Karsiyaka SK

Træning

Written 14 November 2014, 21:40

indledning
Jeg får efterhånden utrolig mange spørgsmål ift. til hvordan man skal træne sine spillere. Derfor laver jeg den her pressemeddelelse, som jeg fremover vil henvise til. Jeg vil starte med at beskrive hvad den nye konventering har af betydning for træningen.(22 okt 2014)Dernæst en kort beskrivelse af hvilke øvelser der giver hvilke egenskaber, + en henvisning til hvad en træning på 5 giver af stigninger i de forskellige egenskaber.
Herefter vil jeg skrive lidt om hvilke ting der ikke har indflydelse på ens træning, og hvilke egenskaber der er vigtigst for de enkelte positioner. afsluttende har jeg opstillet et træningsprogram, som jeg vil mene vil give et ok resultat - jeg vil dog stadig holde fast i, at en vurdering hver dag er den optimale model - i forhold til optræning af en spiller.

Konventeringens indflydelse
Idet der er fjernet fire ( så vidt jeg er orienteret) af de fem (markering er stadig med )ubetydelige egenskaber er opdækning nu den optimale øvelse fremfor teknik når det gælder forsvarsspillere. idet afslutning og dribling er sekundære egenskaber og at stigningen i tackling er større ved opdækning end teknik, er den at foretrække. Derudover er det nu for keeper bedre at træne dem i taktik end teambuilding. Jeg beklager at jeg først har fået det rettet i dag ( d. 31 okt.) Jeg havde gået lidt for hurtigt over de opdaterede grafersmiley

En lille reminder husk den nye graf forsat er 100% ligegyldig og misvisende, det er blevet marginalt bedre, men ikke særlig meget.

Hvilke øvelser giver hvilke stats " jeg blev nød til at lave et nyt, eftersom der var en fejl i det gamle, så det her er mit egetsmiley"

I kan se hvordan egenskaberne bliver fordelt ved en træning på 5 herinde, ift. de forskellige øvelser- Det er ikke en jævn stigning i alle egenskaberne nemlig-. Danmarks udregninger er nu blevet bekræftet af Sunny og derfor har jeg valgt at tilføje dem til pressen. Så der skal lyde et stort tak til Danmark for det gode arbejdesmiley


Specialtræning skal forstås som en ekstrem specialtræningsmiley
Kilder:
http://www.virtualmanager.com/forums/topics/1002675-att-udviklere-traeningsmyter?page=6
http://www.virtualmanager.com/forums/topics/765541-eksterne-traenings-parametre?page=2

Vigtigste egenskaber / stats
For at det nedenstående skal give mening. Vil jeg opstille hvilke egenskaber der er de styrende ift. vurderingstallet, med andre ord de vigtigste egenskaber for de forskellige positioner. (prioriteret rækkefølge)
De vigtigste egenskaber for en keeper er: Håndtering, I luften, En mod en, Spring, (de tre løbe egenskaber vægter tilsammen ca. 15%)
De vigtigste egenskaber for en forsvarsspiller er, tackling, udholdenhed, hurtighed, acceleration og aflevering
De vigtigste egenskaber for en midtbanespiller, Denne position er mere kompleks end de andre grupper, det vil jeg vende tilbage til i det træningsprogram jeg kommer til at lave. Men generelt er de vigtigste egenskaber: aflevering, udholdenhed, tackling, hurtighed, acceleration og dribling. (afslutning er vigtigt for en MO)
De vigtigste egenskaber for en angriber er: afslutning, dribling, hurtighed og acceleration.

Lederskab har kun en indflydelse for holdets anfører. Derfor er det kun en vigtig egenskab for en spiler. Det er normalt ens keeper der vil være anfører. Da det giver fin mening, at træne dem i teambuilding(man skal faktisk).

Andet grundlæggende
Herudover er der naturligvis de normal krav, med at ens spillere skal havde over 90% i energi (naturligvis helst 100) og 7/7 i humør(= man skal også bruge sine talenter i kampe, hvis man udelukkende har talenter kan man med fordel havde to taktikker og skifte mellem demsmiley) Fra hvert niveau ens spillers energi falder- fx fra 7/7 --> 6/7 -så falder hans træning med mellem 2-3%.

Intensitet
Mistede energi ved træning.
Afslappet - Normal: 0-1 %
Forøget: 1-2 %
Intens: 2-4 %
Hård: 4-7 %
Ekstrem: 9-18 %

Jeg vil anbefale, at man altid træner på hård. Det kan dog betyde, at det ind i mellem(meget sjældent) er nødvendigt, at booste sine spillers energi, så de altid har over 90%. Men med to taktiker burde man kunne holde sig op over 90% hver dag, uden at booste deres energi. Ekstrem om søndagen eller ej? Jeg har lavet en analyse af om hvorvidt det kan betale sig eller i kan læse mere om det her: LÆS HER

Træningsprogram
Jeg har nu lavet et skema,- for at gøre det nemmere at overskue- i den forbindelse har jeg lavet nogen små ændringer. (træningsprogram for 21 dage)
Dette træningsprogram kræver syv trænere. En til målmandsgruppen, dernæst skal man havde en gruppe til hver af de fem anvendte øvelser ( til markspillerne). Som er henholdsvis Teknik, løbetræning, en i midten, træningskamp, opdækning og dødboldssituationer. ( man kan godt vælge ikke at købe en træner til træningskamp, og i stedet erstatte træningskamp i skema med primær øvelsen for positions, skriv gerne til mig hvis i er tvivl) Det er muligt med fem trænere kontakt mig over brev, hvis du kun ønsker at bruge fem. Det skal dog siges at det bliver mere indvikletsmiley


Note: Jeg vil anbefale, at man træner sine spillere i træningskamp, fra de er 15-16 år. For at skabe en nogenlunde balance i deres stats i de "unge år". Dette for at deres træningsgennemsnit, ikke falder markant. - spillernes udvikler deres træning, så den gradvist bliver bedre fra de er 15 til de bliver 26.

Alternativt træningsprogram
Hvis i ønsker en lidt mere simpel og naturligvis billigere optrænings model. Hvor der kun anvendes fire trænere kan i med fordel følge dette program - det giver ikke et lige så godt resultat men tæt på. Jeg antager at spillerne er blevet trænet i træningskamp fra de var 15 til de blev 16. dog kan man med fordel træne kanter + MO i dødbold fremfor en i midten, og man kan med fordel give MD lidt ekstra en i midtensmiley


Jeg håber det kan hjælpe de forskellige klubber der har lidt problemer med hvordan de skal træne deres spillere.smiley Skriv gerne taksmiley det hjælper altid på motivationensmiley Skriv lige før i kopier dele eller det hele, så godkender jeg det ligesmiley

Comments