The Red Devil

Hvornår skifter man til at træne unge?

Written 3 September 2012, 08:07

Pressemeddelelse nr. 5
3. september 2012

Den første pension
Det har været en god måned. Klubben er overgået fra at handle for udelukkende små beløb til at handle med udelukkende "fornuftige" beløb. Overskuddet er større og antallet af handler er blevet mindre. Det var præcis hvad jeg ønskede.

Den første pension
Midt i alt det gode, var der en spiller der vovede at melde sin pension! Han var kun 31½ år, så det var ikke ligefrem noget jeg havde regnet med. Det var 165.000 ud ad vinduet. Men sådan er det engang imellem - det er risikoen ved at have spillere i truppen efter at de fylder 31 år.

Mig og mine mål
Mine mål for august måned var:
  • Udvide træningsanlæg til udvidet baneanlæg, brunt (1.500.000)
  • Udvide sydvest tribune til niveau 4) (1.680.000)
  • Udvide sydøst tribune til niveau 4 (1.680.000)
Det er gået fint. Jeg har ikke gennemført den sidste udvidelse, selvom jeg har pengene. Jeg har fået sat flere penge i førsteholdet (yngre spillere - bedre kvalitet), og det vil jeg også gøre næste måned. Derfor har jeg også beskedne ambitioner for næste måned. Dertil har jeg gjort op med af mine største uvaner.

Jeg plejer altid at sælge ud når jeg nærmer mig en udvidelse - for at skrabe de sidste penge sammen. Jeg vil anbefale at man undlader at sælge ud - i praksis kunne jeg sagtens finde på at lade være med at købe erstatninger efterhånden som mine spillere bliver solgt - og på den måde spare penge sammen til de udvidelser som jeg nu engang har planlagt. Problemet er, at når udvidelsen så er købt har jeg ikke penge sat i mine køb/salg pladser! Og så skal jeg i bund og grund til at starte forfra med at opbygge penge til køb/salg pladser. Det koster tid! Det er langt bedre at fastholde en del penge i de køb/salg pladser og lægge lidt til side... Det er et for mig et udviklingspunkt, men det går fint 2. gang rundt...

Jeg har leget lidt med tanken om at droppe udvidelser af stadion - og allerede nu satse maksimalt på udvikling af talenter. Specifikt overvejede jeg at droppe den gennemførte stadionudvidelse, og i stedet udvide til lilla anlæg - og allerede nu skifte over til at træne unge spillere. Der er ingen tvivl om at de fleste vil synes at det er helt tosset at begynde som WK klub allerede på lilla anlæg - men hvad er det rigtige tidspunkt at begynde at træne unge? Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål!

Køb/salg af gamle - eller træne unge
Jeg har i løbet af de sidste 5 uger tjent i gennemsnit næsten 165.000 credits pr. dag på at handle. Er det godt? Det er vel vel set ud fra det spillermateriel jeg køber... Men hvor godt... Hvis nu jeg regner lidt på det...

Jeg har handlet på 11 positioner - og har tjent 165.000 pr. dag. Det giver 15.000 credits pr. plads pr. dag. Det er ikke dårligt, men jeg tænkte, at det må også kunne gøres bedre! Hvis jeg sammenligner med hvad en dygtig WK klub med Verdensklasse anlæg kan tjene - så er det ca. 600.000 credits pr. spiller pr. måned. Dvs. ca. 20.000 credits pr. plads pr. dag. Det er altså ikke voldsomt meget mere! Om end scenariet med Verdensklasse træningsanlæg og få handler er noget mere tiltalende. Men forskellen på brunt anlæg og mørkegrønt er selvfølgelig heller ikke til at tage fejl af, så jeg skal ikke regne med at kunne tjene 600.000 pr. spiller pr. måned hvis jeg skifter over nu smiley Men hvor går grænsen for mit vedkommende?


