Ungdomshold - nu begynder den sjove del

112913 Bubbles, FC Sunnyvale 10. januar 2018, 16:23

Det er forhåbentlig ikke gået nogens næse forbi at vi for tiden arbejder på en ny stor tilføjelse til Virtual Manager: ungdomshold.

Jeg har ikke skrevet så meget her på bloggen indtil videre, da vi har været dybt begravet i spillets maskinrum for at lave de mange tunge tekniske ændringer, der skulle til for at det overhovedet var muligt at have ungdomshold.

Virtual Manager har eksisteret i næsten 14 år, og i al den tid er hvert eneste underliggende system i spillet lavet med de grundlæggende principper at en spiller er koblet direkte til en klub, og at en klub kun har 1 sæt faciliteter, vifa-point, ligastilling osv.

For at kunne lave ungdomshold har vi måttet opsplitte den direkte kobling mellem klubber og spillere, og lægge et nyt lag ind imellem klubberne og spillerne, som vi kalder en trup. Fremover er spillerne koblet til en trup, og trup(perne) er koblet til en klub. På den måde kan en trup spille sine egne kampe, have egen ligastilling, egne VIFA-point og supportere, eget stadion, egne taktikker, osv.

Denne opsplitning har krævet store ændringer i transfers, træning, stadion, ligaer, kampe, vifarank/supporter-antal, taktikker, sponsorater, cups, trofæer, sæsonopdatering, og utroligt mange andre steder dybt nede i koden.... jeg bliver helt forpustet ved bare at tænke på det!

Men, vi er nu kommet så langt at Virtual Managers maskinrum kan håndtere ungdomshold, og det betyder at vi går ind i den meget mere spændende fase, hvor vi designer sider til alle funktionerne, og får spillereglerne på plads. Vi skal have besluttet ting som:

  • Hvor mange spillere må en klub have i hver trup?
  • Hvor stort må ungdomsholdets stadion være?
  • Hvordan og hvor ofte må man flytte spillere mellem de to trupper, og hvilken indvirkning skal det have på deres humør?
  • Hvordan skaber vi rent designmæssigt overblik over ens to trupper?
  • Hvordan justerer vi humørsystemet, således at det opfylder de krav, jeg skrev om i et tidligere blog-indlæg.
  • Hvordan skal ungdomshold vises i ligatabellerne?
  • Hvordan designer vi alle sider, hvor en spiller optræder, således at man nemt kan se at der er tale om en ungdomsspiller?

Mange af disse ting har jeg allerede diskuteret med crewet og skrevet om på bloggen tidligere, men det er nu, at tingene begynder at tage form, så glæd dig til de kommende blogindlæg!