Dagen efter serverflytning

Bubbles, FC Sunnyvale 13. august 2019, 20:56

Her er nogle af de ting, vi har rettet siden i går:

I løbet af natten løb en kritisk server tør for RAM, hvilket resulterede i at hele sitet blev utilgængeligt. Det blev der rettet op på i morges, og serveren fik tilføjet 3x så meget RAM og vi foretog nogle ændringer i dens konfiguration, så det ikke burde kunne ske igen.

Nogle af jer bruger stadig vores meget gamle vman.dk-domæne, som efter flytningen ikke længere pegede på. Det fik vi rettet, så vman.dk sender dig igen det rigtige sted hen.

En anden årsag til problemer har været at vi på vores nye servere kører UTC-tid i stedet for dansk lokaltid. Dette er det mest korrekte at gøre, men det har resulteret i nogle fejl her og der.

For det første var der i går nogle, som ikke kunne starte auktioner. Problemet berørte dog kun enkelte browsere, deriblandt Firefox, hvis javascript-motor ikke kunne forstå den måde vi outputtede tidspunkter efter skiftet til UTC. Chrome-brugere var ikke berørt. Det blev rettet i går aftes.

Derudover var det i nat ikke muligt at træne mellem kl. 00:00 og 02:00. Det skyldtes at UTC er 2 timer bagefter dansk lokaltid, så hvis man forsøgte at træne lige efter midnat fejlede det, fordi det stadig var mandag i UTC-tid. Det blev rettet i løbet af i dag, således at træningsvinduet igen følger dansk lokaltid.

Denne rettelse var temmelig kompleks, og resulterede i at nogle forkerte spillere dukkede op som wildcards i talentspejderrapporter i et par timer.

Skiftet til UTC-tid gjorde også at spillere ikke fyldte år i nat - igen fordi aldersopdateringen blev udført i et tidsrum hvor det endnu ikke var blevet tirsdag i UTC-tid. Det blev rettet, og en ny aldersopdatering er blevet kørt.

Rettelserne har dog også medført forbedringer for dem, som spiller i en anden tidszone end CET. Datoen for træningsresultater og aldersforfald bliver for dem nu vist i deres egen tidszone, hvor de før altid blev vist i CET.

Der vil sandsynligvis dukke andre småting op relateret til UTC i de kommende dage, men vi sidder klar til at rette dem.