Ovenstående skema viser følgende kolonner:
  • Anlæg - hvilket anlæg en spiller er trænet på.
  • Træningsgennemsnit - hvilket gennemsnit et gennemsnitstalent* har på det pågældende anlæg.
  • Dage pr. måned - hvor mange dage der er i en måned.
  • Stigning egenskaber - hvor meget stiger en spiller trænet på det pågældende anlæg pr. måned.
  • Værditilvækst (måned) - hvor meget stiger en spiller i værdi på det pågældende anlæg pr. måned.
  • Værditilvækst (dag) - hvor meget stiger en spiller i værdi på det pågældende anlæg pr. dag.
* Ved et gennemsnitstalent forstår jeg en spiller som kan snitte 5,0 på verdensklasse anlæg og kan købes for 300.000 som 15 årig (jeg har fortsat ikke tænkt mig at købe 15 årige - de inkluderes for at det bedre kan bruges af øvrige managers).

Hvis jeg så kigger på mit daglige overskud på 15.000 credits pr. dag - og sammenligner med skemaet. Så kan jeg se at det slet ikke kan svare sig at træne unge for mit vedkommende. Men såfremt jeg skulle overveje det, vil jeg gøre det når jeg har fået Standard Træningsanlæg - gråt. Hvis jeg glemmer de sidste 5 måneder (som har været rigtig gode) og kigger 3-4 måneder tilbage, ligger indtjeningen på handler nede på 100.000 credits pr. måned - 9.000 credits pr. plads pr. dag. Hvis jeg så kigger tilbage til skemaet - på Standard Træningsanlæg. Her er den daglige værditilvækst 9.248 credits pr. dag. På udvidet baneanlæg er den 5.919 credits pr. dag - og det er dermed alt for tidligt at skifte over til unge ved avanceret baneanlæg - for mit vedkommende. Jeg vil ikke anbefale at starte før man har Standard Træningsanlæg, gråt. Man er nødt til at opgøre hvor meget man egentlig kan tjene pr. dag på den ene eller den anden måde.

Disse data kan også anvendes til at opstille et skema over spillerens værdistigning år efter år - fordelt på de forskellige anlæg:


Den grå kolonne er antal egenskaber.
Den hvide kolonne er spillerens værdi.
Spillerens alder er synlig til venstre i skemaet.

Hvordan er jeg kommet frem til ovenstående
Det er ca. 1½ år siden at jeg sidst trænede unge. På daværende tidspunkt holdt jeg mig til en tommelfingerregel om at en spiller kunne træne sig til ca. 1 mio. i værdistigning pr. måned. Dengang havde jeg Verdensklasse Træningsanlæg. Men der er sket meget i løbet af de 1½ år.

Der er i dag langt flere klubber der har Verdensklasse Træningsanlæg, og derfor er udbuddet af stats-stærke spillere i aldre meget større. Det gør at markedsværdien falder - og at værdistigningen derfor også falder. Samtidig er stadioneditoren introduceret - hvilket også har haft en negativ indflydelse på markedsværdien. Så jeg blev nødt til at undersøge hvor meget værdistigningen er i dag - sådan ca. Og dette skal så hjælpe mig med at beslutte om det er tid til at træne unge eller ej.

Jeg startede med at definere et "gennemsnitstalent". Derved forstået et talent som kan købes for ca. 300.000 som 15 årig - og kan træne med et gennemsnit på 5,00 over længere tid - på Verdensklasse anlæg. Disse spillere er der et hav af - og det er derfor fornuftigt at tage udgangspunkt i sådan en spiller.

Dernæst omregnede jeg spillerens træning fra 5,00 på Verdensklasse anlæg - ned til de enkelte anlæg. Dette er gjort med den samme omregningsfaktor, som f.eks. er anvendt på potentialeskemaet - jeg er godt klar over at det ikke er "nøjagtig videnskab" - men det er der så mange ting her i spillet der ikke er smiley Men herefter var jeg klar til at beregne en stats stigning pr. måned - for den pågældende spiller på de enkelte anlæg.

