FC Barcelona

Tilbage til VMan

Written 2 June 2015, 23:19

Advarsel: Lang tekst

Fra starten og til 2. omgang,

Jeg begyndte at spille vman for meget lang tid siden. Jeg kan ikke huske hvordan eller hvornår præcis, men det er heller ikke det, som denne her presse skal handle om. Jeg nåede dog i sin tid at vinde et enkelt trofæ og en enkelt cup og lå i et langt stykke tid i top3 i forskellige ligaer. Det gjorde jeg med hovedsagligt ved at købe 30-31 årig og sælge dem igen når de blev 33-34, hvorfor jeg sjældent blev ramt af pensioner. Jeg fik mit stadion op til 60.000 pladser. En dag kom pensionerne dog i voldsom grad og på det tidspunkt var lysten til at fortsætte væk, så jeg stoppede.

Opstart igen,
Da jeg kom tilbage til klubben i november 2013 kom jeg tilbage til en klub med 201 mio på kontoen. Klubben havde derudover 60.000 pladser på stadion og bane niveau 1. Da jeg kom tilbage tænkte jeg, at strategien bare skulle være det samme, som den havde været i slutningen af første gang jeg spillede. Jeg havde dog 200 mil, og synes, stadionet også var blevet for lille. Jeg valgte derfor at bruge næsten 80 mil på stadion og på opgradering af banen. Det virkede som en god idé på det tidspunkt! Jeg brugte de resterende 120 mio på spillere i alderen 30-32. Herefter gik det bare tilbage til det sædvanlige. Jeg endte med at ligger top3 i Skotland i et stykke tid og derefter Allsvenskan.

Ny strategi,
Tingene gik sådan set fint nok, men jeg var ikke super tilfreds med kun at ligge nummer i top3. Da jeg havde spillet top2-3 i 3 måneder valgte jeg derfor at ligge strategien fuldstændigt om. Planen var at købe ’unge’ i alderen 24-26 som trænede godt nok til, at jeg kunne sælge dem for det samme som jeg havde købt dem for. På den måde kunne jeg tage alle pengene, som jeg tjente i ligaen undervejs og stikke dem lige i lommen. Jeg begyndte derfor i starten af marts at skrive til en masse forskellige managere omkring en række spillere. Da jeg havde fundet ud af, hvem jeg ville købe og fået deres priser forhandlet på plads solgte jeg midt i marts 2013 derfor hele det hold jeg på det tidspunkt havde. Jeg var på salgs tidspunktet ramt af et par pensioner. Jeg fik i alt for holdet 92 millioner. Jeg sad derfor nu med 110 mio mindre end jeg havde da jeg startede, og et stadion som jeg nu ikke længere skulle bruge. Jeg følte virkeligt, at jeg havde dummet mig, men jeg mente stadig, at jeg havde nok til planen.

Holdet,
Da jeg solgte det gamle hold hentede jeg 11 15 årige på fri-transfer, på den måde ville jeg ikke ryge ud af ligaen, og jeg ville samtidigt få entré indtægter fra sæsonen. Da jeg skulle købe det ny hold havde jeg derfor 104 mio. Jeg havde i løbet af marts fundet en række spillere, som jeg synes var interessante, og jeg begyndte, at forhandle omkring det. Jeg samlede det hele i et excel-ark, og lagde herefter et budget ud fra de priser som jeg havde forhandlet mig frem til. Nogle af dem jeg havde forhandlet med ende dog med ikke at ville sælge, hvorfor holdet ikke blev helt som det budget, som jeg først havde lagt. Jeg endte med at bruge 103 mio på holdet. Jeg havde altså på dette tidspunkt derfor kun 1 mio tilbage, orange anlæg og et flok spillere på 23-24 år som havde en cirka værdi på 100 mio.

Her er excel-arket med den første omgang af unge:
Unge (T(VK) er deres træningsnit på VK. Jeg omregnede alles træning til VK, da de var trænet på vidt forskellige anlæg for at kunne sammenligne deres snit.)

Hvad skete der så?
Tja, så skete der faktisk ikke så meget i meget lang tid. Strategien krævede tålmodighed, og det var jeg også godt klar over, så jeg lavede sådan set ikke så meget andet end at hygge mig i 2. division og træne hver dag. Jeg mente på det tidspunkt ikke, at det var værd at transferliste spillerne. Hele i idéen var jo, at jeg skulle tjene på liga indtægter, og ikke på at købe og sælge unge. Vi kan derfor spole tiden 4½ måneder frem til juli. Nu skulle de første spillere fra det første sæt af unge sælges. Inden de skulle sælges skulle der dog fejres lidt. Jeg havde i løbet af de 4½ måneder fået sparet 100 mio op, og da planen var, at strategien skulle være præcis den samme en gang til, så valgte jeg at bruge de 100 mio på VK. Absolut en af de fedeste følelser må være når man køber VK. Det er fedt at vinde en titel eller en cup, men at bruge 100 mio på engang på én ting, det føltes alligevel ret specielt.

