Aalborg Akvavit

Mr. AA går på pension - en æra er forbi

Written 14 February 2019, 20:45

Det var med fugtige øjne, tårevældede farvelkys og begravelsestemning, at den største spiller nogensinde i Aalborg Akvavit gik på pension. 2447 kampe, 374 mål, 620 assists og 7 gule kort senere står Bretik Szabo som et evigt fyrtårn i Aalborg Akvavits stolte historie. Nr. 8 på VMANs all-time liste over flest spillede kampe.

"Du er indbegrebet af hårdt arbejde. Af slid. Af gyldne øjeblikke. Bretik, du er indegrebet af Aalborg Akvavit og du vil altid være i vores hjerter". Ordene kom fra sportsdirekør Vodka-Lars' mund, da han tog afsked med den spiller han hentede som 15-årig. Bretik Szabo spillede hele sin karriere i den rød/hvide trøje. Som 17-årig bragede han igennem på den offensive midtbane, og siden har han ikke set sig tilbage.

Szabo har været en bærende kraft, en svulstig dynamo og limen, der bandt spillet sammen. Som anfører har han været essen af alt, hvad Aalborg Akvavit står for. Szabo var med dengang det gjorde allermest ondt i 5. division, til Aalborg Akvavits allerstolteste tider i 2. division. Desværre nåede Szabo aldrig med i Ligue 1 og VMW-Cup, som klubben opnåede sæsonen efter legendens pension.

Stadion opkaldes efter legenden
Kort efter bekendtgørelsen kunne en nedslået formand, Futte Tigris, afsløre, at Aalborg Akvavit opkalder stadion efter den tjekkiske legende. El Communale de Bretik Szabo II vil således blive klubbens evige hyldest til klubbens største spiller gennem tiderne."Det er med stolthed, at vi fra nu af går på banen på El Communale de Bretik Szabo II til hver kamp. Vi vil altid bære Szabo i hjertet, og det skal komme til udtryk på hjemmebanen", sagde en tårervældet assistentræner, Lars Pejsekammer inden han fandt trøst i en af de mange frie fadøl til afskedsreceptionen.

Statue på Nytorv
Oveni sorgen kunne et enstemmigt byråd godkende opførelsen af en gigantisk statue af legenden. Statuen får en central placering i bybilledet og kommer til at stå 15 meter høj. "Alt andet ville være ulogisk. Selvfølgelig skulle Bretik have en statue. Jeg er dog uforstående overfor, hvorfor den ikke er større", sagde en tydelig beruset Futte Tigris til Szabos afskedsreception på West-End.

Forsætter rolle i staben
Samtidig kan Vodka-Lars bekræfte, at Bretik Szabo forsætter i staben. Egentlig er der ingen ledige roller til tjekken, men Vodka-Lars agter ikke at slippe af med legenden.

Selv har Szabo ikke kommentarer, da han endnu ikke føler sig tryg i det danske sprog efter 21 år i landet. Han har dog ytret stor interesse for at arbejde i kantinen, og fremover være Aalborg Akvavits madmor.

#LegendsNeverDie #BretikSzabo

Comments