FC Barcelona

Introduktion til de ordinære presse

Written 9 June 2015, 22:27

Så er det blevet på tide at udgive den første regulære pressemeddelelse.

Indtil nu
I sidste uge udgav jeg pressemeddelelsen om, hvordan klubben var kommet til det punkt, hvor den er nu. Der blev givet indsigt i strategi, og hvordan penge blev brugt, og jeg viste, dog uden uddybning, de excel-ark, som jeg har ført igennem tiden.

Men herfra ser vi nu kun fremad. Det skal fra nu af kun handle om klubben, som den er og som den vil ser ud i fremtiden og hvilke forventninger, som jeg har.

Økonomi
Økonomien i klubben har tidligere været svingende, blandt andet fordi den ikke har præsteret, som jeg forventede nogle uger, mens i andre uger har været over forventning. Derfor vil jeg kun melde ud om fremtiden herfra.

Da dette er den første presse, og økonomien har været svingende indtil nu, giver det ikke mening at tale om, hvordan økonomien har set ud indtil videre. Dette må vente til næste pressemeddelse. Der kan dog tales om målsætninger.

Når det handler om økonomi er det altid vigtigt at holde overblikket. Jeg vil derfor opdele året i kvartaler, og videre opdele kvartalerne i 3 dele, som cirka svarer til månederne i hvert kvartal. På den måde får vi opdelt tingene, så det er nemt og overskueligt.

Der vil i hvert kvartal være 3 dele. Der er i løbet af ét kvartal 13 uger, eller 13 sæsoner. Der vil derfor være 2 dele med 4 sæsoner i hver, og én med 5 sæsoner. Jeg har været så heldig, at det har passet perfekt med juni måned, som den første del. For ikke at gøre det mere forvirrende bruger jeg kvartalerne fra kalenderåret. Det første kvartal er derfor 3. kvartal. 3. kvartal ser altså sådan her ud:

Juni (4 sæsoner)
Juli (5 sæsoner)
August (4 sæsoner)

Målsætninger for juni
I og med at klubben stadig kun lige er begyndte at vinde ligaen, og jeg stadig kun har et stadig på 84.400 pladser er de økonomiske forventninger til juni ikke kæmpe store. Herudover er jeg stadig ved at finde mig til rette, som en 'top-klub', hvad end det vil sige. Jeg har stadig ikke styr på sponsorer, og entre-priser skal konstant justeres ud fra vifaranken. Vigtigste skal dog nævnes, at det stadig er meget tilfældigt på hvilket stadie af de forskellige cups jeg ryger ud, og hvor mange hjemmebane kampe jeg derfor får. Dette vil der komme med ro over senere, men det vil for juni formentlig gøre en mærkbar forskel. I henhold til trofæer er der heller ikke de store forventninger. Jeg kan stadig tabe MLS cup, hvis jeg får det rette hold på udebane, og på international plan er jeg stadig en af de små. De beskedne målsætninger for juni må derfor se ud som følgende:

  • Vinde Major League Soccer x 4
  • Vinde MLS Cup x 2
  • Mindst én kvartfinale i en international cup.
  • Opnå et samlet overskud på 50 mio


Målsætninger til 3. kvartal
Det er svært på nuværende tidspunkt at sige noget om 3. kvartal. Jeg tror, at jeg i første omgang vil holde mig lidt tilbage med at lave en decideret liste over målsætninger, da jeg stadig ikke ved, hvad jeg kan forvente af klubben endnu. Det vil derfor først være i den pressemeddelelse, som kommer ved afslutningen af juni, at jeg vil give nogle målsætninger for 3. kvartal.

Afslutning
Jeg vil i fremtiden også snakke om spillerkøb og spillersalg, strategier, taktikker og andre sådanne ting, men det bliver med et retroaktivt blik, så jeg f.eks. vil tale om juni, når juni er overstået, da det selvfølgelig ikke giver nogen mening at dele ud af, hvad der er af planer omkring indkøb osv.

Jeg ser frem til at kunne bringe en månedlig pressemeddelelse fra nu af, hvor jeg vil tale om økonomi, trofæer og mange andre aspekter, og jeg håber, at det er noget som folk vil finde interessant og brugbart. Hvis der er noget specifikt, som folk gerne vil vide så send gerne et brev eller skriv en kommentar, så skal jeg nok se på, om det er noget jeg vil dele i næste pressemeddelse.

//Mikkel - FC Barcelona

Comments

Danmark 10 June 2015, 20:01
Fedt fedt fedt. God læsning. smiley
Jeg overvejer også selv at begynde dette, men det er nok lidt for kedeligt med så ungt et hold. smiley
Men held og lykke med målsætningen!

Mikkel 12 June 2015, 13:09
Der er interessante aspekter til alle dele af VMan. Jeg tror sagtens, at du kunne skrive om at træne et ungt hold op :-)