Det nye hold,
Efter at have brugt alle de indtjente penge på at opgradere til VK var planen nu, at efterhånden som spillerne fra det første hold blev solgt, så skulle der findes gode nye erstatning. Idéen var stadig den helt samme, køb 24-25 årig og sælg inden 30. Det første sæt unge var lidt spredt i alder (der var 1 måned og 28 dage mellem den ældste og den yngste), så jeg havde god tid til at finde erstatninger undervejs. Jeg lavede et nyt dokument meget lignende det jeg havde før, og gik præcis samme vej frem. Find en række spillere til hver position som skulle erstattes, og så bare i gang med at forhandle. I takt med dette skrev jeg også for første gang ned hvad jeg havde tjent på handlerne, selvom det ikke var det element, som skulle skaffe indtægter (endnu).

Her er excel-arket med den anden omgang af unge:
Unge – 2. omgang

Nye indtjenings muligheder,
Da jeg oprindeligt havde købt det første hold unge var planen kun at tjene penge ved at spille i 1./2. divison og så sælge når spillerne kom tæt på 31 for på den måde at undgå pension og derved kun have indtægter og ingen risiko. I takt med at jeg købte det nye sæt af unge smed jeg dem dog denne gang på transferlisten. Altid til et par millioner over hvad jeg mente, at de ville kunne gå for på auktion. Der gik herefter ikke længe før den første spiller også blev solgt. Jeg så herefter en klar mulighed i dette. Jeg ville købe lidt ældre spillere, 25-27 i stedet for 24-25, og så transferliste dem og håbe at sælge dem. På den måde ville jeg både have indtægt fra liga og fra de få spillere jeg solgte her og der.

Nyt fokus,
Efter ’Black Tuesday’ (den tirsdag, hvor alle fik penge tilbage fra stadion) tog tingene pludseligt fart på. Jeg solgte ugentligt mindst et par spillere. Jeg blev ved med at hente spillere i 25-27 års alderen, men fokusset var nu gået fra, at spillerne skulle træne godt til, at de i stedet bare skulle have egenskaber som var sat ordenligt i forvejen. Jeg ville alligevel ikke have dem i klubben længe, hvorfor deres træning ikke betød lige så meget. Ved at gå op til hovedsagligt 27 årig kiggede folk også mindre på træning og mere på stats når de købte på transferlisten. Tingene blev ved med at tage fart, og jeg købte bedre og bedre spillere. Jeg kunne nu holde mig i 1. division det meste af tiden og havde derfra en pæn indtægt.

Det nyeste slæng,
Inden der var gået længe havde jeg tjent mere end 200 mio på transfers alene, havde hevet 80 mio mere hjem fra liga, og 60 mio fra penge tilbage fra stadion og havde stadig et hold. Jeg besluttede derfor, at jeg ville prøve noget nyt. Jeg havde i min tid med unge kunne følge med imens Moody havde anlagt en strategi, hvor han købte 18 årig som han kørte om, og så når de blev 26-27 år så anskaffede han sig et nyt hold 18 årig, som så kunne tage over når de ældre engang gik på pension (de unge ville på det tidspunkt være 24-25 år). Jeg tænkte, at jeg ville forsøge mig med noget af det samme. Jeg havde dog kun omkring 350 mio, så jeg havde på ingen måde kapitalen til at gøre det i samme stil. Jeg tænkte derfor, at jeg i første omgang ville anskaffe mig 18 årig, og når de så bliver 31 så kan jeg enten sælge dem og anskaffe endnu et slæng 18årig, eller også kan jeg holde på dem indtil de går på pension og så se, hvor meget jeg har tjent. Jeg solgte derfor resten af det hold, som jeg sad med på hænderne i midten af november sidst år og jeg har siden da anskaffet mig et hold af 18 årig, og det er så hvor jeg er nu.

Her er lidt information omkring de unge, som jeg har nu:
Unge – nu for 3. gang
Til venstre er det hold af unge, som jeg startede med at anskaffe. Til højre er de unge, som jeg er endt med efter nogle handler.

Sidst men ikke mindst så kan jeg vise det excel-ark med en oversigt over alle de handler, som jeg har lavet siden jeg solgte de første sæt af unge. Det er ikke videre imponerende, men det er alligevel en slat penge, og det er fundamentet for, hvor jeg er nu.
Die Größe transferliste

Hvis der er spørgsmål eller noget som forvirre, så svarer jeg gerne på spørgsmål.

*Der tages forbehold for stavefejl

I næste uge vil den første almindelig pressemeddelelse komme ud.

Comments

4 June 2015, 17:43
Fedt at høre din 'historie' om hvordan du har opbygget det hele. Meget inspirerende.
Jeg tager i hvert fald lidt til mig her smiley
Jeg står med 300mio på kontoen, og ANER simpelthen ikke hvad jeg skal gøre.
Kunne du evt. Give mig et råd til hvad jeg skal bruge dem på? smiley