Status på nye servere + refundering af klip for Grupper

Bubbles, FC Sunnyvale 26. august 2019, 17:44

I dag er det 2 uger siden vi flyttede hele sitet over på splinternye servere, og vi har brugt tiden på at rette fejl og finpudse vores setup.

Udover 2 natlige nedbrud de første dage efter flytningen har der ikke været nogen alvorlige problemer, og de nye servere har nu afviklet 2 sæsonopdateringer uden nogen katastrofer.

Det, som har forårsaget flest småfejl, har været tidszoneskiftet fra CET til UTC på serverne. Det har faktisk været meget sundt, for det har givet anledning til at vi fik kigget på nogle områder hvor vi ikke har været gode nok til at håndtere andre tidszoner.

Et eksempel er drop-down-menuen på ligaernes kampprogram, som førhen ikke har fungeret godt nok, hvis man spiller fra en anden tidszone end CET. Vores sæsoner løber jo fra 00:00 mandag til 23:59 søndag i CET, så menuen har altid indeholdt 7 faste dage: mandag til søndag.

Men, hvis man bor i et land som er bagud i forhold til CET, så strækker en sæson sig faktisk over 8 forskellige kalenderdage i ens lokale tidszone. Man skal ikke længere væk end England, før det bliver et problem: Når vi spiller de første kampe i den nye sæson mandag mellem 00:00 og 01:00 CET, så er det stadigvæk søndag i England.

Førhen har de kampe ikke været synlige på ligaens kampprogram, fordi man ikke har kunnet vælge søndag - og problemet har været endnu større hvis man f.eks bor i USA, som er længere bagud.

Det har vi fået styr på nu, så der ikke er nogen usynlige kampe, hvis man bor ude mod vest.

Der kan sikkert godt dukke flere småting op, relateret til tidszoner, men det set ud til at vi nu er kommet godt igennem serverflytningen.

Refundering af klip brugt på Grupper

Som bekendt blev funktionen Grupper nedlagt i forbindelse med serverflytningen.

I dag har vi netop refunderet alle de klip, som i tidernes løb er blevet brugt på at oprette Grupper. Det blev til 17530 klip i alt!

Tilbage til ungdomshold

Nu hvor serverflytning og en række andre store opgaver så småt er ved at være faldet på plads, kan vi igen koncentrere os om ungdomshold.

Funktionsmæssigt mangler der egentlig ikke noget. Vores lille gruppe af testere har efterhånden fundet de fejl der var, og vi har fået implementeret en del småforbedringer til UI'en omkring ungdomshold.

Den eneste store opgave, der er tilbage, er at få balanceret truppladser og humør.

Det nye humørsystem er det, der vil kræve mest tilvænning, og det er vigtigt at vi får balancen ordentligt på plads. I løbet af vores testperiode er det blevet tydeligt at vores første udkast til humørtab har været for offensivt. Vores testere har haft ret svært ved at holde spillernes humør oppe, så der skal vi have afprøvet nogle forskellige justeringer i de kommende dage.