KBHAVANA CF

Sjældent interview med klubbens træner!

Written 20 July 2020, 15:38

Først og fremmest vil vi gerne byde vores læsere velkommen til et sjældent interview med klubbens succestræner, Mauricio Avani. Det skal siges, at vi her på redaktionen har førsøgt at få et interview med den succesfulde træner længe. Dog uden held.

Velkommen til Mauricio, det er noget tid siden sidst vi havde et interview.
Det seneste interview med dig er dateret tilbage i 2014. (Læs forrige presse)
Hvad har været grund til, at du ikke har villet stille op til interviews og pressemeddeleser?

- Mange tak for den varme velkomst. Det er jo utroligt med jer og hvordan i uge efter uge forsøger at få et interview. Korrekt er det, at jeg ikke har været villig til at stille op til et interview. Det skyldtes, at vi i klubben har haft utrolig travlt både på og udenfor kridtstregerne.
- Som du nok husker, så skulle jeg forny min kontrakt med klubben efter vores seneste interview. Der fortalte klubben mig, om deres 2018-plan. En plan som jeg gerne ville være en del af, selvom det betød 4 års fravær fra grønsværnen.

- Som du også har skrevet om i andre pressemeddelelser, så var klubben i en periode på 4 år under ombygning. Vi solgte de dyre drenge og fik nogle småøre for vores unge gutter, dengang tilbage i 2014. I maj 2018 var klubben klar til at blive født på ny. Med ombygningen kunne vi, engang vi fik pengene til det, lettere udvide og tilpasse vores klub til den nyeste teknologi. Det var helt nødvendigt at gennemgå denne renovation, selvom det kostede 4 års fravær fra divisionerne og en pokkers mange penge. Vi var heldige med at få en afgørende og luksuriøs aftale på plads med vores samarbejdspartnere, således vi fik dækket samtlige personaleomkostninger - hvilket er en af hovedårsagerne til at klubben valgte at tilbyde mig en kontrakt på 8 års varighed. Det er den korte version af, hvorfor jeg ikke er dukket op til interviews.

Nu du selv nævner det, så kunne man forstille sig at du måtte have savnet at være på trænerbænken. Hvordan føltes det at være væk så længe og hvad har du savnet mest?

- Perioden var rigtig hård. Psykisk fordi jeg var så langt væk fra det jeg elsker allermest og samtidigt så tæt på. Udviklingen var dog nødvendig for klubben, her i 2020 kan vi se tilbage og konstatere at de 4 års ventetid har været det hele værd. Nu står vi med et meget større stadion, det bedste og nyeste træningsfacilitet, 100 mio på kontoen og 500 mio i angivet spillerværdi. Vi følger markedet nøje og holder os til vores KPI'er. Ejerne er tilfredse og de er villige til kaste penge hvis det er nødvendigt.
- Jeg har savnet at træne og se de unge talenter vokse. Det kan jeg heldigvis nu. Vores trup er stadigvæk meget ung og de skal have nogle flere måneder sammen før vi kommer til at se dem blomstre helt ud.

Er der nogle spillere, som du mener, vi skal være særlige opmærksomme på?
- Vi har nogle gutter som virkelig har potentiale til at gå hele vejen. Nu har jeg været i gamet længe og ved, at man ikke skal se sig blind på enkelte træninger - men en spiller som Claudius Sissons skal man virkelig holde øje med. Han er klubbens dyreste køb og han skiller sig ud til samtlige træninger, forhåbentligt kan vi holde på ham de næste mange år.

Nu hvor vi har dig i sædet, så bliver jeg altså nødt til at spørge meget mere ind til perioden fra 2018 og 2020. Kan du tage os og læserne igennem den periode?

- Situationen var sådan, at vi efter ombygning og omstruktureringen havde fokus på at afbetale vores gæld. Det nye stadion og de nye faciliteter var ret så dyre. Det betød, at vi havde ufattelig mange handler i en lang periode. I perioder havde vi op mod 30 ændringer pr. sæson. Vi tjente godt med penge, men bagsiden af medaljen var, at vi ikke kunne rykke op i divisionerne.
Heldigvis var ejerne ikke opsatte på resultaterne men mere på bundlinjen. Overskuddene blev større. Ejerne investerede, meget klogt, i nye træningsfaciliteter. Det blev svære og svære at tjene penge, som flere klubber begyndte at handle i det samme marked som os. Undervejs måtte vi skifte strategi flere gange. Vi besluttede os, for at have et fast hold bestående af 13 første holdsspillere samt 16 sultne unge knægte for at hæve niveuaet og for at rykke op i divisioner.

