Projekt Bedstefar

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 19. maj 2015, 14:14

Ved siden af arbejdet med talentspejderen, er vi også begyndt at skitsere på nogle længe ventede ændringer i den måde gamle spillere udvikler sig.

I rigtigt mange år har Virtualmanagers brugere påpeget een ting: Det giver ikke mening at de ældste spillere er de bedste på banen.

Samtidigt er det sådan i dag, at alle spillerne træner absolut bedst, når de er omkring 27-28 år. Det synes vi er for sent.

Vi kan også se, at en kæmpe overvægt af spillerne aldrig når op over en vurdering på omkring 20. Det kan give mange managers en følelse af, at der ikke er nogen fremgang i deres hold.

Hvis vi ser på de spillere, som pt. er i en klub, fordelt efter Vurdering, ser tallene således ud:

Vurdering   Andel
   0-9:     62,5%
 10-19:     18,8%
 20-29:      9,3%
 30-39:      4,8%
 40-49:      2,5%
 50-59:      1,3%
 60-69:      0,5%
 70-79:      0,2%
 80-89:      0,05%
 90-99:      0,03%

81,3% af spillerne i Virtualmanager har således en vurdering på 19 og under! Og statistikken kigger vel at mærke kun på de spillere, som pt. er i en klub og aktivt træner.

Disse ting vil vi gerne forbedre, og vi har en masse ideer til tiltag, som vi håber kan gøre udviklingen af ens hold sjovere og mere dynamisk:

  • Spillerne skal have en individuel alder, hvor deres træning topper.
  • En spiller som topper tidligt vil f.eks kunne stige langt hurtigere mens han er ung og på den måde gøre lyn-karriere.
  • Du vil ikke vide på forhånd hvornår en spiller topper.
  • Når en spiller er nogle år fra at toppe, vil din fysioafdeling kunne give dig et praj om hvornår, de tror det vil ske. En bedre fysioafdeling vil kunne give et mere præcist estimat.
  • Når spilleren har toppet, (eller nogen tid derefter) vil fysioafdeling slå endelig fast, at det er sket.
  • De ældste spilleres fysiske egenskaber såsom udholdenhed, hurtighed, og acceleration vil begynde at falde. Faldet vil være mere drastisk, jo nærmere egenskaberne er på 100, og det vil kræve speciel indsats fra dine trænere og fysioafdeling at holde dem på toppen så længe som muligt. Det vil være prisen for at have en absolut top-klub.
  • Den alder, hvor spillernes egenskaber begynder at falde, vil være forskellig fra den alder, hvor deres træning topper, men der vil muligvis være en sammenhæng mellem de to.

Det vil tage mange måneder at færdiggøre Projekt Bedstefar

Disse ting er faktisk meget nemme at implementere i koden, da det egentlig kun drejer sig om at ændre på nogle tal og formler. Det bliver til gengæld meget svært at få det hele afbalanceret på en måde, som gør spillet sjovt for flest mulige managers, og ikke kun en lille gruppe.

Derfor vil vi gå meget forsigtigt til værks. Over de næste måneder vil jeg trække mest muligt på crewets ekspertise og diskutere med dem, hvordan tallene skal fordeles. Når vi nærmer os et første udkast, vil jeg skrive om det her i bloggen - der skal nok komme masser af eksempler og grafer :)

Bemærk: Dette betyder ikke at al anden udvikling går i stå i mellemtiden, for det meste af arbejdet med Projekt Bedstefar vil foregå som lange, løbende diskussioner med crewet, ved siden af arbejdet med f.eks den nye talentspejder.

Og husk, ALT hvad jeg har skrevet ovenfor er kun på ide-stadiet. Mange af detaljerne vil med garanti ændre sig, efterhånden som vi får diskuteret dem grundigt igennem.