General Bøgelund

Profil

Der findes rigtig mange meninger om, hvordan spillere skal trænes op. Specielt går diskussionen på, i hvor tidlig en alder man bør specialtræne sine spillere. Jeg vil fremlægge to typer af træningsplaner til henholdsvis keeper, forsvarspiller, midtbanespiller og angriber. Der bør ikke skelnes mellem type af position i de respektive kategorier (også selvom det intuitivt vil give mening at træne offensive midtbanespillere en smule anderledes end defensive midtbanespillere).
•Den ene type træningsplan vil have et langsigtet fokus, hvor der skal være flest mulig stats i de mest relevante egenskaber til det højest mulige træningsgennemsnit. Hvis du har i sinde at bygge dit hold op fra bunden og føre det 6-8 måneder frem, så vil dette træningsprogram være at foretrække.
•Den anden type træningsplan vil have et aggressivt kortsigtet fokus, hvor der skal være flest mulige stats i de allermest relevante egenskaber. I den aggressive udgave vil spillerne hurtigt få en tårnhøj værdi samt hurtigere nærme sig udmærkelserne, hvilket ofte gør de kan sælges til en markant bedre pris i en tidlig alder. Til gengæld vil deres træningsgennemsnit falde en smule. Dette træningsprogram er (modsat det førstnævnte) relevant for dem, der ønsker at omsætte mange spillere samt score hurtige gevinster.

For at få den bedste forståelse for træningsprogrammerne er det nødvendigt at forstå, hvordan spillernes egenskaber virker. Der er værd at sætte sig ind i, hvordan spillere interpolerer på bold og position i kampmotoren. Det er desuden værd at forstå, hvordan spillernes egenskaber vægtes af udviklerne i vurderingstallet i forhold til deres position og rolle på banen. Det er blandt andet i øjenfaldende at lederskab kun tæller for anføreren, og dødboldsituationer kun tæller for dødboldstager. Derfor nedprioriteres disse egenskaber kraftigt. Hvis du har en spiller med et markant højere træningsgennemsnit end dine øvrige spillere, kan du i en særskilt træningsgruppe træne spilleren op i de to egenskaber med træningsinstruksen Team Building. Det bør du først gøre, når spillerne er ved at have et niveau, hvor det giver mening at konkurrere. Alternativt (som jeg anbefaler) så køber du en gammel spiller ind med massere af stats i de to egenskaber, når holdet har niveau til at konkurrere, hvor det er sjovt og økonomisk indbringende.

Når en spiller trænes i stats, som i forvejen er et pænt stykke over gennemsnittet af alle hans andre stats, så reduceres træningen. Effekten kommer først i spil, hvis de trænede stats ligger mere end 15% over gennemsnittet. Der trækkes en tredjedel procent fra træningen for hver 1% de trænede stats ligger højere end gennemsnittet, efter de første 15%. Eksempelvis hvis de trænede stats ligger 45% højere end gennemsnittet, så reduceres træningen med 10% = (45-15)/3. Det vil sige, at nu kraftigere du specialtræner dine spillere, nu lavere vil deres træningsgennemsnit med tiden blive. Det er værd at have i mente, når du vælger imellem den kortsigtede og den langsigtede metode. Af samme årsag vælger mange at træne sine unge spillere udelukkende i træningskamp til de er 17-18 år. Det gør spillerne har mere ligeligt fordelt stats, hvilket medfører at skævvridningen fra specialtræningen ikke giver en særlig drastisk reducering i træningsgennemsnittet. Har du købt spillere, der allerede er meget uhensigtsmæssigt specialtrænet, så kan du med fordele bruge et par træninger til at genskabe balancen.


