Granners FC

Oversigt, September 2018

Written 30 September 2018, 11:01

'Alt godt kommer til den, der venter' siger et gammelt ordsprog, og det er lige præcis det, vi, i Granners, har været vidne til. Efter flere sæsoner med op- og nedrykninger mellem 5.- og 6. division, er det endelig lykkedes klubben at skabe sådan et fundament, at man er blevet etableret i den engelske 5. division. Klubben står et sted, i dens snart 5-årige historie, hvor beslutninger om, hvilke veje der skal tages, skal besluttes. Det er glædeligt, både for bestyrelsen, men også for fansene, som igen har fået det sjovt ved at gå til fodbold på San Sori. Flere faktorer har spillet ind i den positive retning, som klubben befinder sig i for tiden.

Hvis vi ser på det økonomiske plan, så har klubben præsteret overskud i hundredetusinde-klassen i 12 ud af de sidste 13 sæsoner. Ifølge sportschefen, er det en flot præstation, som vidner om økonomisk ansvarlighed og en større modenhed blandt flere magtfulde folk i baglandet. Lige pt. i slutningen af september 2018 ligner Granners en klub, som har en solid og sund økonomi, hvor et overskud på omkring 1.6 mio. C. lige for tiden luner godt.

På det sportslige plan, er det glædeligt, at truppen er blevet udvidet til 21 mand, hvilket gør konkurrencen på holdet mere intensiv. Flere af de spillere, som før i tiden var sikret spilletid, kan ikke vise sig sikre mere på at få spilletid, hvis ikke de beviser deres værd til træning. Flere unge spillere har fået chancen i denne sæson, hvilket er glædeligt for bestyrelsen. Det er en klar strategi i vores 'Projekt 2.0', hvor unge spillere i højere grad skal spille en rolle i opbygningen af denne tidligere mastodont. Ydermere er det glædeligt, at ud af de 21 mand, som er i førsteholdstruppen, er 18 af dem englændere.

I den administrative del af klubben, er der også sket forandringer henover sommeren. Talentchef, Mikkel Rubæk Jørgensen, er fortid. Efter 4 farverige år med 'Rubæk' ved roret, har han valgt at overlade tøjlerne til Anton Poulsen. Anton Poulsen er tidligere manager i EKEG (Emil K er guldborgsund, red.) og derfor kender han alle mekanismerne omkring det at styre en fodboldklub. Jeg, som sportschef og menneske, er utrolig glad for, at Anton Poulsen har valgt, at tage det enorme ansvar for vores unge spillere.

/Mads

Comments