- Tilskuerne strømede til, vi vandt flere og flere kampe. Entréindtægterne steg i perioden til ca. 4 mio om ugen og vi kunne uge efter uge udskifte vores stamspillere til bedre spillere. Selvom det altid har været attraktivt at spille her i KBHAVANA, så manglede vi lige det sidste for at kunne tilbyde de bedste vilkår til de bedste talenter.

- Klubben stod i august 2019 i et stort dilemma. Ville man fortsætte, med al respekt, med anden rangsspillere eller ville man gå hele vejen og forsøge sig mod de større drenge? Klubben og jeg var meget splittede.

- Klubben ville fortsætte med samme fremgangsmåde, 13 første holdsspillere og 16 ungdomsspillere, og tjene ca. 4 mio om ugen gennem entre. Vi havde på det tidspunkt 40 mio på kontoen og en spillerværdi på ca. 70 mio. Klubbens strategi betød, at der ville gå ca. 15 uger før vi kunne få råd til Verdensklasse træningsanlæg. Min idé var, som altid, at gå efter toppen. Det skulle ske, ved at vi skulle ofre placering i divisioner samt 13 faste startere for VK. Klubben gik på kompromis og vi endte med at sælge alle vores stamspillere. Efter opgraderingen var vi, igen fristes man til at sige, på bar bund - vi skulle starte forfra.

- I august opgraderede vi til VK og endte med 300.000 på kontoen. Heldigvis var vi ikke nødsaget til at låne igen.

- Akkurat som forudset faldt indtægterne og vi styrtede ned ad divisionerne. Vi fjernede alt fokus fra ligaen og fokuserede på talenterne. De unge talenter betød, at vi meget hurtigt blev en rugeklub for de større klubber. Desværre, i mod vores forventning, kunne vi ikke holde på de unge drenge som vi hentede ind. De større klubber kunne tilbyde bedre lønninger og bedre bedre placering i ligaerne. Vi solgte i perioden fra vi fik VK til vores nuværende hold blev købt 01.marts, for ca. 315 mio..

- Nu har vi fundet et ungt hold, som vi tror på og som vi har udstyret med nogle længere kontrakter. Forhåbentligt kan vi holde på drengene og vinde nogle titler, vores ambition er at kæmpe om titlerne inden længe.

Tak for at tage os igennem perioden. Har du nogle planer med klubben i den nærmeste tid og hvordan vil du gribe det kommende år an?

- Jeg har store planer, dog vil jeg ikke dele ud af dem i øjeblikket. Det kommende år skal bruges på at sammensætte vores A-hold og B-hold på en struktureret måde, således vi kan vinde titler med begge mandskaber, mere kan jeg ikke sige på nuværende.

Er der noget som du vil dele med fansene, som ikke har hørt fra dig længe?

- Jeg vil gerne takke dem for opbakningen og tilliden. Bliv ved med at søtte os, drengene har brug for jer. Vi går bedre tider i møde sammen. Hav tålmodighed og glæd jer!

Vi her på redaktionen siger mange tak for det sjældne interview. Det har været en fornøjelse, at have dig ind til en samtale. Vi håber at høre fra dig lidt oftere.

- Det er mig som takker.


Redaktionen vil gerne lave en meningsmåling. Lad os høre hvad I mener, skal vi presse på for et interview om planerne for fremtiden?
Kommenter gerne med et JA i svarfeltet nedenunder.

Comments

Blaki er god 20 July 2020, 16:08
JA

Mr Talentløs 20 July 2020, 16:56
JA

Ser frem til at se dine drenge kæmpe sig til tops.

Ulmeister 20 July 2020, 19:08
Pressemeddelelser er en glemt funktion, der så småt er på vej tilbage. Så bliv endelig ved. Jeg må dig også indrømme, at den er en tand for lang til min smag smiley

En Hovedstad - En klub 20 July 2020, 19:34
Det er interessant læsning.. Du får et JA herfra.. smiley
Mvh Per

En Hovedstad - En klub 20 July 2020, 19:36
Og har selvfølgelig abboneret på fremtidige pressemeddelelser..

Tak for denne gang 21 July 2020, 07:59
@Ulm: Jeg opdagede det først da det var for sent smiley
Skrev nemlig det hele i notes til at starte med og kopierede det efterfølgende ind. Det er nok sidste gang at det bliver så langt, men følte behov for at fortælle min historie siden jeg startede igen i maj 2018. smiley