Målmandstræning (K)

Forklaring: For målmænd giver det kun mening at anvende en træningsplan på både kort og lang sigt, da vægte, relevante egenskaber og træningsinstruktioner kombineret giver en samlet effektiv løsning. Du slipper for 'spild' stats i lederskab, og du får en rigtig god fordeling i de betydende egenskaber. Dine træningsinstrukser bør være Dødboldsituationer, Teknik og Fysisk træning, hvor du fordeler intensiteten som overstående vist. Du udfører instruksen det antal gange, der står ovenover, indtil du starter forfra. Du kan eventuelt kombinere med en Træningskamp mellem hver 'genstart' af programmet. Hvis du gerne vil lægge et program på ugebasis, kan det eksempelvis se således ud:

Mandag: Dødboldsituationer (Acceleration 5, En mod en 5, I luften 5, Spring 8)
Tirsdag: Dødboldsituationer (Acceleration 5, En mod en 5, I luften 5, Spring 8)
Onsdag: Teknik (Aflevering 3, Håndtering 10, En mod en 5, I luften 5)
Torsdag: Teknik (Aflevering 3, Håndtering 10, En mod en 5, I luften 5)
Fredag: Fysisk træning (Hurtighed 10, Udholdenhed 5, Kampånd 4, Spring 4)
Lørdag: Træningskamp
Søndag: TræningskampForsvarstræning (FH, FC, FV)
Den langsigtede metode

Forklaring: Forsvarsspillere skal have fokus på de defensive pligter. Forsvarsspillere har ikke afslutninger på mål, hvorfor du ikke har interesse i at træne afslutning. Tackling udgør den klart vigtigste egenskab, men træningsinstrukserne til tackling medfører desværre også 'spild' stats i enten lederskab eller afslutninger og dødbolde. Med overstående træningsprogram får du en rigtig god fordeling i de betydende egenskaber. Trods kampånd, dribling og udholdenhed ikke bidrager med meget til vurderingstallet, så er det stadig vigtige egenskaber for dine forsvarsspillere i kampmotoren. Dine træningsinstrukser bør være Defensiv træning, Intervaltræning og Een i midten, hvor du fordeler intensiteten som overstående vist. Du udfører instruksen det antal gange, der står ovenover, indtil du starter forfra. Du kan eventuelt kombinere med en Træningskamp mellem hver 'genstart' af programmet. Hvis du gerne vil lægge et program på ugebasis, kan det eksempelvis se således ud:

Mandag: Defensiv træning (Hurtighed, 2, Lederskab 2, Kampånd 9, Tackling 10)
Tirsdag: Defensiv træning (Hurtighed, 2, Lederskab 2, Kampånd 9, Tackling 10)
Onsdag: Interval træning (Hurtighed 8, Acceleration 8, Udholdenhed 7)
Torsdag: Interval træning (Hurtighed 8, Acceleration 8, Udholdenhed 7)
Fredag: En i midten (Acceleration 2, Aflevering 10, Udholdenhed 2, Dribling 9)
Lørdag: En i midten (Acceleration 2, Aflevering 10, Udholdenhed 2, Dribling 9)
Søndag: TræningskampDen kortsigtede metode

Forklaring: Forsvarsspillere kan meget hurtigt få en høj vurdering, fordi sølle 4 egenskaber udgør hele 81,08% af vurderingstallet. Du har derfor interesse i at intensivere på de 4 egenskaber via træningsinstrukserne Defensiv træning og Een i midten. Du udfører instruksen det antal gange, der står ovenover, indtil du starter forfra. Her bør du ikke kombinere med en Træningskamp mellem hver 'genstart' af programmet.


