Rettelser til værdiberegneren fra søndag 28. juni

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 24. juni 2015, 13:43

Vores værdi-udregner fungerer kort fortalt ved at spillerne inddeles i kategorier baseret på deres alder, position, træningsresultater og vurdering.

Der findes lidt over 4300 af disse kategorier.

Når vi udregner en spillers værdi, baserer vi tallet på de handler, der er foretaget med andre spillere i hans kategori.

Problemet er bare, at visse spillere har en meget sjælden kombination af alder, position, træningsresultater og vurdering. For disse spillere vil der kun findes ganske få handler at basere priserne på.

Det kan resultere i at disse spillere får en helt absurd forkert værdi, f.eks 30 millioner, når de kun er 1 million værd. Den fejl skal selvfølgelig rettes.

Det kan også resultere i kæmpe udsving i værdi fra den ene uge til den anden, når en spillers træning lige akkurat flytter ham over i en anden kategori med mere realistiske priser.

Justeringerne

Vi kunne selvfølgelig vente et par måneder endnu, indtil vi har indsamlet data fra endnu flere handler, men vi syntes det var for lang tid.

Derfor har vi nu implementeret nogle rettelser, som går ud på at vi smelter nærliggende spillerkategorier sammen, hvis vi ikke har nok handler at basere priserne på.

Vi har testet og justeret algoritmen løbende over de seneste par uger med hjælp fra crewet.

Rettelserne vil blive synlige fra på søndag, d. 28. juni, hvor næste værdiopdatering sker. Her er hvad du kan forvente:

  1. Langt mere retvisende værdier.
  2. Slut med de gigantiske udsving i værdi fra den ene uge til den anden.
  3. Værdierne vil fortsætte med at blive bedre, jo flere handelsdata, vi får indsamlet.

Selvom de største udsving i værdi undgås for de fleste spillere, vil man dog stadig kunne se markante ændringer i værdi, den dag en spiller har fødselsdag. Dette vil vi forsøge at løse på et senere tidspunkt.