Dagen efter serverflytning - auktioner

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 5. juli 2016, 13:01

Som jeg skrev i går, var det eneste større problem vi stødte på med serverflytningen, at der blev afviklet et antal auktioner imens importeringen af data på den nye server var i gang.

Selvom vi havde slukket for auktionsafvikling på serveren, lå der en zombie-process, som blev ved med at afvikle auktioner i et tidsrum på ca. 3 minutter.

Fordi afviklingen af en auktion berører utroligt mange forskellige tabeller i vores database, er det ikke noget under at det kan lave rigtigt meget kludder i dataene, hvis den kører midt i en flytning af hele databasen.

Ved vores hurtige gennemgang af problem i går, så det ud til at der var overført penge, men at spillerne var blevet hos ejer-klubben. Derfor trak vi alle beløbene tilbage, og tænkte at det var tilstrækkeligt.

Det viste sig at være forkert. Spillerne var rent faktisk blevet flyttet, og derfor var vores tilbageførslen af handelsbeløbene kun en halv rettelse. Den anden halvdel har vi udført i dag, og ført spillerne tilbage til hvor de kom fra, og givet dem 20 dages kontrakt helt gratis.

Bemærk at spillerne også er ført tilbage hvis de forlod sælger-klubben pga. kontraktudløb. I disse tilfælde er den tidligere ejer blevet snydt for indtægten fra auktionen, så på denne måde får de en ny chance for at få spilleren solgt.

For at gøre det helt simpelt:

  • I går trak vi alle købsbeløb tilbage for de fejlramte handler. BEMÆRK: Disse refunderinger vises ikke i jeres regnskab, da de er implementeret som annullering af det originale købsbeløb - dette er helt normalt; pengene ER ført tilbage.
  • I dag har vi også ført spillerne tilbage til deres retmæssige ejere

Disse to rettelser tilsammen betyder at de fejlramte auktioner nu er trukket helt tilbage, og ingen hverken har tabt eller vundet på dem.

....med en undtagelse!

Videresolgte spillere

21 af de berørte spillere er i løbet af i går blevet solgt videre til tredjepart, hvilket volder os store problemer i forhold til at lave en komplet rettelse.

For ikke at involvere endnu flere klubber i problemet, vil vi lade de pågældende spillere bliver, hvor de er.

Til gengæld får den oprindelige ejer en generøs kompensation, og den klub som uretmæssigt har tjent penge på dette problem, vil få fortjenesten trukket tilbage. Dette vil ske i løbet af i dag.