Ombalancering: Form-analyse i fysioafdelingen

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 29. marts 2017, 11:53

Arbejdet med at implementere ombalanceringen skrider frem.

I dag vil jeg fremvise de nye værktøjer, som vil give manageren både overblik og detaljeret information omkring aldrende spilleres nedgang i egenskaber.

Hvis du endnu ikke har læst mit tidligere indlæg om aldersforfald, vil jeg anbefale at du gør det først.

Hvordan virker aldersforfald?

  • Når spilleren "fødes", får han tildelt en hemmelig dato, hvor hans aldersforfald vil begynde. Denne dag vil ligge omkring en alder på 28-29 år.
  • Den dag, hvor hans aldersforfald begynder, vil manageren få en notifikation om det.
  • Hver nat vil aldersforfaldet spise en procentdel af spillerens fysiske og tekniske egenskaber.
  • Lederskab og kampånd falder aldrig.
  • Da aldersforfaldet tager en procentdel af spillerens egenskaber, vil de bedste spillere naturligvis blive ramt hårdest i starten. Højt at flyve, dybt at falde, som man siger.
  • Aldersforfaldet starter langsomt, og vil øges, jo længere tid der er gået siden startdatoen for spillerens forfald.
  • Som manager er det din opgave at modvirke aldersforfaldet så lang tid som muligt ved at træne spilleren korrekt og effektivt - eller du kan droppe ham og købe en yngre spiller.
  • I starten vil aldersforfaldet være småt nok til at træningen overstiger det, og spillerens egenskaber samlet set stadig øges i et par år efter forfaldet starter. For de flestes vedkommende, vil det betyde at spillerne topper omkring 31-32 år.

Livstidsudvikling

På spillernes træningsside kommer en ny graf. Grafen viser udviklingen i deres egenskabssum over hele deres liv hidtil.

Meningen med denne graf er at give et overordnet indtryk af spillerens udvikling og form, hvor godt han træner, og hvor hurtigt han falder, når han bliver ældre.

Vi har valgt at vise egenskabssum i stedet for Vurdering, da Vurdering som bekendt er et tal, som vægter specifikke egenskaber højere end andre, i forhold til spillerens position. Da den enkelte manager kan målrette sin træning efter at øge vurderingstallet, er det ikke nær så rent et tal, når meningen er at danne overblik over spillerens overordnede form.

Denne graf udgør den information, som er synlig for alle, og vil være det man kommer til at læne sig op ad, når man skal beslutte sig for om en spiller er værd at købe.

Form-analyse

Den manager, som ejer spilleren, vil få langt mere detaljeret indsigt i spillerens aldersforfald.

I fysioafdelingen kommer en ny side, hvor dine spillere dukker op, når deres aldersforfald begynder.

Her opstiller vi spillerens træning og hans daglige aldersforfald i xp for de seneste 14 dage i samme graf. Den sorte linje viser det sammenregnede resultat af træning og forfald, og giver et klart indtryk af hvor spilleren er på vej hen.

De, som ikke kan få detaljer nok, kan holde musen over grafen og se præcis hvor meget spilleren er steget og faldet i hver enkelt egenskab per dag.

Funktionen vil kræve Læger i din fysioafdeling, og fremover vil det kræve Vman-licens at have en fysioafdeling med Læger eller højere. Til gengæld rykkes funktionen, der sørger for at du altid ved hvor længe en spiller er skadet, ned i niveauet Fysioterapeuter.

Hvad sker der med eksisterende spillere, når vi udgiver ombalanceringen?

  • Vi rører ikke ved spillernes egenskaber.
  • Fra udgivelsesdatoen og fremefter vil eksisterende spillere træne og forfalde efter de nye regler.
  • Alle spillere vil få genereret en startdato for deres forfald. Hvis en spiller er ældre end 28-29 år, vil det selvfølgelig betyde at denne dato ligger i fortiden, og hans forfald vil begynde med det samme, og i en grad der svarer til hvor langt tilbage startdatoen ligger. En eksisterende spiller, som f.eks er 37 år den dag vi udgiver ombalancering, vil derfor starte med et ret så kraftigt forfald.
  • Husk at forfald er en procentdel af spillerens egenskaber. Derfor vil forfaldet i den første tid efter udgivelsen se ret voldsomt ud for de bedste, ældste spillere, fordi de forinden har været skånet for forfald i en 8-10 år. De har derfor har meget højere egenskaber i deres alderdom end en spiller, som bliver født efter ombalanceringen. Disse spillere vil dog løbende gå på pension og blive skiftet ud af nye spillere, som vil give et bedre billede af det gradvise forfald.
  • Vi genererer historiske data til den første graf, jeg viste. Da eksisterende spillere har trænet under de gamle regler, vil deres grafer i starten se lidt kedelige ud. De vil for de fleste bare være en lige linje i stedet for en blød kurve.
  • Spillermarkedet (dvs. alle jer managers) skal selvfølgelig bruge tid til at tilpasse sig de nye forhold. Husk at spillernes værdier fastsættes ud fra de handler alle spillets managers foretager sig. Værdiudregneren vil blive ændret til kun at se på handler 3 måneder tilbage i stedet for 6, således at den reagerer hurtigere på jeres nye handelsmønstre.
Dette indlæg er en del af en serie om Projekt Ombalancering. Hvis du ikke har læst de foregående indlæg, bør du gøre det først.
  1. Visionen og planen
  2. Potentialefordeling
  3. XP og aldersrelateret forfald
  4. Simulering af en hel spiller-befolkning
  5. Økonomi
  6. Form-analyse i fysioafdelingen (dette indlæg)
  7. Indstilling af billetpris per kamp
  8. Præmier for cups og bedrifter