Ny egenskabskonvertering er nu lagt op

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 21. oktober 2014, 11:04

Som jeg nævnte i sidste uge, så har vi lavet nogle små justeringer, som skal gøre overgangen fra den gamle spilleregenskaber til de nye, lidt mere jævn.

Målet er at få de nye træningsresultater til at ligge lidt nærmere op ad de gamle, indtil vi er helt færdige med at implementere nye træningsgrupper.

Disse er nu lagt op. Næste gang du træner, vil dine spilleres egenskaber blive opdateret efter den nye konverteringsalgoritme. Samtidigt kører vi et job i baggrunden, som udfører opdateringen for alle spillere i spillet, så vi også får samlet op på spillere, som ikke er i klub, eller som ikke bliver trænet i løbet af de næste par dage.

Du kan læse detaljerne i sidste uges blog-indlæg. Der er dog et par ændringer og lidt ekstra information.

I de tilfælde, hvor vi har tilføjet Hop og Styrke til egenskabskonverteringen, vægtes de kun med 25%. Dvs. at konverteringen af f.eks Dribling nu sker som en 75%/25% vægtning af de gamle egenskaber Dribling/Hop, hvor det før var 100% Dribling.

Vi fjerner ikke Markering fra træningsgrupperne alligevel. Det skyldes, at da vi for flere år siden implementerede målmands-egenskaber, genbrugte vi markspillernes egenskabs-kolonner i databasen, og blot omdøbte dem når de blev vist på siden for målmænd. Markering svarer til målmændenes gamle egenskab "I Luften", så hvis vi fjernede den, ville målmændenes træning lide under det.

De ændrede træningsgrupper er:

  1. Dødboldsituationer: Mod er fjernet
  2. Styrketræning: Balance er fjernet
  3. Taktik: Uden Bold er fjernet
  4. En i midten: Uden Bold er fjernet

I disse træningsgrupper, vil stigningen af de resterende egenskaber blive tilsvarende højere.

Status for udvikling af træningsgrupper, egenskaber osv.

Vi er i fuld gang med at få overgangen til nye egenskaber endeligt implementeret. Den største udfordring er træningen, da træningsresultater og deres effekt på egenskaberne er en meget central del af spillet, og har indflydelse på ting som værdiudregning, talentspejder, og udmærkelser.

For at undgå een kæmpestor opdatering af spillet, implementerer vi ændringerne i så små bidder som muligt. Det gør at vi nemmere og hurtigere kan håndtere eventuelle bugs.

Før vi kan udrulle et nyt træningssystem, som arbejder direkte på de nye stats, er vi først nødt til at få konverteret alle de undersystemer i spillet, som i dag stadig gør brug af gamle egenskaber og gamle træningsresultater. Dette sker løbende, og vil i de fleste tilfælde ikke kunne mærkes. Sideløbende med dette arbejde, er vi allerede gået i gang med at designe den nye træning, samt at implementere visse undersider, såsom resultatvisning.