Vores næste projekt og fremtiden for Virtual Manager

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 27. juni 2017, 13:50

I dag vil jeg fortælle lidt om det næste projekt, vi går i gang med. Tilbage i januar skrev jeg, at det næste vi ville lave efter Ombalanceringen, ville blive muligheden for at have flere klubber per konto.

Efter en del diskussioner har vi dog besluttet, at vi i stedet laver noget, der er lidt anderledes: B-hold.

Med B-holds-funktionen vil du have en ekstra trup, som spiller sine egne kampe i ligaerne. Du vil kunne flytte spillere mellem de to trupper, med visse begrænsninger.

Rationalet for at lave B-hold i stedet for flere klubber per konto er således:

  • Flere klubber per konto vil ikke tilføje noget nyt til spillet - kun mere af det samme.
  • B-hold giver os et helt ny gameplay-element, og fornyelse er lige hvad Virtual Manager har brug for.

Indtil videre, har vi tænkt os at B-hold skal fungere således:

  • B-holdet skal spille i samme land som A-holdet
  • B-holdet skal altid spille i en lavere division end A-holdet
  • B-holdet skal have sit eget stadion, men vil træne på samme anlæg som A-holdet.
  • Spillere fra B-holdet må flyttes op til A-holdet straks
  • Flytning af spillere nedad fra A til B kan kun foretages i forbindelse med sæsonopdateringen, og spilleren vil muligvis blive sur over at være blevet flyttet.
  • Måske skal spillere fra B-holdet kunne spille enkelte kampe for A-holdet som reserver uden at blive permanent flyttet.
  • B-holdet vil have egne VIFA-point, VIFA-rang og egne supporterantal.
  • Vi skal have diskuteret, om det skal være muligt at søge sponsorater til B-holdet.

Mange vil sikkert vælge at bruge B-holdet som et ungdomshold med fokus på talentudvikling, men der vil ikke være nogen aldersbegrænsning. Det kan lige så godt være et Old Boys hold.

Antallet af spillere skal justeres og balanceres

Som jeg har nævnt før, så har Ombalanceringen sat ekstra turbo på handlerne, og det skal vi gerne bibeholde. Klubberne skal helst ikke kunne være selvforsynende med spillere uden at have brug for at handle.

Når vi pludselig får en hel ekstra trup bliver vi nødt til at kigge på antallet af spillere, man kan have i klubben. Den nuværende grænse på 30 spillere er egentlig en lappeløsning med det formål, at spillets managers selv kunne lave en slags B-hold. Men når vi laver en formel B-holdsfunktion, så skal dette antal tages op til genovervejelse.

Der er flere forskellige måder man kan håndtere det:

  • A- og B-holdet kan have separate antal spillerpladser: f.eks 15 til A-holdet, og 15 til B-holdet.
  • A- og B-holdet kan have et fælles totalt antal pladser: f.eks 30 i alt.
  • Vi kan gøre det nødvendigt at have flere spillere på bænken ved at øge risikoen for skader og øge energitabet ved kamp.

Intet af dette er besluttet endnu, og det er noget, jeg skal have diskuteret med crewet. Jeg vender selvfølgelig tilbage med flere detaljer, når vi kommer længere hen i udviklingen.

Prisstigning

Forleden øgede vi priserne på licens. Faktisk er stigningen blot et retur til de gamle priser, som vi havde for nogle år siden, før vi satte dem ned.

  • Prisnedsættelsen dengang var - set i bakspejlet - en klar fejltagelse
  • Indtægterne for de reklamer, vi viser på sitet, er pludseligt faldet drastisk. Reklameindtægter kan man bare ikke stole på.
  • Vi har haft et langsomt fald i antal brugere over en årrække.

Jeg er i dag den eneste fuldtidsansatte hos Virtual Manager. Vi har en freelance-programmør tilknyttet, som for et par år siden også var fastansat, men det blev desværre besluttet at opsige ham, og så bruge ham på freelance-basis på under halv tid. Sidenhen er det antal timer, vi køber hos ham, yderligere skåret ned på.