Midtbanetræning (MD, MC, MH, MV, MO)
Den langsigtede metode

Forklaring: Du har brug for en alsidig midtbane, der både kan gardere dig defensivt, men som også kan hjælpe til fremadrettet. Med overstående træningsprogram får du en rigtig god fordeling i de betydende egenskaber. Trods kampånd, tackling og acceleration ikke bidrager med meget til vurderingstallet, så er det stadig vigtige egenskaber for dine midtbanespillere i kampmotoren. Dine træningsinstrukser bør være Teknik, Offensiv træning og Een i midten, hvor du fordeler intensiteten som overstående vist. Du udfører instruksen det antal gange, der står ovenover, indtil du starter forfra. Du kan eventuelt kombinere med en Træningskamp mellem hver 'genstart' af programmet. Hvis du gerne vil lægge et program på ugebasis, kan det eksempelvis se således ud:

Mandag: Teknik (Aflevering 5, Afslutning 4, Dribling 4, Tackling 8, Dødboldsituationer 2)
Tirsdag: Teknik (Aflevering 5, Afslutning 4, Dribling 4, Tackling 8, Dødboldsituationer 2)
Onsdag: Offensiv træning (Hurtighed 8, Kampånd 7, Afslutning 6, Dribling 2)
Torsdag: Offensiv træning (Hurtighed 8, Kampånd 7, Afslutning 6, Dribling 2)
Fredag: En i midten (Acceleration 4, Aflevering 5, Udholdenhed 10, Dribling 4)
Lørdag: En i midten (Acceleration 4, Aflevering 5, Udholdenhed 10, Dribling 4)
Søndag: TræningskampDen kortsigtede metode

Forklaring: Midtbanespillere har vanskeligere ved at få en høj vurdering, fordi vægtene på vurderingstallet er fordelt mere jævnt ud. Du har interesse i at fokusere på de 5 egenskaber med højest vægtning via træningsinstrukserne Een i midten og Offensiv træning. Du udfører instruksen det antal gange, der står ovenover, indtil du starter forfra. Her bør du ikke kombinere med en Træningskamp mellem hver 'genstart' af programmet.


Angrebstræning (AH, AC, AV)
Den langsigtede metode

Forklaring: Du har brug for et alsidigt angreb, der både kan score mål, men også kan generobre bolden højt på banen. Med overstående træningsprogram får du en rigtig god fordeling i de betydende egenskaber. Trods kampånd, tackling, aflevering og udholdenhed ikke bidrager med meget til vurderingstallet, så er det stadig vigtige egenskaber for dine angrebsspillere i kampmotoren. Dine træningsinstrukser bør være Offensiv træning, Teknik og Intervaltræning, hvor du fordeler intensiteten som overstående vist. Du udfører instruksen det antal gange, der står ovenover, indtil du starter forfra. Du kan eventuelt kombinere med en Træningskamp mellem hver 'genstart' af programmet. Hvis du gerne vil lægge et program på ugebasis, kan det eksempelvis se således ud:

Mandag: Offensiv træning (Hurtighed 7, Kampånd 5, Afslutning 5, Dribling 6)
Tirsdag: Offensiv træning (Hurtighed 7, Kampånd 5, Afslutning 5, Dribling 6)
Onsdag: Teknik (Aflevering 5, Afslutning 6, Dribling 5, Tackling 5, Dødboldsituationer 2)
Torsdag: Teknik (Aflevering 5, Afslutning 6, Dribling 5, Tackling 5, Dødboldsituationer 2)
Fredag: Intervaltræning (Hurtighed 3, Acceleration 10, Udholdenhed 10)
Lørdag: Intervaltræning (Hurtighed 3, Acceleration 10, Udholdenhed 10)
Søndag: TræningskampDen kortsigtede metode

Forklaring: Angribere kan meget hurtigt få en høj vurdering, fordi sølle 4 egenskaber udgør hele 84,09% af vurderingstallet. Du har derfor interesse i at intensivere på de 4 egenskaber via træningsinstrukserne Offensiv træning og Een i midten. Du udfører instruksen det antal gange, der står ovenover, indtil du starter forfra. Her bør du ikke kombinere med en Træningskamp mellem hver 'genstart' af programmet.
Kön Man
Land Danmark
Ålder 32
Tid sedan registrering Nästan 14 år sedan