Ungdomshold og dobbelt tilskuer-weekend

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 16. november 2018, 16:27

Selvom jeg ved at I har nydt stilheden på bloggen på det seneste, vil jeg alligevel tillade mig at forstyrre lidt.

Dobbelt tilskuer-weekend

Lørdag og søndag i denne weekend (17. og 18. november) vil der komme dobbelt så mange besøgende til alle kampe.

Du skal selvfølgelig have nok pladser på dit stadion, ellers går du glip af de ekstra indtægter.

Ungdomshold

Ungdomshold rykker sig stadig nærmere. Det skal ikke være nogen hemmelighed at omfanget af de ændringer, som det har krævet i stort set alle systemer i spillet for at det overhovedet bliver muligt for en klub at have flere trupper, har været langt større end vi har kunnet forudse.

Med så mange ændringer, som når ud i alle afkroge af spillet er kravene til tests og forberedelse tilsvarende høje. De seneste måneder er gået næsten udelukkende med tests og de forberedende databaseændringer. Vi var nødt til at implementere en hybrid-version af spillet, hvor al den nuværende funktionalitet bruger den nye databasestruktur og logik omkring trupper.

Alle klubber i spillet har nu en skjult seniortrup, hvor spillere, vifa-point, stadion, osv. er knyttet til. Handler, transfers, trofæer, kampe, sæsonopdatering, og meget andet bruger nu de nye trup-data under motorhjelmen. Det at spillet allerede nu anvender de nye data betyder at udgivelsen af ungdomshold bliver langt mindre risikofyldt.

Beta-perioden bliver der, hvor vi pudser gameplayet af og balancerer faktorerne omkring økonomi, træning, spillerhumør, truppladser osv.

Udgangspunktet, når betaen starter, vil være at seniortruppen og ungdomstruppen hver vil have plads til 22 spillere.

At have 44 pladser i alt lyder måske som alt for mange, men det er der råd for.

Hvis vi reducerer trupperne alt for meget, så kan det nemt gå hen og blive besværligt at få plads til at handle spillere og udtrække talenter. På den anden side ved vi også at der var mange, som mente at det var en dårlig ide, dengang vi øgede antallet af truppladser fra 25 til 30.

Men, det nye humørsystem giver os et værktøj som gør det muligt at vi både kan give plads til at flytte spillere ind og ud af klubben - sådan rent praktisk - og samtidig undgå at klubberne bliver 100% selvforsynende med spillere.

I det nye humørsystem kan man nemlig ikke længere lave det velkendte billige trick med at man sætter sine ungdomsspillere ind i kampens sidste minut, hvis man er foran, så de får et humørboost. Fremover vil det samlede antal minutters spilletid nemlig være afgørende for hvor meget en spillers humør øges - et enkelt minut på banen vil ikke give meget.

Når vi balancerer humøreffekten stiller vi dette spørgsmål: "Hvis man spiller 30 kampe per uge, hvor mange spillere skal man så kunne holde 100% glade på een gang?".

I første omgang har vi sat dette til 15 spillere. Med 2 trupper vil det betyde at man så i alt kan holde 30 spillere glade hele tiden. På denne måde gør det ikke noget at man totalt set har plads til 44 spillere, da det kun er maks. 30, som vil være glade og træne effektivt.

Det er muligvis en tand for højt, men det bliver vi klogere på i beta-perioden.