Godt nytår!

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 2. januar 2017, 15:41

Nu, hvor vi er trådt ind i 2017, vil jeg markere årsskiftet ved at se tilbage på 2016, og løfte sløret for hvad, vi vil arbejde på i det nye år.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om de tre største projekter i 2016. Næste indlæg kommer fredag d. 6. januar, hvor vi ser fremad på 2017.

Ny talentspejder

Vi startede 2016 med at udgive den nye talentspejder. Vi udgav første version den 8. februar.

Den nye talentspejder giver dig en rapport på få minutter, hvor den gamle tog flere dage. Han giver også langt mere detaljerede rapporter og kan tilmed finde utrænede spillere.

Efter udgivelsen af den første version, brugte vi næsten halvanden måned på at finpudse, rette fejl, og implementere en lang række forbedringer efter feedback fra brugerne.

Nogle af de ting, der blev implementeret efter første version, var:

  • Billigere rapporter og udjævning af de store forskelle i pris og hviletid for de lange rejser på kryds af Atlanten.
  • Mulighed for at bede spejderen om at undersøge en specifik klub.
  • Vi sørgede for at spejderen ikke kigger på klubbens egne spillere, og at han ikke rapporterer om spillere, som han allerede har vist dig i en anden rapport i de seneste 12 timer.
  • Man kan bede spejderen om kun at finde nystartede spillere, som har trænet maks. 5 gange.
  • Valgfri sortering af spillerne i rapporten.
  • Detaljeret positionsvælger.
  • En lang række finpudsninger og tilføjelser til spejderens brugergrænseflade.
  • Rettelser og forbedringer til de processer, som kører i baggrunden for at oprette spejderens meta-data og for at færdiggøre rapporterne.

I managers har været utroligt flittige til at bruge den nye spejder. Siden vi udgav den er der lavet næsten 300.000 talentspejderrapporter! Det er over 27.000 om måneden. Med den gamle spejder blev der kun lavet omkring 1.350 rapporter pr. måned.

Serverflytning

Da vi var færdige med talentspejderen gik vi i gang med at forberede den serverflytning, som blev nødvendig i 2016. Det blev årets absolut største opgave.

Da TDC varslede lukning af det hosting-center, hvor vi førhen kørte Virtual Manager på vores egne, fysiske servere, blev vi nødt til at flytte hele spillet over på nye cloud-baserede servere.

Det var en enorm opgave for vores lille hold at forberede flytningen, især for at sikre at sitet kunne køre på den nye database. Det tog adskillige måneder at blive klar. Vi kørte en offentlig test-server på det nye setup, hvor alle Vman-brugere kunne gå ind og spille i en komplet kopi af spillet i nogle uger, for at hjælpe os med at finde fejl.

På selve flyttedagen forløb alting relativt nemt uden store katastrofer. I de efterfølgende måneder dukkede der løbende en lang række udfordringer op, som krævede at vi brugte rigtigt mange kræfter på at tune de nye servere, rette fejl, og sikre stabilitet og performance.

Selvom det var et enormt arbejde at flytte spillet, så har de nye servere også givet os en række fordele. Vi har langt mere computerkraft at lege med, og det kan f.eks ses ved at sæsonopdateringen i dag kun tager en halv time! Førhen kunne det tage næsten 2 timer. Desuden er de nye servere en smule billigere i drift end de gamle.

Projekt Ombalancering

I 2016 påbegyndte vi Projekt Ombalancering. Projektet går overordnet set ud på at skabe mere dynamik i spillerudviklingen og markedet, og på at gøre sværhedsgraden på alle niveauer af spillet mere jævn. Sværhedsgraden skal matche ambitionsniveau.

Det er et meget komplekst puslespil, vi skal have til at gå op. Jeg anbefaler at du læser serien af blogindlæg om Projekt Ombalancering, hvis du ikke allerede har gjort det.

Det næste indlæg i serien kommer her i januar.