Orlando Pirates

Pressemeddelelse 27.07.17

Written 27 July 2017, 14:20

Nye ansigter og præsentation af venskabsklubber

Uge 30 har været en særdeles begivenhedsrig uge for FC Sao Paolo. Op til denne sæson er der investeret betydeligt på flere nøglepositioner i førsteholdtruppen og det er da også en yderst talentfuld gruppe af spillere der i de kommende sæsoner vil indtage den legendariske plæne på Estádio do Morumbi. Klubben har dermed begyndt sin rejse op gennem det skotske ligasystem og jagten på tidligere tiders storhed, hvor det altoverskyggende mål naturligvis er at etablere sig i toppen af Scottish Premier League inden for en overskuelig fremtid.

Blandt de nye ansigter finder man Kyu "Den Koreanske Mur" Hwang, der i en alder af blot 22 år har markeret sig som en af de bærende kræfter på holdet. I 17 kampe i ligaen er der således blot lukket sølle 11 mål ind og det er tydeligt, at den stabile sidste skanse har smittet af på forsvaret der i de seneste kampe har spillet med en helt anden ro end man tidligere har været vidne til.

Ligeledes ny i klubben er den portugisiske målræv Manuel "Snakehips" Nibra der i sine hidtidige 18 kampe for klubben har tordnet imponerende 18 mål i netmaskerne.
Den store portugiser besidder en sublim teknik på trods af sine 206 cm. lange krop, ligesom han sparker lige godt med begge ben. Dette er en mand der virkelig har drevet gæk med modstandernes forsvar i sæsonens løb og der vil være store forventninger til ham i de kommende sæsoner.

Endeligt kan klubben præsentere den argentiske midtbanestyrmand Leandro Carlos Alvarez. Lad jer endelig ikke narre af hans højde, for til trods for sine beskedne 154 cm. er han lidt af en pitbull. Med en kampvægt på 112 kg. er det noget af en kriger der er hentet til den offensive midtbane, og selvom det muligvis er en lidt atypisk position for en god, gammeldags "skraldemand" er det altså ikke et tilfælde at han går under navnet "Bedemanden".

Det er dog ikke kun inden for kridtstregerne at der sker spændende ting i disse tider. Klubben kan således midt i sæsonen præsentere ikke blot én men to nye samarbejdsklubber.

Varto FB
Første samarbejdsklub er traditionsrige Varto FB der i skrivende stund huserer i den italienske 5. division, pulje 13, hvor der spredes frygt og rædsel blandt konkurrenterne. Flere store stjerner har optrådt i den rød/grå-trikot gennem tiderne, og en sådan stjerne er formegentlig under udvikling netop nu. Her tænkes der naturligvis på den danske Wonderboy Emil Dahl Tomasson, der officielt har verdens sikreste inderside. Klubben har en lang historie med stolte traditioner og har således vundet den prestigefyldte Newcomers Challenge hele to gange.

Varto FB får status som officiel venskabsklub og handelspartner.

Om samarbejdet udtaler præsident, Roberto Carlos:
- "Vi er utroligt glade for at kunne præsentere en klub af Varto FB's kaliber som officiel venskabsklub og handelspartner. Samarbejdet er en vigtig brik i forhold til at få bragt klubben tilbage til tidligere tiders storhed. Jeg har altid været en stor fan af klubben og er ofte kommet på Estadio Sjakale som barn med min familie. Derfor er det da også lidt af en våd drøm for mig at underskrive denne aftale".

- "Der er tale om et strategisk samarbejde, hvor diverse former for assistance i forbindelse med handler er omdrejningspunktet. Dette så vi senest i forbindelse med salget af Omid Ali-Mohammad, hvor Varto FB spillede en nøglerolle i forhold til at få skabt en masse hype omkring spilleren, hvilket jo er et af FC Sao Paolos kendetegn. Samarbejdet har faktisk eksisteret i et par sæsoner allerede, men det glæder mig meget at vi idag kan gøre det officielt og jeg vil gerne understrege overfor ledelsen i Varto FB at vi naturligvis står klar med en hjælpende hånd, når dette ønskes", forsikrer præsidenten, mens der lyder stående bifald til Varto FB som tak for hjælpen ved Omid Ali-Mohammad-handlen.

Wisla Krakow
Anden samarbejdsklub er ingen ringere end den polske kultklub Wisla Krakow. I modsætning til Varto FB har Wisla Krakow ikke opnået det helt store rent trofæmæssigt, men er bredt anerkendt for at udklække nogle af fodboldscenens mest lysende talenter. For nyligt er klubben begyndt at fokusere meget på talenterne i det centrale forsvar, og som et led i den strategi har man ansat den berygtede Bogdan Mohyla - der vel nok er mest kendt for at være præsident Putins tidligere "Boy Toy" - som ny akademichef.

Wisla Krakow får status som officiel venskabsklub og rugeklub.

Om samarbejdet udtaler præsident, Roberto Carlos:
- "Vi er enormt glade for at kunne præsentere en vaskeægte talentfabrik som Wisla Krakow som officiel venskabsklub og rugeklub. Klubben har gjort et imponerende stykke arbejde med at scoute, udvilke og sælge store talenter til de største klubber og for at understrege dette behøver jeg vel blot at nævne en spiller som Luis Ernesto Morera, der nok er et af de klareste eksempler på netop det. For at være helt ærlig så gør det mig sgu lidt små-liderlig at se hvad de formår at udrette med de unge drenge, og for mig er der ingen tvivl om at en hårdhændet men kærlig mand som Bogdan Mohyla er en yderst vigtig brik i den forbindelse".

- "Et andet hovedpunkt bag samarbejdet er, at det, som i jo alle ved, bare er lidt billigere at handle i Polen. Således solgte klubben i sin tid sit måske største talent, Dagoberto Honorato, til langt under markedspris. Pressen mente dengang, at det kandiderede til det største mismatch mellem markedsværdi og salgspris nogensinde ligesom der blev spekuleret i, om der mon var tale om aftalt snyd, men jeg er ikke enig i denne betragtning. Man skal huske på, at polakkerne bare kan gøre det hele lidt billigere end vi kan her i Vesten og dermed også sælge til ganske fordelagtige priser.
Med det strategiske rugeklub-samarbejde ser vi frem til at kunne nyde godt af sådanne røverkøb i fremtiden", slutter præsidenten med et lusket smil.

Comments