Nedetid tirsdag 29. januar - ungdomshold

Bubbles, FC Sunnyvale 29. januar 2019, 09:33

Opdatering kl 12:15: Udrulningen er gennemført og vi arbejder netop nu på højtryk for at rette de fejl, der dukker op i loggen.

Opdatering kl 12:40: Netop nu arbejder vi på en mystisk fejl på siden med træningsøvelser.

Opdatering 13:40: problemet med træningsøvelser er nu rettet

TIL INFO: der vil være lukket for auktionsafslutning indtil vi er klar til at starte dem igen. Undlad helst at forsøge at handle spillere indtil videre

Opdatering 14:40: Auktionsafslutning er nu genoptaget. Alle auktioner, der stod til at slutte op til nu er blevet flyttet

Opdatering 17:40: Vi har nu fået rettet en hel del fejl rundt omkring, blandt andet diverse problemer med stationeditoren og kampafvikling. Problemet med VIFA-point der var sat til 0 er rettet og alle skulle nu have de rigtige VIFA-point. I den forbindelse var vi nødt til at lukke ned for kampsimulatoren, hvilket betyder at vi pt. er bagud med kampe, men den vil indhente de forsinkede kampe lidt efter lidt.

Opdatering 18:25: Vi har nu rettet en fejl, som gjorde at man somme tider fik at vide at man ikke havde pladser nok til at byde på en bestemt spiller fordi auktioner, hvor man førte, talte for 2 reserverede pladser

Opdatering 18:50: Kampsimulatoren har nu indhentet ca. halvdelen af de forsinkede kampe. Den burde være helt indhentet i løbet af aftenen

Nu er det blevet tid til at påbegynde udrulningen af Ungdomshold.

I dag lægger vi al ungdomsholds-funktionaliteten op på serverne, og i den forbindelse vil der være noget nedetid i løbet af i dag.

Udrulningen af ungdomshold sker i 4 faser:

Alpha 1

I denne fase, som begynder i dag, vil al ungdomsholds koden blive kørt ind, men funktionen vil være skjult for alle andre end os udviklere.

I Alpha 1 holder vi nallerne langt væk fra selve ungdomsholdsfunktionaliteten. I stedet koncentrerer vi os om at rette alle de fejl der måtte komme i det omkringliggende spil på grund af de omfattende ændringer vi har måttet lave i spillets grundlæggende struktur for at understøtte ungdomshold.

Vi har de seneste måneder gradvist udført mange af de store strukturændringer i spillet, i det jeg har kaldt "hybrid-versionen", men med dagens opdatering bliver al ungdomsholdskoden rullet ud.

Alpha 1 vil vare mindst 1 uge.

Alpha 2

Når der er styr på alle fejl i det omkringliggende spil, og vi har været igennem mindst 1 sæsonopdatering, begynder Alpha 2. Her vil vi oprette et antal ungdomshold til at teste med, og fange alle de fejl, vi støder på.

Lukket beta

I den lukkede beta vil vi invitere et antal klubber ind til at spil-teste ungdomshold og medvirke til udviklingen af gameplayet og balanceringen.

Indtil nu har vi udelukkende koncentreret os om at løse de enorme tekniske udfordringer ved overhovedet at kunne få spillet til at fungere med flere trupper per hold, så på dette stadie forventer jeg ikke at ungdomshold vil være særligt underholdende. Under den lukkede beta vil fokus lægge på at gøre funktionen fed at bruge.

Vi vil løbende invitere flere klubber ind til den lukkede beta. Hvordan det kommer til at spænde an, skriver jeg mere om når vi nærmer os.

Åben beta

I den åbne beta kan alle (som har licens) være med. På dette stadie bør funktionen være grundigt spiltestet og finpudset, så den åbne beta vil hovedsageligt fungere som en sidste stress-test, hvor vi tester stabiliteten af spillet, når der kommer masser af ungdomshold i ligaerne.

Forvent knas i spillet de næste dage

Selvom vi har testet overordentligt grundigt de seneste mange måneder, kan det ikke undgås at der vil opstå fejl, når vi ruller koden ud på live-serveren, så de næste dage kan der nemt være knas forskellige steder på sitet, og måske bliver det nødvendigt med yderligere nedetid, og udsættelser af auktioner og kampe. Vi gør selvfølgelig alt hvad vi kan for at sikre at fejlene bliver rettet så hurtigt som muligt.

I dag vil alle spiller- og medarbejder-kontrakter blive udvidet med 1 døgn gratis, for at sikre imod det tilfælde at man ikke kan komme ind og forlænge kontrakter.