Så "gættede" jeg en værditilvækst for Verdensklasse Træningsanlæg - denne satte jeg til 1 mio. Dernæst "gættede" jeg at der ville være ca. 15 % tab for hvert anlæg - dvs. værdistigningen på orange vil være 1 mio minus 15 % af 1 mio - dvs. 850.000 credits pr. måned. Herefter var jeg klar til at lave det store skema.

Det store skema viser i grå kolonne, hvordan statsudviklingen for den enkelte spiller er - fra år til år. Værdien i det hvide felt viser hvad spilleren ca. er værd - ud fra de data defineret i det første skema. Dermed kan jeg spore en spillers stigning i markedsværdi efterhånden som han træner og bliver bedre - fordelt på de forskellige træningsanlæg. Men de værdier jeg startede med var ikke nøjagtige. De var faktisk helt ved siden af - det fandt jeg ud af, da jeg sammenlignede mine tal med transferlisten. Så jeg har tilrettet den omvendt - så at sige. Hvis resultatet skulle være helt i top, skulle jeg tage 2-300 spillere (gennemførte handler) og lave en kurve der definerer salgsværdien - og afstemme procenterne så værdierne i det store skema kom til at stemme overens med hvad kurven afslører. Jeg har dog ikke tid til det - og jeg kan sagtens acceptere at min løsning ikke er en 100% løsning. Jeg skifter i hvert fald tidligst ved standard træningsanlæg.

Jeg har ændret på procenterne i det første skema - indtil værdierne i det sidste skema stemmer nogenlunde overens med transferlistepriserne. Og konklusionen er altså at en passende værdistigning er ca. 600.000 credits pr. måned - for en spiller med et gennemsnit på 5,00 - trænet på Verdensklasse Træningsanlæg. Og procenterne (tab ved overgang fra højt til lavt anlæg) er som følger:
  • Mørkegrønt -> Orange = -15%
  • Orange -> Turkis = -15%
  • Turkis -> Sort = -20%
  • Sort -> Gråt = -20%
  • Gråt -> Lilla = -20%
  • Lilla -> Brunt = -20%
  • Brunt ->Rødt = -25%
  • Rødt -> Blåt = -25%
  • Blåt -> Gult = -30%
  • Gult -> Grønt = -30%
Som sagt er dette "kvalificeret gætværk". En mere nøjagtig undersøgelse vil kunne komme med et mere nøjagtigt resultat.

Hvad kan jeg bruge dette til?
Jeg ved at jeg med meget besvær kan tjene ca. 15.000 credits pr. dag. Hvis jeg kigger over længere tid ca. 9.000 credits pr. dag. Mit mål med unge skal findes et sted derimellem. Ud fra det første skema, kan jeg se at hvis jeg skal over 9.000 credits pr. dag, skal jeg op på gråt anlæg - Standard Træningsanlæg, hvor en værdistigning vil ligge på 9.248 credits pr. dag. På mit Udvidede Baneanlæg (brunt) vil værdistigningen ligge på 5.919 credits pr. dag - og hvis jeg udelukkende ser på indtjening, vil jeg anbefale at fortsætte med køb/salg indtil i hvert fald Standard Træningsanlæg er købt. Det er dermed også det som jeg vælger - ud fra denne "mini-undersøgelse". Ren handel vil kunne svare sig bedre - men som jeg har skrevet i tidligere pressemeddelelser, er jeg træt af at handle stort set hver dag smiley

Opgør med de beggebenede
Efter at have været i gang i forholdsvis kort tid, blev jeg enig mig selv om at det kunne være sjovt at have et hold bestående udelukkende af beggebenede. Jeg fik det dog aldrig skrevet ind i definitionen af Den Hårde Måde og det er jeg faktisk glad for. Der er ingen tvivl om at beggebenede spillere har sin fordel - men det ville være lidt fjollet at skulle sætte en begrænsning i sådan et omfang. Jeg har derfor omformuleret - og skrevet følgende ind i definitionen:

Jeg vil besætte MV, MH, MO, AV, AH og AC udelukkende med beggebenede spillere!

