Hjælp med at teste vores nye servere

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 15. juni 2016, 15:40

Hvis du synes der har været lidt stille på udviklingsfronten på det seneste, så er der en årsag.

Det meste af vores tid de sidste par måneder er gået med at forberede en flytning af Virtualmanager til helt nye servere.

Lige nu kører sitet på 7 fysiske maskiner, som står i et TDC-hostingcenter i Aarhus. Der har vi ligget de sidste mange år, side om side med vores søster-selskaber i Freeway-koncernen.

Men TDC varslede for nogen tid siden, at hostingcentret ville blive lukket, så derfor er vi tvunget til at flytte. De er så småt begyndt at lukke og slukke, så vi kunne ikke udsætte flytningen længere.

Forberedelserne til flytningen har taget lang tid, fordi vi både er det absolut mest komplekse site i hele Freeway, og samtidigt blandt dem med færrest udviklingsressourcer.

For at gøre flytningen nemmere, har vi har været i gang med en større omgang oprydning, hvor vi blandt andet har slettet 50 database-tabeller med tilhørende tusinder af linjers gammel kode.

De gamle fysiske maskiner vil blive kasseret, og Virtualmanager vil i stedet fremover køre på virtualiserede cloud-servere.

Her i dag har vi endelig fået alle de nye servere online, og lige nu kører de en komplet kopi af Virtualmanager. Dataene kommer fra en database-backup, vi tog i mandags, den 13. juni, ca. kl 04:00.

Vores plan er, at lade det nye setup afvikle en hel vman-sæson ud fra denne kopi, for at sikre at alt kører uden problemer inden vi flytter.

De nye servere ligger pt. på adressen http://test.virtualmanager.com

Her kan du selv gå ind og rode lidt rundt, hvis du har lyst. Alt hvad du foretager dig på test-kopien har selvfølgelig ingen permanent indvirkning på din klub, da kopien vil blive slettet når vi flytter.