Udvikling af personaledelen.

Skrevet i Generelt

The Danish Vikings (H Hansen) 7. november 2022, 16:27
Her er et udviklingsindlæg fra 2011 - Så lad ikke Jeres forhåbninger vokse ind i himlen.

Dengang skrev jeg følgende:
Jeg tror/håber på, at tiden er moden til at bringe en ældre tanke op igen og se om tiden er til udvikling af personaledelen i Virtuel Manager.

Så hermed idéen:
Såfremt man kunne sende sine trænere/talentspejdere på kursus over et par dage og op til en uge, hvor kursusindhold varierede både i pris, indhold og udbytte af kursus, kunne ens personel på sigt gøres mere effektive i udføresle af deres job, derved kunne alle talværdierne ligeledes bringes i spil.

Yderligere ville det være et område, for større og etablerede klubber at bruge ressourcer/midler på.

F.eks. Bør man kunne vælge varighed, kursustype/område(r), som klubben ønskede forbedret hos den enkelte, + prisklasse/varighed af kurset, som klubben var villig til at ofre på et eller flere kurser m.v.

Sidst men ikke mindst, skulle man være opmærksom på at det personel man sendte på kursus ikke var tilrådighed for klubben i den pågældende periode. Ydermere ville ens træner/talentspejder nok forlange mere i løn, eftersom de var bleven forbedret i et enkelt eller flere områder.

Såfremt man ændrende personaldelen, kunne man med fordel indføre en variabel i talværdierne for ens personel.

F.eks.såfremt en klub rykkede op i næste division, faldet ens trænere i deres talværdier, da der gerne skulle være behov for endnu bedre trænere jo højere man kom op i rækkerne og dermed behov for kurser, eller ens trænertal steg ved nedrykning til lavere rækker.
Ligeledes ville man kunne indføre, at pr. 100 dage faldt talværdierne hos ens personel med 1 i alle områder.

Det er dog væsentlig at der er forskel på kurser, varighed, prisklasse og effekt/udbytte alt efter hvilken division klubber er placeret i.

Eksempel:
Egenskaber:
Ungdomsspillere 14
Målmandstræning 13
Markspillertræning 9
Disciplin 11
Potentialebedømmelse 16
Ledelse 3
Egenskabsbedømmelse 15
Motivation 8

Efter et kursus på 2 dags varighed, hvor kusus indhold omhandlede ledelse og motivation, ville en træner f.eks. været steget til tallet 7 i ledelse og 11 i motivation.

Da der stadig vil være forskel på prisklasse af et sådant kursus, afhænger det naturligvis af hvilken division ens personel er tilknyttet i forvejen.

F.eks. kunne dette eksempel rent prismæssigt se således ud:
Kommer fra 10 division: 1.000 kredit
Kommer fra 9 division: 1.400 kredit
Kommer fra 8 division: 1.750 kredit
Kommer fra 7 division: 2.250 kredit
Kommer fra 6 division: 2.650 kredit
Kommer fra 5 division: 3.650 kredit
Kommer fra 4 division: 5.450 kredit
Kommer fra 3 division: 11.540 kredit
Kommer fra 2 division: 23.560 kredit
Kommer fra ligaerne: 62.850 kredit

Et andet element ville f.eks være:

En markspiller har et potentiale så han træner 4 på verdensklasse (uden træner). Såfremt han trænes af en træner der har tallet 6 i markspiller, 10 i disciplin, 10 i ledelse og 14 i motivation, ville denne spiller kunne træne 40/80 dele (50%) bedre, så dermed ville hans træninger på verdensklasse kunne nå op på 4 + 50 % = en træning på 6.

Såfremt denne træner havde talene 20 i markspiller, 20 i disciplin, 20 i ledelse og 20 i motivation, ville træningen set fra uden træner til med træner kunne forbedres med 80/80 (100%) og dermed opnå træning på 8.

Dermed ville talværdierne for både disciplin, ledelse og motivation ligeledes kunne bringes i spil og tillige være et fokus område for kursusdelen.
Besvar