Vores annoncering har også været oppe at vende på forum nogle gange, hvor folk siger at vi bare skal smide flere penge efter annoncer for at skaffe flere brugere. Men, realiteterne er sådan at vi simpelthen ikke har råd til at annoncere særligt meget, fordi en ny gennemsnitsbruger lægger så få kroner hos os.

Online markedsføring fungerer på den måde at man er i budkrig mod alle andre selskaber, som gerne vil have fat i den samme målgruppe. Man vælger selv, hvor meget man vil give for at få sin annonce vist, og hvis flere selskaber forsøger at nå ud til de samme brugere, så er det dem, der har budt højest, som får vist deres annonce.

Licensprisen på kun 19 kr om måneden (ca. 15 kr til os selv efter momsen er trukket), har sat en kæmpe begrænsning på hvor meget vi har råd til at byde - især når vi ligger i budkrig med de spilfirmaer som skovler enorme summer ind per bruger på diverse tilkøb. Derfor balancerer vores marketingsbudget på en knivsæg, for vi ikke kan byde særligt højt før det giver underskud.

Vi kører løbende noget, der hedder cohort-analyse, hvor vi samler op på hvor meget vi tjener på en gennemsnitsbruger i forskellige grupper.

Hvis vi for eksempel kigger på alle danskere, som startede på Vman i december 2016, så har de i gennemsnit brugt 11,62 kr. inkl. moms hver, på de ca. 6 måneder der er gået, siden de startede. Og det er IKKE per måned, det er totalet på 6 måneder. Når momsen er trukket, svarer det til at de har lagt 1,54 kr. i gennemsnit per måned.

Den halvanden krone strækker bare ikke ret langt, når vi er i budkrig med spilgiganterne. Vi har ikke råd til at byde så meget som dem, og derfor bliver deres annoncer vist i stedet for vores, og det bliver en ond spiral.

Så vi stod altså med valget mellem at skære yderligere ned på udviklingen og annonceringen eller at hæve priserne.

Vi valgte at hæve priserne, da det er tydeligt at flere nedskæringer ikke er vejen frem. Priserne er ændret således:

  • 30 dage er nu tilbage på den gamle pris på 29,-
  • 360 dage er øget til 289,-
  • 70 og 180 dage er nedlagt (men eksisterende abonnementer fortsætter)
  • Vi har tilføjet et nyt 90-dages abonnement

Hvis du i dag har SMS-abonnement, kan jeg anbefale at skifte til kreditkort, hvis det er muligt. Priserne på licens via SMS er meget højere, fordi teleselskaberne tager i nærheden af 50%, så man får ikke særligt meget for pengene.

Og hvad skal pengene så bruges til?

I første omgang er vi nødt til at afvente og se hvor mange, der opsiger deres abonnement, fordi de ikke kan undvære de 10 kr per måned (eller 70 per år). Indtil videre ser det heldigvis ikke ud til at der har været massiv flugt. Det er jeg utroligt glad for, og det betyder i hvert fald at vi ikke er nødt til at skære ned.

Når vi endeligt ved, hvor meget vi har at gøre med, kan vi begynde at se på, hvad pengene skal bruges til. Tidligere på året fik vores moderselskab, Freeway, ny direktør som jeg har haft et rigtigt godt samarbejde med. Vi er helt enige om at mere fart på udviklingen er vejen frem - men vi skal selvfølgelig kunne betale lønningerne. Hvis der ikke er for mange, der opsiger deres abonnement, vil vi købe flere timer hos vores freelancer og øge vores annoncering. Det vil også blive muligt igen at få lavet design og grafik til nye funktioner udenfor huset.

Så den næste måneds tid vil jeg gå og holde vejret og håbe på at denne satsning giver pote. Tusind tak til alle jer, der fortsat vil være med til at støtte spillets udvikling!

Dennis aka. FC Sunnyvale