Visning af humøreffekt og mere stabile opdateringer om natten

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 15. april 2016, 16:24

Visning af humørets effekt på træning

Spillernes humør er en af de ting i Virtualmanager, som aldrig er blevet ordentligt forklaret, hverken i manualen eller i spillet.

Hvis man ikke har fået det af vide af en anden manager, eller læst det på forum, kan man faktisk ikke vide at dårligt humør gør spillernes træning mindre effektiv. Det har også altid været et mysterie, hvor stor en effekt humøret har.

Derfor har vi i dag tilføjet en sektion på træningsoversigten, som viser en liste over ens utilfredse spillere, og fortæller hvor meget deres træning bliver reduceret. På den måde kan du som manager tage beslutninger omkring spillernes spilletid og træning på et informeret grundlag.

Mere stabile opdateringer om natten

Den natlige energiopdatering, aldersopdatering og de automatiske kontraktforlængelser er nogle af de vigtigste opdateringer, som skal udføres hver nat.

I den seneste tid har vi haft et par uheldige udfald på disse opdateringer, som har skyldtes enten knas med en server eller midlertidig spidsbelastning af databasen.

Det har vi forsøgt at tage hånd om. Disse tre opdateringer er flyttet over på en mindre belastet server, og de er ændret en hel:

1. Energiopdatering

Energi-opdateringen er lavet helt om, og kører nu parallelt i mindre bidder. Førhen kunne energiopdateringen fejle for næsten samtlige 1,3 millioner spillere, hvis blot en enkelt spiller ikke kunne opdateres hurtigt nok, pga. en midlertidig lås i databasen.

Vi låser for træning fra midnat og indtil energiopdateringen er færdig. I de tilfælde, hvor energiopdateringen har slået fejl, har det betydet at man har måttet vente med træne indtil kl. 01:00, hvor trænings-blokeringen automatisk ophører.

Fremover vil en database-lås hos en enkelt spiller ikke forårsage at energiopdateringen fejler for samtlige spillere, men kun for et mindre antal, som nemmere kan rettes op på senere.

Vi kørte en test med den nye energiopdatering i nat. Selve opdateringen af spillernes energi forløb uden problemer, men der var sneget sig en kodefejl ind, som gjorde at der ikke blev låst op for træning før kl 01:00. Den er rettet nu.

2. Aldersopdatering

Aldersopdateringen er også lavet helt om fra bunden. Ligesom energiopdateringen, opdaterer den spillernes alder i mindre bidder.

Desuden er opdateringen blevet markant hurtigere. Førhen kunne det tage op til 30 minutter at gøre den færdig, men nu tager det under 1 minut!

Dette testede vi også i nat, og også her var der en smule knas på linjen, denne gang på grund af at den ramlede ind i energiopdateringen og fik belastet databasen lidt for meget. Vi har skruet lidt på databasen, og ændret på rækkefølgen af de to kørsler, så det ikke skulle ske igen.

Desuden vil vi fremover automatisk forsøge at samle op på eventuelle udfald kl. 05:00, så alle spillere har korrekte aldre inden transfervinduet åbner

3. Automatiske kontraktforlængelser

En del managers gør brug af de automatiske kontraktforlængelser, for at sikre sig mod at man mister spillere, hvis man glemmer at forlænge.

Derfor er det også ret vigtigt at de kører uden problemer.

Udover at jobbet er flyttet til en anden server, så vil det fremover forlænge spillere, som har mindre end 30 timer tilbage af deres kontrakt, imod 25 timer før. Det giver et par ekstra timers sikkerhedsmargin til at gribe ind, hvis denne opdatering skulle fejle i fremtiden.

God weekend!