Horisont (september)

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 5. september 2008, 14:00

Det er i dag første gang vi udsender en "Horisont". Horisont er et månedligt nyhedsbrev hvor vi fortæller om vores planer med Virtual Manager. [url=/forum/topics/413414]Læs mere om hvad Horisont er her[/url].

Vi vil i følgende fortælle nogle af vores idéer til Virtual Managers fremtid. Bemærk venligst at følgende ikke nødvendigvis er noget der er planlagt - det er kun idéer til fremtidige features i spillet. Nogle er meget langsigtede, andre er kortsigtede. Det er altså ikke sikkert de bliver ført ud i livet. Følgende emner er i vilkårlig rækkefølge.

[b]Avis-system[/b]
Der har gennem tiden været lavet en hel masse aviser omkring Virtual Manager. Disse aviser har primært været styret af brugerne. Desværre har vi set, at disse aviser lukker efter nogle måneders "kamp". Årsagen til, at de lukker skyldes oftest tekniske vanskeligheder eller for få læsere, til at det interessant for skribenterne at fortsætte. Vi kan som udviklere af spillet hjælpe med begge ting. Vi overvejer derfor at lave et "smart" avis-system hvor spillet automatisk vil udgive og promovere x aviser om måneden. Artiklerne i aviserne er skrevet af brugere af sitet. Kvaliteten på disse artikler holdes oppe via et afstemmingssystem hvor de forfattere der er mest populære får lov til at få deres artikler med i avisen. Med andre ord kan alle skrive artikler - det er dog kun nogle få forfattere, der bliver vurderet så dygtige, at de får deres artikler med i avisen.

[b]"Stadion-editor"[/b]
En feature der kunne være sjov at have i Virtual Manager skulle være, at man har langt større mulighed for at modificere sit stadion. Vi overvejer at lave et system hvor du som manager skal sørge for at udbygge dit stadion på mange forskellige områder, fx belysning, græstæppe, merchandise-boder, parkeringspladser restauranter osv. Alle disse ting skal selvfølgelig have indvirkning på spillet (antal supportere osv). Udfordringen bliver at lave systemet således, at det kan hjælpe på spillets inflation. Fx må det ikke blive sådan, at de store klubber kan øge deres omsætning ENDNU mere, da den i forvejen er alt for høj - i hvert fald ikke uden at betale enorme summer først. Flere detaljer omkring en "stadion-editor" har vi ikke endnu - men mulighederne er uendelige :-)

[b]Opstartsguide[/b]
Vi vil lave en "kom let i gang-guide" til nye brugere. Lige nu opgiver en del nye brugere at spille Virtual Manager fordi det simpelthen kan virke for stort og forvirrende ved første øjekast - dette vil vi forsøge at forhindre, ved at udvikle et system der tager nye brugere "i hånden". Dette håber vi på at have med allerede i næste version.

[b]Landshold[/b]
Landsholdene har endnu ikke været i gang i Virtual Manager. Det skal de snart! I første omgang med VM og EM osv. På sigt ønsker vi også at lave det således, at alle danskere (dem med licens) har mulighed for at stemme på den manager, de ønsker skal være landets landstræner. Denne landstræner skal så sætte taktik osv. for landsholdet og gøre nationen stolt :-)

[b]Gamle spillere skal ikke længere være de bedste i spillet[/b]
Situationen lige nu er den, at de spillere med de allerbedste stats, er de spillere der er lige ved at blive pensioneret. Sådan bliver det ikke i Virtual Manager i fremtiden. Der vil gamle spillere begynde at miste stats når de når en vis alder. Denne alder vil være forskellige fra spiller til spiller. Dette system skal sikre, at det ikke længere er de ældste spillere i spillet der er de bedste. Vi vil forsøge at emulere en spillers typiske karriereforløb i virkeligheden.
En opdatering som denne vil naturligvis blive rullet ud meget langsomt og ikke fra en dag til en anden, således at alle når at reagere på dette.

[b]Talentspejderen og potentiale[/b]
Vi har endnu ikke fundet på en "perfekt opskrift" hvad angår talentspejderen og spillernes potentiale. For det første er talentspejderen i dag alt for "gennemskuende". Han kan scanne et helt land på kort tid - så nemt skal det ikke være. Der skal desuden være mere sløring i hvor god et ungt talent er. I dag kan man jo efter 5-6 træninger hos en 15årig se hvor god spiller er når han bliver 30 - ikke udfordende og desuden meget urealistisk. Det er for kedeligt - man skal ikke kunne være så sikker på spillernes udvikling - hvertfald ikke med så unge spillere. Kort sagt skal det være svært at forudsige unge spilleres udvikling ligesom det er i virkeligheden. Jo ældre spilleren bliver, des mere stabil.

[b]Oversættelser[/b]
Norsk er lige på trapperne. Herudover vil vi gerne have tysk, spansk og portugisisk op så hurtigt som muligt.

[b]TV-rettigheder[/b]
Endnu et spil i spillet hvor du skal forhandle med forskellige medierne om rettighederne til dine kampe. Vi ønsker ikke at oplyse yderligere detaljer p.t.

[b]Egenskaber simplificeres[/b]
P.t. har spillets spillere 18 egenskaber. Dette kunne reduceres til fx 8 for at gøre det nemmere at forstå, hvad de enkelte egenskaber egentligt betyder. I dag bruges ikke alle 18 egenskaber direkte. De der ikke gør, bruges "kun" som en vægtet del af en gruppe af egenskaber, som til sammen udgør en sammensat egenskab. Målet er, at manageren med lethed skal kunne se på en egenskab og være klar over hvad den gør ved spilleren. Ved du fx hvad præcist "mod" gør for en spiller i dag? - det gør de færreste. Dette er altså en god kanditat til at blive slået sammen med nogle andre egenskaber for at simplificere denne del af spillet. På denne måde bliver det også nemmere for managers at binde en spillers reelle egenskaber sammen med den præstation han kan se i kampene.

[b]Udenlandsk promovering[/b]
Vi forsøger p.t. at blive kendte i udlandet - dette har vi bl.a. gjort ved at [url=/forum/topics/413132]lade jer brugere hjælpe os[/url]! Dette er også et punkt vi vil fokusere en del på den kommende tid.

Det kan ikke understreges nok, at ovenstående kun er tanker og altså ikke deciderede planer (medmindre andet er angivet). Det er ej heller en udtømmende liste for hvad vi går og pusler med - det er en liste over ting vi gerne vil dele med offentligheden på nuværende tidspunkt.