Specielt de offensive kræfter kan med stor fordel besættes med beggebenede spillere. Dette er taget fra manualen:

I Virtual Managers kampsimulering har det foretrukne ben indflydelse på hvor godt spilleren afslutter. Når en spiller skyder på mål, skal han helst skyde fra den modsatte side af hans foretrukne ben.
En højrebenet spiller skal således helst stå til venstre for målet når han afslutter. Hvis han ikke gør det, vil hans skud være 10% mindre præcist og 10% mindre kraftfuldt. Der er derfor større risiko for at han rammer ved siden af målet, og målmanden har nemmere ved at gribe bolden.
Beggebenede spillere har den store fordel at de kan afslutte fra enhver placering uden at det går ud over deres præcision eller skudkraft.


Dermed vil jeg mene at de offensive kræfter - inklusive MO, MV og MH drager fordel af at være beggebenede - det er dog bare min fortolkning. Dette skal mest af alt ses som endnu en restriktion - fremfor at jeg mener at det kommer til at stille mig bedre end andre hold. Når jeg begynder at få et godt hold, bliver disse positioner svære at besætte til en fornuftig pris.

Budget - førstehold
Mit førstehold har kostet 5.138.537 credits. Det er lidt mere end 2 mio mere end ved sidste pressemeddelelse. Jeg er gået efter lidt bedre kvalitet. Gennemsnitstats er steget med lidt over 100 (nu 965) og gennemsnitsalderen er faldet med 3 måneder (nu 28 år og 5 måneder). Budgettet er lavet efter tal fra mit regnskab:



Overskuddet fra førsteholdet er steget med 67% siden sidste pressemeddelelse (5 uger siden). Jeg regner med mere beskedne stigninger fremover - da stadionudvidelser er blevet temmelig dyre.

Status på udvikling af økonomi

Ved "likvid beholdning" forstås kontant beholdning samt værdi af spillertrup (indkøbsværdi).

Ved ikke "likvid beholdning" forstås de penge som er brugt, men ikke kan fås ud igen. Dvs. udvidelse af stadion, udvidelse af træningsanlæg og udvidelse af fysioafdeling.


Summen af disse to udgør holdets samlede værdi. Det er en forenklet økonomi-model, men da projektet kommer til at løbe over flere år, vil jeg ikke mene at det er hensigsmæssigt at gå mere i dybden herinde.



Førsteholdet er begyndt at tjene flere credits til mig - hvilket jeg godt kan mærke! Ellers går det også lidt bedre med at handle (sommerferien er forbi). Jeg vil den næste måned koncentrere mig om både udvidelse af stadion (penge til førsteholdet), kvaliteten af førsteholdet - og udvidelse af træningsanlæg.

Mine mål for næste måned er
  • Udvid træningsanlæg til lilla - Avanveret baneanlæg (2.500.000 C).
  • Udvid sydøst tribune til niveau 4 (1.680.000)
  • Sæt resten af kræfterne på at forbedre førsteholdet (yngre - bedre).
Næste pressemeddelelse - udkommer 1 OKT
Til næste gang har jeg tænkt mig at kigge lidt nærmere på hvad den korrekte stadionstørrelse er - hvordan finder man frem til om det er tid til at udvide, og er det rigtigt, at et stadion er mest rentabelt når det er så stort at du kan anvende billetpris 5!

Comments

join 26 February 2021, 22:38
Hi,
I've gone over your posts from 9 or so years ago which linked to this post.
Now I see that you're referencing to one manual excerpt regarding ambidextrous players and the penalty for forwards with wrong preferred foot on their side, do you know if this still applies? In the current english manual it says:
https://www.virtualmanager.com/en/manual/players/preferred-foot
"Players in Virtual Manager all have a preferred foot. However, the preferred foot has no influence on the players performance in matches. The preferred foot has no influence on value or rating, wether it's a left-, right- or both footed player."