: 3771 til hjemmeholdet (98%), 90 til udeholdet (2%)

Da jeg så resultatet, måtte jeg tjekke en ekstra gang for om der var sket en fejl. Jeg havde faktisk regnet med at udeholdet ville vinde mindst et par kampe.

Det viser sig således at det meget usandsynlige resultat kun skete igen 1 gang ud af 1000.

Det er indimellem frustrerende at læse på forum når enkle usandsynlige kampresultater bliver brugt til at konkludere at kampsimulatoren er helt ude i skoven.

Men, fordi vi spiller hundredetusindvis af kampe hver eneste uge, så VIL og SKAL selv meget usandsynlige resultater forekomme. Usandsynlig er ikke det samme som umulig.

Desværre er reaktionen ofte, når det ikke går ens eget hold godt, at det må være nogens skyld. Og så er det tit den stakkels kampsimulator, der står for skud. Når denne slags resultater så bliver diskuteret på forum, bliver der pisket en stemning op, som får det til at se ud som om den er helt gal.... men husk, der er jo ingen, som opretter et forumindlæg med titlen "Se denne kamp, den gik fuldstændig som forventet!" for hver af de hundretusindvis af andre kampe.

Jeg håber at alle vil huske dette eksempel næste gang en knap så god modstander vinder over deres hold - og så vise god sportsånd og ønske tillykke med den fantastiske sejr. Det kunne jo være et resultat, som kun forekommer i 1 ud af 1000 kampe.

Ferietid

Så er det endelig blevet tid til en smule ferie her på kontoret. Bangs United har haft fri de sidste par uger, og nu er det min tur. Derfor vil der ikke komme nogen blogindlæg de næste 2 uger.

Vi ses om et par uger!